Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rusko si to dovolit nemůže, protože je na tom možná hůř, než Řecko. Pro Čínu by zamáznutí řeckého dloužku byla legrace, ale zisk jaký?

Dále - jistě pan autor zpozoroval, že kdo je v EU, nemusí být v NATO a naopak. Není to na sebe vázané.

0 0
možnosti
JR

J14a12r39a 12R34a37n58k

15. 2. 2015 3:20

Jak moc si slibujete od Ruska a Ciny8-o Proboha, mam pocit, ze jste se zrovna dnes narodil....zkuste si precist blog cestovatelky Karoliny Slaninove "Kenya levne? No problem". Protoze nevute a moc ase o tom nepise v cs. mediich, jak se Cina chova, kam se nacpe:

"

Politická situace v zemi je žalostná. Prezident Uhuru Kenyatta dbá především na své vlastní zájmy. Jeho rodina se systematicky obohacuje, zatímco celá země upadá. Velkým problémem a nebezpečím pro celou Afriku jsou Číňané. Uzavřou kontrakty se zkorumpovanými vládami a čerpají přírodní bohatství. Je sice pravda, že se významně podílí na rozvoji infrastruktury v zaostalých státech. Cena za to je však příliš vysoká. Při plánování i stavbách samotných nedbají na jedinečnou přírodu kolem a svým počínáním ničí celé ekosystémy. Nejenže znemožňují migraci zvěře či jinak narušují jejich přirozené chování, dochází zde dokonce k vybíjení slonů, nosorožců i dalších. Místní tvrdí, že kde Číňané postaví silnici, nenenajdete nic živého. Co nás ale doslova šokovalo, je fakt, že Čína do Afriky transportuje své vězně. Na vlastní oči jsme viděli čínská vězení. Trestanci jsou pak využíváni jako dělníci. Hovořili jsme s Keňany žijícími nedaleko

takovéto věznice. Vězni údajně nějaký čas pracují. Nikdy se ale zpět do Číny nevrátí. Jsou totiž vypuštěni na svobodu v Africe! Lidé jsou z toho zoufalí, ale nic nezmůžou. Opět jsme si uvědomili, jak málo toho víme o skutečné situaci ve světě.

0 0
možnosti
SB

A co byste, pane Klímo, navrhoval? Abychom Řecku umožnilim nesplácet dluhy a žádat navíc ještě další peníze? Pod strachem, že se obrátí na Rusko a na Čínu?

Kdybychom to připustili, tak by to byl začátek systému vydírání. "Buď mi ustoupíš, nebo se obrátím na Rusko a na Čínu."

Stejně jako vy se domnívám, že užší spojení Řecka s Ruskem a Čínou je proti zájmu Evropy, ale vyděračům nelze ustupovat. To by za chvíli pod pohrůžkou kontaktu s Čínou a Ruskem mohl od závazků odstoupit kdokoli: Zítra Portugalsko, pozítří 'Cpanělsko, v úterý Itálie, ve středu my, ve čtvrtek Maďarsko, v pátek Slovensko. Nakonec by i zbytky jakéhosi dodržování pravidel v Evropě přišly vniveč.

Ustoupí se jednomu, a tudíž se potom bude muset ustoupit i druhému, pátému i desátému. To prostě nejde.

0 0
možnosti
AS

A94d52a83m 77S83t55a90v30a

14. 2. 2015 20:26

"....koupí si tak zemi, .....":... no a co? Autore, nebuďte jak malej....  Kdoví, jestli takový vývoj není ve prospěch Západu, který je dnes zmítám bezmeznou  totalitou postmarxistických sil, které Západ devastují svou anarchií a svévolí, a kdekdo jim už nalítl....

1 1
možnosti
JR

J82a85r17a 75R92a48n12k

15. 2. 2015 3:21

Pane Stavo, muzete se trochu sverit, co se Vam v minulosti stalo?

Jak Vam osobne Zapad ublizil? Pokud potrebujete financni pomoc, uvedte cislo konta, neco udelame;-)

1 0
možnosti