Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

UKIP United Kingdom Inaptitude Party.  ;-D

0 0
možnosti
JB

Tak dlouho bude EU blbnout, až si zblblí lidé demokraticky zvolí nějaké nové Hitlery či Staliny. Pak se budou všichni, hlavně humanisté, strašně divit, jak se to mohlo stát.

2 4
možnosti
JK

Rozdíl mezi AH a JVD je v tom, že jeden byl zvolen a druhý se k moci dostal vojenským pučem. Jediný velký rozdíl. Socialisti byli oba.

2 1
možnosti
JK

Mne osobne sa pre malé krajiny ako je Česká republika či Slovensko zdá najvhodnejší švajčiarsky model. Nie kvôli bohatstvu Švajčiarov (tí mimochodom žijú relatívne skromne). Ale kvôli švajčiarskemu mysleniu a riadeniu celej spoločnosti.

Európske dotácie im nedeformujú trhové prostredie. EÚ im moc do ich politiky nekibicuje a ani kibicovať nemôže. Švajčiarske firmy však majú na spoločný trh rovnaký prístup ako firmy v EÚ - Švajčiarsko za to platí nemalé peniaze.

Švajčiarska ekonomika nie je závislá na veľkých firmách zo zahraničia - vo Švajčiarsku nie sú žiadne automobilky či závody na výrobu elektroniky. Švajčiarska ekonomika sa spolieha hlavne na šikovnosť domácich malých a stredných firiem. A význam švajčiarskych bánk sa podľa mňa dosť preceňuje.

8 1
možnosti
KN

Švýcarsko má ale jednu výhodu. Není zatěžováno chimérou "národního státu". Jak jsem si stačil všimnout, tak hodně voličů Svobodných je právě z řad národovců, i když Svobodní se tak nikde neprezentují (na rozdíl od UKIP). Možná, kdybychom jednou pro vždy od sebe odtrhli pojmy národ a stát, tak bychom se konečně mohli zaměřit na celkem důležitější pojem a tím je občan, jednotlivec.

1 0
možnosti
KB

To je sice hezké, ale problém Svobodných je, že nemají žádnou viditelnou osobnost a žádného skutečného lídra. To dělá úspěch ve volbách, ne nějaký program. Neznám nikoho, kdo by si dokázal vzpomenout na nějakou osobu u Svobodných. Možná na Macha, který je v podstatě spíš takový salonní diskutér, nikoliv lídr jako Farage. Nevím co by se muselo stát, aby Svobodní vůbec atakovali 5%.

7 2
možnosti
Foto

jestli to není tím, že Svobodní, na rozdíl od parlamentních stran, které mají možnost si přikrádat ze státní kasy, žijí jen z příspěvků svých členů a sympatizantů, zřejmě nemají tolik prostředků na svojí propagaci. Petr Mach viditelný je, ale pouze pro lidi, kteří ho vidět a poslouchat chtějí. Čas od času je pozván do Politického spektra, viděl jsem ho i v Hyde parku. Svobodní svých 5% jednou překročí, otázka je, jestli to bude včas. Plíživě se projevující a sílící fašismus EU, totiž většina lidí vůbec nevnímá. O to víc je nebezpečnější.

9 2
možnosti
RH

Těch 2,2% je právě ten historicky fenomenální úspěch svobodných. R^

6 9
možnosti
JL

Pravda, 99,998% jako měli v minulosti komunisté nikdy mít nebudou. Ale myslím, že to rozhodně není jejích cílem.

3 7
možnosti
MR

jenze VB si to muze dovolit, odriznout se od EU, je velka a veliky spojenec USA. Cesko je jako asi Londyn. Predstavte si kdyby se Londyn chtel osamostatnit. Takze musite srovnavat stejne se stejnym.

6 5
možnosti
VJ

Češi by náhodou byly moc pěkný druhý Švýcarsko v Evropě....

7 7
možnosti

3. 5. 2013 21:29

Jestliže názory Nigela Farage rezonují s lidmi majícími pokřivenou morálku po 40 letech bolševismu, tak to není pro něj žádná lichotka.

4 8
možnosti
JV

J70i69ř29í 75V13i90m62r

3. 5. 2013 21:41

Ne, s lidmi majícími pokřivenou morálku po 40 letech bolševismu rezonují názory Barrosa, Ashtonové, Rompuye, u nás veverek, ODS, komančů, ČSSD, Zemana a jeho party, knížete a podobně.

11 7
možnosti
Foto

Krása, čím dříve toto bude u nás, tím lépe :-)

10 9
možnosti