Práskači všech zemí, spojte se!

Cituji:,,Týden po spuštění elektronické evidence tržeb Finanční správa eviduje 760 stížností od zákazníků…“ (zdroj zde)

Češi, ale jistě, i Moravané, Slezané, možná i špatně česky mluvící Slováci opět nezklamali. Ale hezky od začátku.

V roce 1978 se mladý, perspektivní Ing. Babiš stal kandidátem KSČ. Za dva roky jistě poctivé práce pro komouše se úspěch dostavil a Ing.Babiš to dokázal, stal se řádným členem KSČ. Je to muž činu a nekompromisně s komunisty skončil v roce 1989, když už všichni věděli, že jsou komunisti v háji. U komunistů však dostal dobrou školu. Je to hlava otevřená a tak si nedávno založil svou vlastní partaj. Ano, jmenuje se ANO. Nejspíše podle rčení:,,Podle sebe soudím tebe“ nám dnes Ing. Babiš říká:,, Všetký kradnú!“ (všichni kradou, pozn. překladatele). Když Ing. Babiš říká všichni, tak všichni. Jako nejbohatší podnikavec v zemi jistě ví, proč mezi zloděje řadí všechny, tedy i sebe. V době, kdy byl ještě kovaným komoušem se to říkalo jinak, pamatujete?:,,Kdo nekrade, okrádá svou rodinu“.  Tenkrát kradl sem tam někdo, dnes kradnú všetky. Možná proto Ing. Babiše napadlo, že by se to dnes mohlo dělat jako za minulého režimu, že by zase kradli jen někteří, ti největší. A tak se rozhodl některé zloděje zlikvidovat, aby tak zbylo víc na ty ostatní, největší zloděje. Vymyslel EET. A teď to teprve začíná být zajímavé. Patrně ještě ze zkušeností u komunistů, k té moderní, digitální, on-line EET vymyslel klasickou, starou, dobrou bonzáckou linku ,,důvěry“. Člověk by řekl, že obyčejné donášení už dnes nemůže fungovat. Zajít si na pivo do své hospůdky, pokecat s přáteli a potom doma, pod rouškou noci, pochopitelně anonymně, bonznout svého hospodského. Pohodlně, on-line, po internetu, protože je nová doba.

No jo, člověk se zase spletl. Za týden nabonzovalo 760 zákazníků svého hospodského. Už je to tak. Za jeden týden EET 760 práskačů, donašečů, bonzáků, podrazáků, zákeřných křiváků a obyčejných darebáků. Oni tu pořád ještě jsou. Donášeli za komunistů, donášejí i dnes. Jistě, inspirování svým králem, přímo ministrem financí, Ing. Babišem. Na málo věci v životě je spoleh. Jedna z nich je křivák.

Jak dál? Mám nápad. 760 udání za týden, to je necelých 40.000 bonzů za rok. Není to málo? Práskejte víc, práskejte všichni, pořádně, mohutně. Za každé pivo, které vám hospodský donese, přátelsky se na něj usmějte, trochu společně ponádavejte na politiku a večer ho doma nemilosrdně, ale anonymně bonzněte. 40.000 udání za rok je málo. Vy, práskači a donašeči, vy máte na víc. Váš vůdce, Ing. Babiš vám věří, EET stojí jen na vás. Jistě zvládnete 400.000 udání a časem třeba i 4 miliony udání za rok. Ing. Babiš to ví, že nejen on, ale všetký kradnú! Tak do toho a půl je hotovo. No a ta hrstka ostatních, kteří tak nějak z principu na nikoho nedonášejí, nikoho nebonzují, co budeme dělat my? My budeme žádat finanční správu, ať každé z těch 4 milionů udání poctivě prošetří. Chceme 4 miliony kontrol. Když už si dal práskač tu práci a poctivě, anonymně bonzl, má právo na to, aby byla provedena řádná kontrola. A kdyby náhodou nějakou kontrolu nestihli, tak by mohli práskači dávat podněty k prošetření, z podezření o nečinnosti finanční správy. Možná bude muset Ing. Babiš zvýšit počty kontrolorů o několik milionů. Na každého obyvatele, protože tady kradnú všetky, dva finančáky. Myslím, že 20 milionů finančáků by pro začátek stačilo. Je to pro dobro věci. Je třeba ty malé zloděje zlikvidovat, aby zbylo víc na ty největší zloděje v zemi.

Práskači všech zemí, spojte se! (s Ing. Babišem, elektronicky)

 

Autor: Vít Janša | sobota 10.12.2016 22:29 | karma článku: 36,63 | přečteno: 1436x
  • Další články autora

Vít Janša

Poselství v 17ti bodech

10.7.2022 v 19:46 | Karma: 18,86

Vít Janša

Rozvolnění energošmejda

31.12.2021 v 15:58 | Karma: 25,69

Vít Janša

Levitace

8.5.2020 v 20:27 | Karma: 9,22

Vít Janša

Ostrava stověžatá

25.4.2020 v 15:44 | Karma: 14,87