Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Člověk se má omlouvat pouze za své činy a chování.

Kolektivní vina je nepřípostná.

Nemá žádný smysl se omlouvat černým prapravnukům za to že nějaký bílý člověk v 16-18 století si koupil v Africe od černého náčelníka černé otroky, kteří mu potom otročili na jeho majetku.

Já jako čech jsem nic takového neudělal tudíž nemám proč se za něco takového omlouvat. Naše země nebyla ani koloniální velmoc a ani zda žádní černí otroci nikdy nebyli

0 0
možnosti
Foto

Současný "boj proti rasismu" je krystalickou formou ryzího rasismu.

6 0
možnosti

Vzpomínám si na své dětství.

Nepatřil jsem k těm, kteří by si domácí úkoly psali ve škole o přestávce, ale občas se mi stalo, že jsem zapomněl si ho napsat doma a k tomuto nouzovému řešení jsem se uchýlil.

Někdy se stalo, že to, kteří to tak dělali, byli přistiženi učitelem, který měl zrovna dozor. )

A stalo se to i mně. Zmýlil jsem se ve dnech v týdnu, myslel jsem si, že je středa večer, tak jsem si nenapsal úkol na pátek, domnívaje se, že je na to ještě dost času. Ale byl už čtvrtek večer, takže druhý den jsem přišel do školy, zjistil jsem, že je už pátek, a úkol jsem neměl. Tak jsem si ho psal o přestávce před příslušnou hodinou. A paní učitelka F. při tom přistihla mne, mého spolužáka Jardu a mého spolužáka Radka. Jardovi a mně jenom řekla, ať už to nikdy neděláme, zatímco Radka před celou třídou zfackovala, sešit mu zabrala a o deset minut později vstoupila do třídy a vyučujícímu to před celou třídou řekla, že přistihla Radka, jak si píše úkol, a že "ponechávám na vašem uvážení, pane učiteli, jak ho potrestáte."

A nyní přijde pointa. Proč to paní učitelka udělala jen jednomu z nás tří, které přistihla?

Protože Radek byl její syn.

Aby ukázala, jak je spravedlivá, tak udělala velkou nespravedlivost. Buď nás měla prásknout všechny tři, nebo ani jednoho. Jarda z toho měl tak špatný pocit, že ihned poté se sám přiznal, že on si ho psal také, paní učitelka přistihla i jeho, "ale vám, pane učiteli, nahlásila jenom Radka". Já sebekriticky napíši, že sám od sebe bych to neudělal (ne že bych byl takový zbabělec, ale prostě by mě to nenapadlo). Když to však udělal Jarda, tak jsem to udělal také.

Prostě odmítání rasismu nespočívá v rasismu naruby, stejně jako nenadržování vlastnímu synovi nespočívá v tom, že na něj naopak budeme přísnější. Stejný metr je prostě stejný metr.

0 0
možnosti

Pane Vitho, my dva si spolu velmi často navzájem oponujeme a jeden druhému jsme si dali v diskusích mnohem více mínusů než plusů (ale oceňuji, že když na to přijde, dokážete mi dát i plus, takže hodnotíte diskusní příspěvek od diskusního příspěvku a nikoli podle osoby jeho autora, což já se snažím též dělat), ale tentokrát vám dávám karmu.

Mám jen jednu výhradu, avšak nikoli k vaší myšlence, nýbrž k formulaci, která se vám podle mého názoru trochu nepovedla a zní jinak, než jste to zamýšlel.

Píšete o tom, že se ti lidé narodili nesprávným rodičům. Už proto by někdo mohl vyskočit a křičet, že když ti rodiče byli černí a vy je označujete za nesprávné, tak už je v tom rasismus.

To slovo "nesprávným" byl nějak upravil nebo pozměnil. Třeba "rodičům takové nebo onaké barvy kůže nebo rodičům takového nebo onakého sociálního původu".

1 0
možnosti

Pokleknout lze jedině před Bohem a nikoliv před zcestnými výmysly demagogů.

:-P:-P:-P

5 0
možnosti

Nejen před Bohem.

Třeba před Antonínem Dvořákem nebo třemi odbojáři (Balabán, Mašín a Morávek) klidně pokleknu.

Ale z úcty, kterou k nim cítím sám, a nikoli z nějaké teatrálně organizované frašky.

0 0
možnosti

Hrajeme z Belgii ........ a kdo bude pískat ..... Jsem zvědav, jak korektní to bude.

0 0
možnosti

Navrhuji příště nekleknout , ale rovnou si lehnout a nechat se poč...... To by mohlo pomoci.

0 0
možnosti
Foto

V reakci na obvinění z rasismu měla Slavia recipročně obvinit z rasismu Skoty. Zdůvodnit to nadřazeným postojem k mužstvu odněkud z Východu projevujícím se nepochopitelnou hrubostí a zákeřností, kterou vůči mužstvům Západu neuplatňují.

2 0
možnosti

Kdyby byly... víte, jak to je... Z dnešního pohledu by bylo lepší, kdyby Kúdela řekl, že skutečně řekl Kamarovi, že je f..king monkey, protože jenom tvor s IQ opice (koně, osla, hopacího kačera nebo jiného zvířete) je schopen opakovaně nakopnout balón do obličeje hráči, který leží po faulu na zemi a nemůže se bránit. Že v tom nebylo nic rasistického, pouze narážka na inteligenci dotyčného, a že pokud v tom někdo něco rasistického, pak ať se zamyslí sám nad sebou, jestli náhodou není rasista on.

Jenomže teď už je pozdě bycha honit.

2 0
možnosti

Ja bych rozhodne pokleknul, protoze Glenn je opravdovy Kamara do deste a jeho parta jakbysmet, Lumire ;-D

0 0
možnosti

Glenn je afrolaponec. I když rasisti tvrdí, že to je obyčejný Fin, který byl delší dobu cystaven polární záři.

1 0
možnosti

Musím přiznat, jsem si nebyl po pobytu v USA schopen představit, že by tam kterýkoliv starosta mohl přenechat své město rabujícímu davu, nebo že by schvaloval stržení a zničení soch takových velikánů jako Washington, Jefferson a Lincoln.......a stejně tak, že by násilnická organizace jako Black Lives Matter nebyla zpochybňována, nebo že by se nepokoje podobné těm, které vypukly ve Fergusonu ve státě Missouri v roce 2014, nebo v Baltimoru v roce 2015 rozšířily po celé zemi...ale stalo se..

Nenávistná hesla používaná ve státech se nyní používají také v Londýně a v Paříži; stejně tak je obviňovaná i demokracie - a sochy, které jsou historickými mezníky, jsou strhávány.

Ve svém projevu 6. července 2017 americký prezident Donald J. Trump řekl:„Základní otázkou naší doby je to, jestli má Západ vůli přežít. Věříme v naše hodnoty natolik, abychom je bránili za každou cenu?... Máme odvahu chránit naši civilizaci tváří v tvář proti těm, kteří by ji rádi rozvrátili a zničili?“ což je velmi dobrý dotaz....takže rozhodně NEPOKLEKAT...

7 0
možnosti
Foto

Karma, naprostý souhlas. Navíc, pokud naší pokleknou, tak to stejně ti jediní správní odsoudí jako neupřímné gesto.

2 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 12,46
  • Průměrná čtenost 1280x
Narcistní civilizace se vyznačuje tím, že v totalitě komunikačních technologií prakticky nekomunikuje, jen vytváří hluk.

Závěr: Internet je dokonalý vynález. Bez něho by blbost chřadla.