Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

dobrý den, vám pane Vitho ... i ostatním diskutérům. Dovolím si jeden postřeh k tématu, nebo spíše k titulku článku. (beru v potaz to, že titulek musí být "úderný", tedy přilákat k přečtení). Já bych použil mírnější formulaci: distanční výuka (houmskůlink, jak napsal kdosi níže) může být dočasnou náhradou prezenční výuky, ne však plnohodnotnou náhradou.

Posuzuji dle dcery (2. ročník vysoké), která má výuku via MS Teams na velice dobré úrovni, přesto ona i její spolužáci říkají, že přednáška v posluchárně plus kontakt s profesorem je/jsou lepší.

Ještě před pár týdny se v diskusích objevovali přispěvatelé, kteří hlásali, že povinnou školní docházku je třeba zrušit. Někam zmizeli? Ale také názory, "proč mají stejnou látku přednášet tisícovky učitelů na tisícovkách škol, když je možné připravit video s profesionálem, a to na těch tisícovkách škol žákům pustit." To, co jsem uvedl ve druhém odstavci tento nápad nepotvrzuje.

Proto si myslím, že současná situace aspoň umožnila vyzkoušet "kudy cesty vedou a kudy ne."

1 0
možnosti
LV

Souhlasím. Děkuji za příspěvek.

0 0
možnosti
Foto

Když to čtu... mám střední zemědělku a předmět Stroje a zařízení byl moje noční můra.;-D

A k tématu :ať jdou ti, kteří chtějí a rodiče to dovolí. Nechala bych to na jejich uvážení. :-)

0 0
možnosti
LV

Ano, je to hodně klučičí obor. Na VŠ nás bylo v ročníku 180 kluků a 3 holky, a zhruba tak nějak vychází poměr chlapců a děvčat i u nás na učilišti :-)

K té druhé části (k tématu): Hodně našich žáků dnes někde pracuje. A ani ti ostatní nesedí doma. Jsou neustále v kontaktu s ostatními lidmi. Čili ohroženi infikací. Myslím tedy, že pro školy našeho typu je v této chvíli uzavření dost diskutabilní. Ovšem na základních školách to je nejspíš jinak, tam jsou děti, alespoň ty mladší, rodiči celkem úzkostlivě střeženy (i když tady u nás lítají hordy dětí po loukách jako za našich časů, to je jev docela nevídaný v posledních letech!), a tam by k nějakému zvýšenému šíření infekce asi dojít mohlo. Průzkum ukáže. Hezký den a díky za příspěvek!

1 0
možnosti
Foto

To je všechno pěkné, ale co ten vir?

0 0
možnosti
Foto

Vir tu bude stejně, jako ostatní viry, které se vracejí. Musíme věřit vědcům a lékařům, že brzy bude očkovací látka, nebo účinný lék (on už zřejmě je, remdesivir)..

1 0
možnosti
Foto

Distanční vzdělávání má zase tu výhodu, že respektuje biologické hodiny žáka, který pravidelně klimbá v lavici.

2 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 12,46
  • Průměrná čtenost 1280x
Narcistní civilizace se vyznačuje tím, že v totalitě komunikačních technologií prakticky nekomunikuje, jen vytváří hluk.

Závěr: Internet je dokonalý vynález. Bez něho by blbost chřadla.