Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Je zjištěno, že lockdown je naprosto kontraproduktivní - tam, kde ho zavedli, nejsou výsledky o nic lepší, ba dokonce mnohem horší než v zemích, kde žádný nezavedli.

Příklad: Texas bez locdownu x Florida s lockdownwnem. V Texasu se vůbec žádná katastrofa nekoná, na Floridě výsledky otřesné. Dále např. Bělorusko bez jakýchkoli restrikcí, a přitom s 10x nižším počtem obětí nežli u nás, Švédsko nenařizuje, pouze doporučuje, výsledky nesrovnatelné s naší katastrofální situací.

Sama WHO už před 1/2 rokem sdělila, že lockdowny jsou neúčinné. Ovšem psychopatům vyhovují pro jejich vlastní prospěch a k šikaně lidí.

3 0
možnosti
MS

Hezký článek. Já jsem zase ochoten souhlasit s vašimi návrhy v textu za předpokladu, že se konečně začne vymáhat ten paragraf o vědomém šíření infekční nemoci.

V minulosti bylo běžné, že lidi chrchlali v MHD, na pracovištích. Byli si vědomi příznaků nemoci a přesto šli do blízkosti dalších lidí. Teď je to nebezpečnější jít vědomě ven s příznaky a bude i do budoucna. Takže za předpokladu, že by byla kromě vašich návrhů, zajištěna logistická péče pro osamocené lidi, nemocenská, by nebyl problém, aby ti, kteří mají příznaky, nebo horší průběh, vydrželi dva týdny doma a nelezli mezi lidi.

0 0
možnosti
LV

Ona ta logistická péče do velké míry zajištěna je. Každá větší obec má svou sociální službu, jsou církevní charity, neziskové organizace, které se tím zabývají, dokonce i soukromé společnosti. A nemocenská se platí opět od prvního dne. Nehledě na to, že se změní i přístup zaměstnavatelů k sick-days.

Upřímně řečeno - jsem přesvědčen o tom, že i to zdravotnictví kapacitně zvládne daleko větší nápor nemocných, než teď, že hlavní problém je v organizaci a koordinaci. Tím nechci nikoho obviňovat, přišla naprosto nová a nečekaná situace, improvizuje se, hledají se dílčí řešení... Já jen říkám, že si z daní platíme docela mohutný aparát, který už měl konečně začít něco dělat a nespoléhat na to, že nějakým trasováním se problém vyřeší.

0 0
možnosti
ZM

Když vypukne někde velký požár, po nějakých počátečních peripetiích se řešení situace dostane do rukou velitele zásahu, který řídí, zodpovídá.... V situaci kterou prožíváme, se do role velitele zásahu, postavili vládní politici a aby bylo jasno, ani ti opoziční se nechovají státotvorne s ohledem na vzniklou situaci... Když to shrnu, metodiky řešení lepší či horší existují, ale nesmí je v první fázi dostat do rukou politici....

0 0
možnosti
MS

"Podporovatelé lockdownu tvrdí, že kdybychom se na pár týdnů zavřeli všichni doma, virus vymře a bude po problému."

Můžete citovat, který v problematice orientovaný podporovatel lockdownu to tvrdí? Od žádného epidemiologa jsem takový kolosální nesmysl neslyšel.

Účelem lockdownu má být mj. snížení počtu nakažených do takové míry, aby bylo možné efektivní trasování, a odlehčení nemocnic umožňující jejich víceméně normální provoz. Normální život bohužel umožní až dostatečná imunita populace, pokud se ovšem neobjeví mutace vůči ní odolná. Pak by se "kolečko" muselo rozjet znovu.

0 0
možnosti
LV

Ještě jsem zapomněl požádat všechny komentátory, aby se ve vlastním zájmu zdrželi komentářů alespoň do doby, než si pozorně přečtou celý text.

Za toto nedopatření se omlouvám.

0 0
možnosti
ND

Hezky jste se zamyslel...,

ohledně toho léku, máte sice pravdu, ale důvěru v to, že by mohl být objeven i u nás bych nevzdávala.

Najít lék v jednadvacátém století, kdy máme tolik poznatků, které jsme v minulosti neměli, technické pomůcky, počítačové programy a další by mělo výzkum urychlit...

Tak snad...

0 0
možnosti
LV

Paní Dubcová, já netvrdím, že by u nás nemohl být objeven, říkám, že ho Česko patrně samo nevyrobí. Nejsou tu na to kapacity, a je otázkou, zda by se našel investor, když je levnější postavit fabriku v Indii a poslat tam evropská management, který dohlédne na kvalitu. Ale to zabíháme mimo téma.

Hezký den, musím jít psát skripta, mám skluz :-)

0 0
možnosti
PK

Může být, jen problém je kde na to vzít ty pravé a jedině správné lidi ani ve vládě a ani v opozici nesedí a Blaník své zachránce stále nevypouští.

1 0
možnosti
PN

Hmmm, ale jo, alespoň náznaky řešení. Takže rozšíříme JIP oddělení, abychom byli připraveni. Přijmeme zahraniční specialisty a zvýšíme i plat stávajícím? Kde jsou ti zahraniční specialisté a kolik jim bude třeba nasypat, aby šli zrovna do českých nemocnic? Budeme mít nové JIP, naše i zahraniční specialisty s motivační mzdou .....co budou dělat v době bez epidemie?

Zatím je nemáme, přesto budeme ihned otvírat sportoviště?

Jen pište dál, je to zajímavé čtení..

0 0
možnosti
Foto

Zahraniční specialisté z východu by se i našli, ale problém je s uznáváním vzdělání atd.

0 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 12,46
  • Průměrná čtenost 1280x
Narcistní civilizace se vyznačuje tím, že v totalitě komunikačních technologií prakticky nekomunikuje, jen vytváří hluk.

Závěr: Internet je dokonalý vynález. Bez něho by blbost chřadla.