Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Těžko říct, odpověď je, že očkování nefunguje. Co by zafungovalo, se nedá jednoduše říct, protože máme jen takové informace, které do nás cpou média a ta bijí na poplach, protože nemocnice jedou na hraně, už je tam 4000 kovidových, pak jsou na hraně, když je tam 5000 kovidových, pak jsou na hraně, když je tam 6000 a tak dál až do 8000. Pořádně široká hrana. Ale nejspíš jsou ty tanečky jenom proto, že je třeba vyočkovat všechny nakoupené dávky a strašení lidí se vždycky hodí a pak je tu nemoc, která si prostě dělá, co chce a na politiku nehledí.

0 0
možnosti
Foto

Když média lžou, nezbude Vám, než ty nemocné očko i neočko vlastnoručně přepočítat. ;-D

2 0
možnosti
MR

Stát, podnikatelé, kraje, obce, policie, hasiči, podnikatelé firmy ... potřebují mít jistotu, že budou mít lidi do práce a zajištění služeb, výroby, chodu společnosti. To má zásadní prioritu. My vidíme jen svoji občanskou rovinu.

Realita je ale jiná, stát není jen o občanech, ale je zde zájem státu, kde má na svém kontě chod policie, hasičů, hygieniků, zdravotnictví, vojáků, chod úřadů, soudů, škol, rozjeté velké stavby a realizace atd.

dále krajů, kde mají na svém kontě chod domovů důchodců, sociálních služeb, školství, zdravotnictví, po zajištění distribucí vody, elektřiny, plynu, infrastrukturu silnic, železnic ...

dále měst a obcí, jež musí zajistit sociální služby, odvoz komunálního odpadů, pořádek ve městě, městskou policii, sociální služby, obědy, chod úřadů, vyplácení sociálních dávek, dále rozjeté třeba rekonstrukce chodníků či inženýrských sítí ...

dále firem a živnostníků jež mají nasmlouvané zakázky, úvěry, mají smlouvy, kde jsou penále, tohle ale nehrozí živnostníkům, jež žijí z poptávky občanů, zde vždy byla a bude dynamika zájmu a nezájmu diktovaná hospodářskou kondicí společnosti ...

Tohle celé je pak společnost, jež nám poskytuje veškerý myslitelný servis a životní standard. Ten je potřeba navíc udržet v krizových situacích v chodu ...

Tím že 3 roky není situace řešena řádným očkováním celé populace, tak jsou zde vlny pandemie a je ohrožován chod těchto institucí, nehledě zahlcení nemocnic. Stát zde má hrát malou roli, to bylo heslo roku 89, a ne sledovat nějaké vědecké metody a pohledy, přeci jenom to není jeho hlavní náplň.

1 0
možnosti
LH

3 roky? Opravdu?

0 0
možnosti
TB

Delta je mnohem nakažlivejsi, dále stále chybí naočkovat velké procento populace a dále zvláště

u seniorů dvě dávky nestačí... jak prosté...

3 0
možnosti
LV

Titulky v novinách také umím přečíst. Ale když se nad nimi zamyslím, řeknu si - jestliže je letos imunizováno cca 80 % populace, a loni to byla cca 2 %, jak je možné, že se ta čísla tak přesně shodují?

Jestliže je mutace delta o tolik víc infekční, proč se neprojevila už v létě? I v létě přece byla - jak někteří uvádějí 2,5x více infekční, ale incidente opět přesně koresponduje s loňskem. Myslíte, že to je proto, že se náhodou potkaly dva protichůdné vlivy, tedy vyšší nakažlivost delty a vyšší imunizace? Jenomže potíž je v tom, že zatímco nakažlivost delty je po celou dobu prakticky stejná, počet naočkovaných rostl. Teoreticky by tak měl klesat počet nakažených, ale ono ne...

0 1
možnosti
PN

Delta - je 2,5x nakažlivější. Bez očkování už bychom měli dávno lockdown

3 0
možnosti
KK

Ano. Delta je nakažlivější a je také odolnější proti vakcíně.

2 0
možnosti
LV

Ano. Jak píšete výše, delta je nakažlivější a odolnější proti vakcíně. A Já bych na slově "vakcína" tolik nelpěl, lepší slovo je "imunizace", spadá sem i imunita získaná proděláním nemoci.

A tedy se ptám - z jakého důvodu je považováno očkování a prodělání nemoci za jedinou možnost, jak předejít kolapsu nemocnic? Je evidentní, že to nefunguje. Jsme tam, kde jsme byli loni v půlce října.

Není tedy na čase začít konečně pracovat na efektivní eliminaci následků onemocnění, než mařit čas, prostředky i poslední zbytky ochoty lidí neustálým tlakem na očkování jako na samospasitelné řešení?

1 0
možnosti
LV

Hezké. Ale ono to bohužel nekoresponduje s realitou.

A v tom spočívá jádro mé otázky: Proč je letos, kdy nějakou formu imunity má +- 70 % populace(a to nepočítám ty, kteří kovid prodělali, ale nemají to potvrzené PCR testem, protože nikdo ani netuší, kolik jich je) jsme na tom zatím stejně, jako jsme byli loni uprostřed října, kdy bylo imunních cca 2 % populace, z toho nula očkovaných, protože vakcína ještě nebyla?

0 0
možnosti
LH

Jen drobná technická 2 miliony po nemoci nemuzou být mezi 6 miliony naockovanych?

0 0
možnosti
LV

I kdyby byly, něco zásadního to změní?

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
LV

Pokud je současný stav logický, tedy že epidemie probíhá úplně stejně jako kdyby nikdo očkovaný nebyl, potom se ptám, jaký smysl má očkování? Je to naprosto legitimní otázka, jejíž vážnost podpírám tím, že jsem 2x očkovaný a třetí dávku si nechám vpravit hned, jak doberu antibiotika. Prosím, odpovězte.

1 1
možnosti
VB

Politici kolem sebe vztekle kopou: umírají či se dostávají na JIP i ti nejstarší očkovaní, vakcíny nefungují u části z nich (a ani u části těch mladších). Místo aby pravdivě pojmenovali situaci, vozí se tu po neočkovaných (často ale už imunních po nemoci), tu po hospodských - v tomto prostředí zpravidla už jsou všichni dostatečně promořeni, tedy imunní, např. číšníci. Je třeba umožnit testy na protilátky, uznávat je např. 12 měsíců, jak navrhují mj. němečtí odborníci.

1 2
možnosti
VV

Nevsiml jsem si, ze by politici kolem sebe vztekle kopali, zato vy pani Boskova kolem sebe kopete cim dal tim vztekleji.

;-(Rv:-(

1 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 12,46
  • Průměrná čtenost 1280x
Narcistní civilizace se vyznačuje tím, že v totalitě komunikačních technologií prakticky nekomunikuje, jen vytváří hluk.

Závěr: Internet je dokonalý vynález. Bez něho by blbost chřadla.