Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

Danny_Kay

19. 1. 2012 12:41
Neni...

...ani vznik pouze romskych trid neni nemravny, pokud tyto tridy byly vytvoreny prirozene a spravedlive, tedy pokud tam Romove nebyli zarazeni jen z duvodu,ze jsou Romove, ale z duvodu, ze nesplnuji pozadavky pro umisteni do normalnich trid. Jestlize nekoho umele prijmeme mezi ty, mezi ktere nepatri, tak nebude stihat...Pak jsou dve moznosti, but se snizi uroven pro vsechny, coz je logicky negativni...nebo proste bude propadat, coz je negativni pro toho jednotlivce. Pak je tu jeste moznost nad nim "privirat oci", jenze to pak s sebou nese nutnost postupovat pri tvorbe mista a nakonec z toho nic dobreho neni...

0 0
možnosti
Č

Čingis_Xaan

19. 1. 2012 12:40
...

Dnes, ale školy zaměřené různě jsou. Např. gymnázia. Lidé ze scia to možná mysleli tak, že na základních školách je to nesmysl. A já s tím souhlasím. Protože u 99 % dětí na základce stejně nepoznáte na co mají talent. Bylo by to zbytečné a neekonomické. Spíš by docházelo k rozdělování dětí podle toho, co by z nich chtěli mít jejich rodiče :-) Většina dětí se stejně rozhodne pro něco jiného, než pro to, co jim jde na základce. A skutečně extra talentovaných a zaměřených dětí by se na celou školu našlo asi jen pár :-)

0 0
možnosti
KJ

Karel Jiráček

19. 1. 2012 12:35
Musíte to vidět ze dvou stran

Pokud budou třídy / školy ve kterých budou podprůměrní žáci (kteří by jinak podle Vás brzdily ty ostatní), potom si zaděláváte na parádní problém. Z těch tříd totiž vylezou tupí nevzdělaní exoti, kteří rozhodně nebudou vytvářet žádné hodnoty. Ono je samozřejmě škoda když se ti chytřejší musí přizpůsobit těm pomalejším, na druhou stranu je ještě smutnější, když ty pomalejší necháte osudu a pozbytek života platíte deně na jejich sociální dávky.

0 0
možnosti
Č

Čingis_Xaan

19. 1. 2012 12:48
Re: Musíte to vidět ze dvou stran

Stejně je to většinou tak, že polovina nebo třetina má 1 a 2, další 2 a 3 a jeden nebo dva jsou propadlíci. Génius, který by byl opravdu markantně bržděn se většinou ve třídě nenachází. Takže té první skupině to, že se nejede nadoraz, spíš vyhovuje. Nějaké rozdělování je vlastně naprostá blbost.

0 0
možnosti