Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Záleží, jak na informace reagujete. Ministr Blatný v prvním projevu vyzval nemít z koronaviru strach, ale mít respekt. Mnozí umělci vytvořili vrcholná díla jako reakci na osobní nebo společenskou tragickou situaci. V historii byli lidé mnohokrát v mnohem obtížnější situaci, ale nehroutili se z toho ani před ní nezavírali oči.

0 0
možnosti
LV

Promiňte, pane Sedmíku, ale tohle je přesně ten vzletný blábol, do něhož se lidé, o kterých jsem psal, halí, aby vytvořili dojem jakéhosi odstupu, nadhledu, empatického Moudra.

Od samého začátku všichni, kteří porovnávali kovid s chřipkou (a kteří si tak vysloužili od rouškařů posměšné označení chřipečkáři, ačkoliv termín "chřipečka" používají prakticky výhradně a pouze právě rouškaři) upozorňovali na to, že chřipka je nemoc, na kterou se umírá, dokonce tisíce lidí ročně, nemoc, která uvrhá lidi do kómatu, způsobuje ochrnutí a další závažné zdravotní komplikace. Od samého začátku upozorňovali, že z nemoci je třeba mít respekt, nikoliv však strach. Proto se stavěli proti šíleným vizím šarlatánů s kocoury v náručí, proto žádali, aby se zveřejnilo, kolik lidí skutečně nemoc má, aby se dodržovala terminologie a nestrašili se lidi nesmysly o tom, kolik lidí zase kovid zabil...

Takže prosím, přestaňte být patetický, je to strojené a neupřímnost leze z každého slova.

1 0
možnosti
Foto

I94v67o 54C98i57l26i38c50h

15. 11. 2020 15:09

Máte pravdu, někteří se v těch katastrofických představách vyloženě vyžívají :-/

4 0
možnosti
PC

Zapomněl jsem dát karmu, tak činím dodatečněR^

1 0
možnosti
Foto

"Je zcela evidentní, že pokud by se takto chovala masmédia v době vojenského ohrožení země, stanuli by novináři a vydavatelé před zvláštním tribunálem. Válka momentálně nehrozí; ale škody zdravotní, společenské a ekonomické budou zřejmě mimořádné."

Covid 19 – „Nekompetentnost“ masmédií a její důsledky. /1/

https://stoces.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=760012

1 0
možnosti
JS

V tom co se na nás hrne za informace bude asi nejlepší střední cesta. Musíme se s tím zkrátka naučit žít. Ono pokud to zasáhne ve vašem okolí lidi , kteří byli naprosto zdraví a najednou jim nemůžete jít ani na pohřeb tak je to smutné. Vše je pouze o nás a naší pohodlnosti a sobecké nechuti se chovat ohleduplně.

2 4
možnosti
PC

Tady není možná ŽÁDNÁ střední cesta. Nesmíme se chtít s tím naučit žít, chceme-li NORMÁLNÍ život!

Buď budeme ochotni přežívat jako ve vězení, s pravidelnou silnou dávkou depresivních informací (spíše dezinformací!) a nulové vidiny světla na konci tunelu, nebo (což už se mi ani nezdá reálné) utichne pandemická propaganda, přestane se sledovat koronavirus podobně jako ostatní viry, které nás mohou stejným způsobem ohrozit, a tak začne zase normální život, který si snad každý rozumný člověk přeje.

Jiné cesty NENÍ!

P.S. Pane Soukupe, Vaše poslední věta není bohužel ničím jiným nežli bezduchým mravokarným kázáním.

4 0
možnosti
Foto

;-D Přesně tak. A jako vždy: kdo není s námi, je proti nám!

1 0
možnosti
JH

Zní to moc pěkně, briskně, jako od Václava Klause. Asi neexistuje nikdo rozumný, kdo by rád nosil roušky, či se radoval ze zavřených divadel, obchodů...restrikcích.

Jenže, můžeme si vybírat, jen ze dvou zel a ty zabarikádované nemocnice, přeplněné márnice, mi přeci jen přijdou jako ta horší varianta:-(

6 2
možnosti
LV

Já vím, pane Havránku, však o tom píšu. Díky za příspěvek. Hezkou neděli!

0 0
možnosti
ZD

Velmi trefný text. Často si při poslechu zpráv - bohužel i z veřejnoprávních médií - vzpomenu na Werichův text "Už panikáři jedou" . Doteď byli otravnou přítěží - teď dostali porci energie a jedou na plný plyn.

3 0
možnosti
Foto

Dívejte se na to z té optimistické stránky. Přestalo se umírat na rakovinu !!! Kdybychom ještě byli ušetřeni na TV životních příběhů o lidech, kteří prohráli boj s rakovinou, ačkoli do poslední chvíle neohroženě kouřili dvě - tři krabičky denně.

0 0
možnosti
ND

Tak já tedy vyděšená nejsem spíš naštvaná ačkoliv se mojí osobě přímo nic neděje, ale je mi líto mladých lidí a toho, že život byl trochu normální naposledy letos v létě...

4 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 12,46
  • Průměrná čtenost 1280x
Narcistní civilizace se vyznačuje tím, že v totalitě komunikačních technologií prakticky nekomunikuje, jen vytváří hluk.

Závěr: Internet je dokonalý vynález. Bez něho by blbost chřadla.