Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Jak kde. V Nemecku nebo Rakousku povoli treba chodit do frekventovanych mist bet rousky.

V Praze zase papalasi usporadaji velkou zranici a chlastanici jako pred rokem.

0 0
možnosti
LH

Jen jedinou poznámku k obchodům, skutečně si myslíte že najmutí brigádníků na 14 dnů jste zaznamenal? u nás byl supermarket promořen až hanba... Bohužel u zdravotního personálu na JIP jaxi brigádníci nezafubgují....

1 0
možnosti
LV

Prosím komentátory titulků, aby se zdrželi komentářů alespoň do doby, než si přečtou celý text. Nebo ať si napíšou svůj blog na obdobné téma. Děkuji.

1 0
možnosti
MR

Co se divím, to že když toho lidi už mají dost, tak že nevytvoří tzv. občanské hlídky jež budou sledovat dodržování nařízení vlády, tak aby to bylo úspěšné a došlo už na konec tunelu ...

1 0
možnosti
VB

Po lockdownu, pokud policie bude vymáhat jeho dodržení, ubyde počet úmrtí a těžších případů covid-19 v nemocnicích, společnost se zase na chvilku nadechne. Takto to budeme muset dělat, dokud virus např. nezeslábne, nevytratí se nebo se vy osobně, resp. hlavně ti, kteří půl roku poručují pravidla nešíření infekce, necháte naočkovat.

2 1
možnosti
MR

Po lockdownu nám spíše spadnou jiné věci do klína, neboť jsme upřeni na jednu věc, ale okolní svět jede dál i příroda a planeta. Zde se výrazně oslabila geopolitická odpovědnost Evropy a rostou jí mocní soupeři a čekají ji kostlivci ve skříní v podobě dožité ekologické a humanistické ideologie, kde například průmysl je zatížen emisními povolenkami, jež enormně podražily. Zkrátka Evropa zapomněla na to, že doba blahobytu zde nebude do nekonečna a hodně věcí teď nebude udržitelných ...

1 0
možnosti
AM

No, já třeba na očkování opravdu věřím. Ty nové mRNA vakcíny jsou hi-tech, oproti starším typům nesrovnatelně lepší, dají se modifikovat v řádu týdnů a tím reagovat na mutace. Vůči chřipce se s takovou tvrdostí nikdy nepostupovalo.

A i kdyby se nepodařilo covid úplně vymýtit a člověk by musel jednou za dva tři roky k praktickému na přeočkování, pořád je to vcelku lákavá perspektiva jen drobného omezení běžného života oproti současnému peklu...

Jinak děti potřebují osobní kontakt s druhými dětmi, žádný on-line zdravý sociální život nebude nikdy fungovat, vždy bude zdeformovaný podobně jako on-line přátelství nebo on-line diskuse, bych řekl. To fyzično mikrofony, kamerami a displeji nejde nahradit.

1 0
možnosti
TB

Osobně si taky myslím, že jednou za 2-3 roky bude nutné přeočkovat (pro ty, co budou chtít)....ale je to opravdu nyní jediná šance, jak obnovit normální život.

0 0
možnosti
MR

Je zde levné a účinné řešení, a to přestat házet vládě klacky pod nohy a znovu se vrátit k tomu co bylo v roce 89, kdy se utvářel současný stát. Zde byla snaha o to, aby stát hrál co nejmenší roli, silnou pozici měly mít kraje a obce a dále občané, podnikatelé. Mezi tím vyrostla jedna či dvě generace v novém socialismu a ejhle je tu zase snaha budovat silný centrální stát. Media pořád se vozí po roli státu a vládě. Zde největší selhání po roce 89, je právě na straně medií, televizí, jež vedou tichou válku s Babišem a odnáší to celá vláda a vše co udělá. Většinu informací, co máme tak prochází přes media a ty nám je podle své politiky tlumočí, přidají svůj pohled, pohled svých vybraných odborníků, politiků. Navíc do toho se "pere" přežitá nová ideologie o roli medií a informovanosti, a práva jedince, chybí zde práva společnosti a generací ...Zde platí, jaká poptávka taková nabídky a v mediích se cílí na jednu část populace, a to tu jež neumí číst mezi řádky. My zde prakticky nemáme žádné noviny televize, jež by nemyslely za nás a nesnažili se ke svým informacím něco "prodat" ze svého. Navíc si uzurpují roli za občany bojovat s vládou a říkat co má a co ne. Další selhání je zde v roli opozice, jež upřednostnila své volební výsledky před prodloužením nouzového stavu a hodila jej na krk hejtmanům, KSČ si navíc diktovala kde, co a 10 miliard z rozpočtu armády. Senát se probudil ze své zimní letargie a rozhodl se léčit společnost, tedy jít na vir přes Ústavní soud, právo je snad silnější než nějaké virotika. Další fatální krok pak je v podobě vstupu Ústavního soudu, jež si říkal že vláda a parlament toho má málo, a tak jim zrušíme volební zákon a nouzový stav. Do toho se objevila četa lidí bojovníků za bezroušky, ex prezident Klaus, pan Flákanec, dále rádce z lidu zpěvák Landa. Zcela zde vypadla role prezidenta, jež je právě v takové to době potřeba, kde má osvíceně pracovat se společenským pnutím na všech stranách.

2 2
možnosti
MR

Zkrátka je z toho už guláš, a jediný přínos je oslabování morálky a chut lidí dodržovat nařízení. Další prvek je dán volebním systémem, který vytváří nesourodé a chatrné koalice za účelem získání podpory 101 hlasů ve sněmovně. To je mantra, a to dnes silně rezonuje a na tom se snaží třískat i body opozice a KSČ. Nemáme jednobarevnou vládu jedné vítězné strany. Tím je i pozice státu následně oslabena a "rozprodána" pro zájmy jednotlivých partnerů a pro zajištění 101 hlasů ve sněmovně. Opozice se snaží na tom pak vytvářet další tunel do státního rozpočtu, a to v podobě v pašování dalších kompenzací do nové legislativy. otázka pak je kde na to bude v budoucnu stát brát, když splátky úroků za aktuální úvěry jsou ročně 50 miliard Kč, a to se nesplácí samotný dluh. Zde se navíc přidá až 900 miliard Kč. Pak zde platí úsloví "když se dva perou, tak se třetí směje, jinak řečeno přestali jsme sledovat a vnímat dění kolem Evropy a snadno se pak můžeme probudit do dalšího konfliktu, či geopolitické krize anebo krachu na burze. Zkrátka zde platí pořád zákon, vše se zde řeší prostě za pochodu a k tomu je potřeba vést i nové generace, nevytvářet prostředí jež je bude udržovat ve virtuálních světech a všemocné ohraně státu a společnosti. Jediným výsledkem je zaostávání společnost a enormní náklady a společnost jež vede poptávka lidí jež neumí číst mezi řádky a z mediálních celebrit, vytváří novou duší společnosti. Jak to že premiér Babiš už za ty roky nemá silného protihráče a novou stranu ? Jak to že naše společnost nemá světově uznávané osobnosti, jako dříve zde byl spisovatel Čapek, Baťa a další ...

2 1
možnosti
Foto

Pokud nenechají děti a studenty dokončit svůj vzdělávací cyklus, je dost pravděpodobné, že tyto nebudou v budoucnu umírat na covid, ale hlady nebo na celkový rozklad společnosti a z toho pocházející anarchii.

2 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 12,46
  • Průměrná čtenost 1280x
Narcistní civilizace se vyznačuje tím, že v totalitě komunikačních technologií prakticky nekomunikuje, jen vytváří hluk.

Závěr: Internet je dokonalý vynález. Bez něho by blbost chřadla.