Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mě by zajímalo, jaká je průměrná věková hranice osob zemřelých 100% potvrzeně na covid. Lidé ve vysokém věku většinou umírají na nějakou nemoc. To se určitě eviduje. Nikde jsem to doposud nenašel.

0 0
možnosti
LV

Takové statistiky se těžko hledají. Od doktora Duška z ÚZIS jsem v červnu po 5 týdnech urgencí dostal statistiku k 1. květnu, ze které vyplývá, že z 244 do té doby zemřelých mělo 92 % indikovanou alespoň jednu tzv. komorbiditu, tedy chorobu, která je přímo ohrožovala na životě. 82 % mělo těch komorbidit 2 a více (i 5). 8 % jich v okamžiku smrti nemělo indikovanou žádnou komorbiditu. Což ale neznamená, že žádnou neměli. Mohli mít třeba skrytou srdeční vadu, to nikdo dál nezkoumal. Od té doby jsem žádnou takovou statistiku také neviděl.

Výsledný dojem z toho všeho je, že nikomu nestojí za to, při tak malých číslech. Čemuž rozumím.

0 0
možnosti
JR

J24a27n 57R85o29s74a

4. 9. 2020 22:49

Pokud je z testovanych 4% pozitivnich, pak je samozrejme nesmysl aby v prumerne populaci bylo 4% pozitivnich. A to jednoduse tim, ze testuji se ti, kde je podezreni ze prisli do styku s nekym pozitivnim, nebo maji nejake priznaky. Tim tu statistiku z nahodneho rozdeleni posunete nekam uplne jinam. Kdyby to byl nahodny vyber, pak ano, jenze to neni ani nahodou. Zaklady statistiky.

3 0
možnosti
LV

Děkuji za potvrzení mého předpokladu. Znamená to, že si statistiku pamatuji ještě docela dobře.

0 0
možnosti
MS

Vážený pane Vitho, díky. Před měsíci jsem jsem se na podobných fórech pokoušel omezit děsuplné chápání koronavirové nákazy, ale vzdal jsem to, protože když si někdo umane, že to prostě je katastrofa a je katastrofa, tak mu to nevymluvíte. Vás to zřejmě nepustilo, což je svým způsobem hrdinství.

Nejsem ani epidemiolog ani jiný lékař, jsem matematik. Dovolím si tvrdit, že ve svých úvahách ještě koronaviru spíš nadržujete, než že byste ho lakoval na růžovo. Přesto i Vám vychází ve svojí současné podobě zcela ve shodě s reálným (ne mediálním a politickým) světem poměrně krotce.

Držím palce a nenechte se otrávit lidmi, kteří (možná) rozumí něčemu, a tak mají dojem, že (určitě) rozumí všemu.

1 0
možnosti
JP

Věcně jsem zde nenarazil na rozlišení testů. Předpokládám, že se zde jedná "jen" o test stěrem (v krku a nose) na výskyt virů covid 2-china hunan. Další test zjišťuje imunitní či jakou reakci organizmu a k jeho účinnosti je třeba jej provádět na lidech, kteří již prodělali nemoc, jinak nedává žádné výsledky. https://www.womanonly.cz/jak-se-testuje-koronavirus-a-jsou-rychlotesty-z-ciny-spolehlive/

Děkuji za tento blog, kde jsou shromážděna dostupná data. Myslím, že rozumné uvažování může pomoci k nastartování obrany obyvatel před nesmysly. Je-li tomu tak, zatím se celosvětově brání jen Lukašenko a tuším Tanzánie, která otestovala covid-19 pozitivní kozy a ovce.

0 0
možnosti
JP

Vypadá to, že někteří zveličují nemoc covid-19 a jiní umenšují. Já jsem sledoval video paní Erin Marie Olszewski z velké nemocnice v New-Yorku Elmhurst, viz blog zde pana Jiřího Míka (https://vitha.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=756601). Takže proč se ti američani tam zbytečně vyvražďují, případně vše píšou na covid...?

Lidé, kteří oponují současné dění jsou vytěsňováni z medií i vyhazováni z práce. Osobně mi vadí, že lidé, kteří jsou natestováni, tedy něco mají (v útrobách pár virů snad čínského covidu), jsou označeni za nakažené. Takové hodnocení se nikdy nedělalo třeba u chřipky. Zcela chybí, kolik je nemocných. Čísla mrtvých i hospitalizovaných jsou u nás zanedbatelné. Čísla ze zahraničí jsou zpochybněná. Celosvětově se rozšiřuje zdravotní totalita - dá se zde dočíst i opatření třeba Nového Zélandu či Slovenska, kde byli lidé s výskytem viru izolováni k lidem, kteří jsou skutečně nemocní, a dokonce pod nátlakem odvedeni ze svých domů.

Přesto stále hledám, jaký je důvod ochrany před promořením, když již jsme pravděpodobně úplně promoření.

0 0
možnosti
RJ

Klobouk dolů za to, jakou jste si s tím dal práci. Ano, i já se řadím k těm, co s vámi ve své podstatě souhlasí. I když se budu opakovat a možná dlouho. Tvrdím, že když postavíte vedle sebe 10 epidemiologů (nebo prostě odborníků na tento problém), tak se tři z nich neshodnou...

1 0
možnosti

M80i37r12e61k 27Ř98í31h49a

4. 9. 2020 13:28

S něčím se souhlasit dá ale jinak demagogie. Začnou touz největší. Na COVID se podle toho neumírá. I němečtí patologové označili takové tvrzení za hloupost. COVID polde nich způsobuje smrt. Samozřejmě většina zemřelých jsou starší a mají nějaké choroby, na které mají medikaci. Čili jsou oslabení. /řesto bez COVIDu by žili déle a není jasné jak dlouho, někdo rok někdo možná 10 let. To se nedá nijak určit. Takže COVID prokazatelně zabíjí. Nějakou zdravotní komplikaci má po dosažení věku 65 let kde kdo (myslím v ČR) . Není to pár tisíc lidí nebo desítek tisíc, jsou to statisíce. Čili Covid představuje pro českou populaci závažný problém. A jen malá douška na závěr. Ve Švédsku jehož liberální přístup dávají různí hlupáci za vzor bylo ve sledovaném období nejvíc úmrtí od velkého hladomoru před 150 lety. A USA, tam kapacity márnic v některých oblastech nestačili a mrtvé úkládali do chladírenských vozů. Jinde je pohřbívali do hromadných hrobů. Celkový počet mrtvých v USA je za 5 měsíců násobně vyšší než za celou válku ve Vietnamu (trvala přes 10 let). Při tomhle nemůže nikdo soudný označit COVID za nějakou běžnou chřipčičku.

2 2
možnosti
Foto

Tak pane kolego..... COVID19 samozřejmě nezabíjí. Ti zemřelí exitují zejména na multiorgánové selhání. Je to prostě stejný princip jako u tzv. španělské chřipky.Ta také nikoho nezabila. Ti lidé zemřeli na přehnanou imunitní reakci. Prostě to byla obyčejná chřipička a 100 mil. lidí si idiotsky usmyslelo, že proti obyčejné čřipičce můžou rozpoutat tu slavnou cytokinovou bouři. No a jak se říká, kdo seje vítr, sklidí bouři. Takže si všici pomřeli jen tak mýrnix týrnix a teď se to svaluje na nějakou mexickou influenzu nebo co. Covid to samý. Prostě kdo umřel na činskou komunistickou chřipku, tak je obyčejný hlupák, protože umřel na něco, na co se neumírá. Takhle jednoduchá věc to je. Lidi jsou hloupí a umřou si, no. Tak ať to mají, když to chtěji, no.

1 0
možnosti
ZB

Neuvěřitelné hlouposti. Vysvatlovat, proč je velká většina úvah úplně hloupá mi přijde zbytečné. Počítám, že protože je to tak hloupé, tak to bude mít velkou karmu. Protože většina čtenářů prostě hloupá je.

1 5
možnosti

První hypotéza je postavena zcela na vodě. Klidně to může být úplně stejně i desetina procenta. Nevíte ani řádově, jaká je ta koncetrace trasováním a testováním těch, kteří mají příznaky.

3 0
možnosti
LV

Ano, je to na vodě, v textu je to i uvedeno. A o tom to celé je. O tom, že nemáme relevantní data, a přitom na základě bludů likvidujeme ekonomiku, tisíce rodin přicházejí o obživu a zadlužujeme další generace.

3 1
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 12,46
  • Průměrná čtenost 1280x
Narcistní civilizace se vyznačuje tím, že v totalitě komunikačních technologií prakticky nekomunikuje, jen vytváří hluk.

Závěr: Internet je dokonalý vynález. Bez něho by blbost chřadla.