Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J41a45n 20B52o50h17d45a50l

9. 8. 2013 17:52

Musím se přiznat, že důvěra ve státní instituce a úřady poněkud skomírá (i u mě), ale s odstupem času musím říct, že Váš text je přitažený za vlasy. Pokud chcete jako občan-novinář poukázat na nedokonalost státu, je to dobře, ale nikoliv za cenu šíření poplašné zprávy v tom smyslu, že stránky byly napadeny hackery. Tady (u Vašeho textu jinde) je ostatně vysvětlení přímo z NBÚ: http://praks.blog.respekt.ihned.cz/?article%5bcomment%5d%5bukaz_vsechny%5d=1&article%5bcomment%5d%5bart_id%5d=60368110&p=Rb1000_d&article%5bid%5d=60368110#comm .

0 0
možnosti
Foto

Text za vlasy přitažený není, přečtěte si jej znovu a prohlédněte si fotky - ani nebylo třeba hackerů, stát svou nedbalostí způsobil, že "anonymní" hlášení korupce mohly končit v rukou kdovíkoho. Navíc se na tomto konkrétním příběhu krásně demaskovalo, jak to stát skutečně myslel bojem s korupcí. A na závěr závěr, že anonymně hlásit korupci už nejde.... Tato zjištění jsou horší než nějaký jednorázový útok hackera. Je to tristní. Selhání NBÚ a MV ČR je podstatně horší.

0 0
možnosti
LS

No, nevím, spíš mi to přijde tak, že admin zapomněl prodloužit doménu linka199.cz a někdo jí přebral a nasadil na ní svůj web. Podle whois je tato doména registrovaná od 9.7.2013 na pana Petra Nachtmanna, který v systému existuje od roku 2008.

Hackery bych v tom nehledal, vzhledem k tomu banneru, který na linku 199 odkazuje.

0 0
možnosti
MS

Ať už je to jak chce, je to pro NBÚ hodně trapná záležitost a víceméně  v ý s m ě c h  všem snahám o potírání korupce. :-/

1 0
možnosti
  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 845x
Pracuji jako IT analytik.

Monitoruji legislativu z pohledu občana:
www.obcanskymonitoring.cz

Hledám spolupráci s dalšími bloggery, abychom společně vytvořili lepší veřejné zpravodajství než je současný infotainment.
www.nezpravy.cz

Organizuji autorská čtení a veřejné přednášky
www.knihovnapruhonice.cz

Organizuji výstavy:
http://krystalbriliant.wordpress.com/

Propaguji www.podnety.cz jako moderní nástroj komunikace občana s obcí.

Jsem zastupitelem v obci Průhonice.

Seznam rubrik