Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

piranha

8. 7. 2012 19:16
no tak

Velice zajímavá debata byla v otázkách V. M. kde se střetli, nějaký předseda pirátské strany s režisérem Svěrákem a americkým režisérem, který vyloženě piráty nesnášel. Předseda pirátů mlel jak kafemlejnek, že na internetu je svoboda a co se tam dá, tak to je svaté a zadarmo. Režisér Svěrák věcně argumentoval, že takový film něco stojí, tudíž očekává, že za svojí práci dostane minimálně zaplaceno. O naštvání US režiséra se raději nebudu zmiňovat.

Acta je proti pirátům, kteří si z nějakého šlechetného důvodu myslí, že za hudbu, filmy software se nemusí platit. A to je sakra omyl. Navíc, když poblouzněnec Poch, pod svou přezdívkou absolutus, napíše takový blábol ... škoda slov.

Vy se jen zmiňujete o jedné straně mince. Pocha vynechávám, to je případ sám pro sebe.

1 0
možnosti

Lesní sběř

9. 7. 2012 0:28
Re: no tak

No tak zrovna na toto téma jsem četl docela podnětnou úvahu. Shrnuto jednou větou: Nejsou-li distributoři schopni nabídnout zákazníkovi svůj obsah za takových podmínek, které zákazníkovi vyhovují, nemohou se divit, že se zákazník poohlédne jinde. Článek je zde: http://pctuning.tyden.cz/hardware/multimedia-zvuk-tv/24302-uvaha-nechceme-byt-piraty-ale-vezmete-si-nase-penize

-

Z jiného článku téhož autora: " Digitální distribuce se už slušně prosadila v počítačovém světě, ale když jsem včera procházel obchod s DVD, připadal jsem si zcela jako na počátku devadesátých let – nezměnilo se tam prakticky vůbec nic. Chtěl jsem si koupit Prométhea, ale není. Na sdílecích systémech je. Sakra, ať už si distributoři přestanou stěžovat a začnou distribuovat! Ať přestanou už mlít, že jim lidi nechtějí platit. Já jsem platit chtěl, ale nebylo za co."

A v tom to celé vězí.

2 0
možnosti

Cereal

8. 7. 2012 11:56
Před pár lety...

...když tráva byla zelená, obloha modrá a Jirka Paroubek usiloval před volbami v našem městě o hlasy, narušili jsme jeho setkání s voliči transparentem "Policejní stát? Ne, děkuji.". Dnes koukám, že jsme asi šli na mítink špatné strany.

3 0
možnosti

ducatofil

8. 7. 2012 11:52
A proč by to mělo

být skandál - že přijetí ACTA theoreticky zabraňuje kyberútokům, různých těch samozvaných wikileaks apod.;-D

0 0
možnosti

tnf

8. 7. 2012 11:53
Re: A proč by to mělo

cože

0 0
možnosti

hovn

8. 7. 2012 11:35
Nic překvapivého

Tuším, že tato strana má tak trochu totalitní uvažování již v nehlubších základech. Geneticky nelze děti odpárat od taťky

4 0
možnosti

já claudius

8. 7. 2012 11:35
Re: Nic překvapivého

:-)R^

1 0
možnosti

Escoto

8. 7. 2012 11:30
Nedělejte že vám to vadí...

... neměli byste kvůli čemu svolávat demonstrace zhulenejch anarchistů.

0 0
možnosti

1absolutus

8. 7. 2012 11:06
Myslíte ty poslance za ODS, co nás poučují o svobodě?

Myslíte tu "pravicovou" stranu, která vyznává svobodu člověka a má i zde mezi blogery a diskutujícími své fanatické obdivovatele, kteří s bolševickou zarputilostí nedají na své kmotry dopustit? Pokud ano, pak je jejich chování přesně podle morálních "zásad" členů a příznivců ODS. :-)

P.S. Už se těším na údernickou poší brigádu. ;-D

Karma, pane. R^

4 0
možnosti

NTPT_POTRETI_ZAKAZANY

8. 7. 2012 11:52
Re: Myslíte ty poslance za ODS, co nás poučují o svobodě?

Chcete mi říci, že druhá strana řeknšme levičákisti, nemají na blozích své fanatické a placené přívržence nekriticky omlouvající každé sfinstvo jejích kmotrů... ?  Víte, jděte stím tam kam slunce nesvítí. Fanatizmus je špatný a to ze všech stran..

4 0
možnosti

holkazhane

8. 7. 2012 11:05
O ACTA toho bylo napsáno mnoho.

ACTA je celé špatně a problém, který chce řešit neřeší. Naopak.

Co se ODS týče, můj vztah k ní je už hodně dlouho "pod bodem mrazu". Stejně jako ke každé straně "sedící" v parlamentu. Množství korupce a arogance (příp. hlouposti) překročilo procento, které jsem schopná tolerovat.

4 0
možnosti
  • Počet článků 142
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 845x
Pracuji jako IT analytik.

Monitoruji legislativu z pohledu občana:
www.obcanskymonitoring.cz

Hledám spolupráci s dalšími bloggery, abychom společně vytvořili lepší veřejné zpravodajství než je současný infotainment.
www.nezpravy.cz

Organizuji autorská čtení a veřejné přednášky
www.knihovnapruhonice.cz

Organizuji výstavy:
http://krystalbriliant.wordpress.com/

Propaguji www.podnety.cz jako moderní nástroj komunikace občana s obcí.

Jsem zastupitelem v obci Průhonice.

Seznam rubrik