Nečas si Pospíšil

Nesouhlasím se skutečnými důvody, proč premiér Nečas odvolal nyní exministra Pospíšila. Věřím úvahám, že se jedná o mafiánské hry související s vrchním státním zastupitelstvím.

Nečas si Pospíšil.idnes

Na druhou stranu nesouhlasím s glorifikací exministra Pospíšila. Exministr Pospíšil osobně prosadil, že u části exekucí nebude nutný souhlas soudu. 
Proč neexistuje veřejný registr, kde by si člověk zdarma mohl zjistit, zda proti němu je vedena exekuce?
Jediný registr, který existuje, spravuje firma s anonymizovaným majitelem. Jak si to přeložit? Nejcitlivější data vůbec, klíčová pro obchod s pohledávkami, spravuje pravděpodobně mafie.

V ČR probíhá aktuálně milion exekucí ročně. Je to normální číslo? Myslím, že ne. Nepíše se o tom, ale jen si zkuste představit, o jak velké transfery se jedná. Novodobá Bílá Hora?
Co si počne společnost s novou vrstvou ultrachudých lidí? Co bude s jejich dětmi, co bude s jejich seniory?

Nový trestní zákoník, rovněž Pospíšilovo dítě, je podle mého názoru rovněž v mnohých oblastech výrazným krokem k horšímu. Za utopení koťat 3 roky. Za sexuální obtěžování dětí max. 5 let, za vraždu 8 let. Za vraždu dítěte 12 let.

Na běžné přečiny, které se dopustí normální člověk - flastry. Za zločiny kriminálníků mírné tresty. Od nového trestního zákoníku platí v ČR faktická beztrestnost.
Další věc, se kterou ostře nesouhlasím: Privatizace vězeňských zařízení. Mnohé věznice jsou soukromé. Atd. Atd.  Popíšil je pro mne velké zklamání.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vítězslav Praks | pátek 29.6.2012 12:37 | karma článku: 11,66 | přečteno: 847x