Komiks: Tisková zpráva Scientologické církve

Vedle psaní článků jsem se rozhodl malovat pomocí comicscreator.cz komiksy... tento mne napadl při čtení tiskové zprávy Scientologické církve. 

Scientologická církev mi dnes poslala tiskovou zprávu. Jelikož mám rád obskurnosti, do textu jsem se začetl a za chvíli jsem měl pusu od ucha k uchu. Taková roztomilá freudovská přeřeknutí jsem v oficiálním píárku nečekal. Posuďte sami, vybraný text z tiskovky jsem bez jakékoliv změny přemaloval do komiksu.

 

Kontext

Kompletní text tiskové zprávy scientologické církve si můžete přečíst zde.

FBI vyšetřuje scientologickou církev kvůli otrokářství a obchodu s lidmi.

Scientologové, pravda o lži

Francouzští scientologové musí zaplatit pokutu 15 miliónů za podvod, potvrdil soud

Manipulativní techniky scientologické církve

 

Komentář

Proč se nezasmát nechtěné komice, ale situace se sektou scientologů v ČR je spíše otřesná a smutná. Zatímco v Německu je tato sekta zakázaná a dlouhou dobu byla dokonce intenzivně sledována tajnou policií, v České republice dostala "koncesi" dokonce i na provozování základní školy. O tomto skandálním případu si můžete přečíst zde a o dalších pokusech této sekty uplatnit svůj vliv na děti zde.

Ministerstvo školství (mládeže a tělovýchovy) nebylo schopno tento jasný konflikt zájmů, toto jasné porušení právo na neideologické vzdělávání, ani po tolika letech dát do pořádku.

Zákony upravující vzdělávání jsou v ČR napsané tak, že si zde bez přehánění může založit základní školu pravděpodobně i Al Kajda.

Autor: Vítězslav Praks | pátek 18.10.2013 21:51 | karma článku: 8,10 | přečteno: 409x