Establishment se bojí Pirátů

Na obrázku předvolební průzkum agentury SANEP. Chtěli byste zakliknout Piráty? Smůla. Nemáte možnost. Piráti, ale i další registrované politické strany nejsou vůbec v předvolebních anketách uvedeny. Není to jen případ SANEPu, ale i ostatních mediálních agentur.

Stránky agentury SANEP.Stránky agentury SANEP

Nekorektní je i zařazení ODS a ČSSD na první místa ankety. Opět manipulace. Třetí je zařazena TOP09, byť  má podle průzkumů stejné agentury pouhých 8.7 procent. 
Kdo studoval sociologii, vám potvrdí, že se jedná o nekalou praktiku. 

Říká se tomu sugestivní kladení otázek.

Proč je KDU uvedena až pod VV? KDU je přece starší strana a mají výrazně vyšší volební preference... Někomu se nelíbí, že "hrozí", že se tato strana spolu se Stranou zelených (ta je uvedena až za KDU) vrátí k moci?

Zajímavé je, že také ostatní agentury (Factum Invenio, Median), postupují stejně: Pirátská strana zkrátka neexistuje v anketách. Lze ještě věřit  "výzkumům" předvolebních preferencí?

Jak je však možné, že výsledky přibližně průzkumům odpovídají? Jednoduše proto, že výzkumy ovlivňují výsledky... Tvoří realitu...

Celý ten podvod, jak z mateřské školky, by byl k smíchu, ale uvažte toto: Pokud takto agentury postupují proti Pirátům, jejichž vliv na ČR se teprve rodí, jak asi falšují výsledky v případech, kdy je výsledek těsný a v sázce je volební vítězství té či oné strany? I podle těchto zmanipulovaných výzkumů mají ostatní (i Piráti) ve Středočeském kraji 13 procent. Toto už není nevinná věc, ale manipulace s řádným průběhem voleb, trestný čin, dokonce i podle nového trestního zákoníku. (Konkrétně podle paragrafu 351 trestního zákona).

A co na to naši komenátoři? Co na to politologové? Co na to experti, kteří mají pro nás vždycky připravený hotový názor? 

Proč na tento křiklavý případ neupozorňují? S tímto stavem přece nikdo slušný nemůže souhlasit...

Řekněte, proč je v průzkumech uvedena fašistická DSSS, která existuje od roku 2004, ačkoliv nikdy nekandidovala do parlamentu, do krajů, ani do městských a obecních zastupitelstev?

Proč je uvedena Paroubkova LEV21? Možná proto, že Jiří Paroubek býval k průzkumovým agenturám velmi štědrý?

Proč jsou uvedeni dokonce i Svobodní, strana, která vznikla později než Piráti? Strana, která v posledních volbách do poslanecké sněmovny skončila s horším výsledkem než Piráti? Protože je to strana blízká Václavu Klausovi staršímu?

Poučení? Napadá mne jediné. Je demokracie. Volte koho chcete.

Pokud to nebudou Piráti.

Autor: Vítězslav Praks | úterý 3.7.2012 15:54 | karma článku: 19,15 | přečteno: 1024x