Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Petr-007

25. 2. 2012 21:51
Problem s nazvoslovim

k Ceskoslovensku patrila Podkarpatska Rus (+ jeste jine nazvy jako Podkarpatorusko, Karpatska Ukrajina), Zakarpatska Ukrajina se to jmenovalo jen chvili po pripojeni k SSSR. Dnes se to jmenuje Zakarpati. Pouzivani nazvu Zakarpatska Ukrajina je ta nejmene vhodnejsi varianta.

0 0
možnosti
JV

Josef II

17. 2. 2012 0:18
Zakarpatska po II.sv. valce se nemohla dockat . . .

az se pripoji k Rusku, ne Ukrajine - rovnou k Rusku. Tak vitali Rudoarmejce a tak a tak na nich zebrali, aby je zabrali ! Pokuste se to vypatrat sam, pane, jaky tam byl tehdy sentiment !!

0 0
možnosti
PK

dolch

17. 2. 2012 0:36
Re: Zakarpatska po II.sv. valce se nemohla dockat . . .

Tohle je - mírně řečeno polopravda až nepravda. Na Zakarpatské Rusi se po osvobození konalo referendum, zda chtějí zůstat u Československa nebo chtějí být přičleněni k Sovětskému Svazu. Výsledek referenda byl znám zhruba dva dny před jeho uskutečněním a spousta obyvatel Zakarpatské Ukrajiny, zejména z Užhorodu, stačila ještě emigrovat do vnitrozemí zbylé části Československa. Masová podpora připojení k Sovětskému Svazu je samozřejmě pravda, pokud čerpáte z oficiálních výsledků zmíněného referenda, ale skutečnost byla asi trošku jiná, jako skoro všechno v bývalém CCCP a socialistickém bloku vůbec.

1 0
možnosti
P

Petrbike

16. 2. 2012 17:14
ZDŠ...

... článek na úrovni žáka šesté třídy základní školy...

0 0
možnosti
JV

Josef II

17. 2. 2012 0:20
Re: ZDŠ...

omezena slovni zasoba ! Nauc se stavbu vety, primitive !

0 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 830x
Bydlím v Dukovanech vedle jaderné elektrárny. Od počátku její výstavby ji sleduji. V současné době jsem zástupcem jaderné veřejnosti a předsedou Energetického Třebíčska. Před tím jsem byl senátorem a starostou Dukovan.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky