Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

MyB

23. 4. 2012 9:47
ANO,

souhlasím s názorem pana senátora.

0 0
možnosti
R

rito

6. 3. 2012 14:16
Pokud je mi známo,

tak došlo kvůli JE Dukovany k pětinásobnému navýšení daní z nemovitosti a i dotčených míst již dříve s tím, že bydlícím občanům bylo toto navýšení vraceno. Nebo to již není pravda a bylo vše nezákonné? Pokud to bylo nezákonné a není to již pravda, nemá náhodou nové řečení stejného autora? Nepoleze se z bláta do louže, aby jsme z ní vylezli znovu do bláta?:-/

0 0
možnosti
V

v.jonas

9. 4. 2012 22:14
Re: Pokud je mi známo,

Ano , máte pravdu,že v Dukovanech navýšení daně z nemovitostí bylo domácnostem kompenzováno  formou příspěvku na údržbu nemovitostí.Nezákoné to jistě není,ale toto řešení je pro obec složité.V té době jsem již byl senátorem a také jsem na možné problémy upozorňoval přímo ministra Kalouska.Souhlasil se mnou,že obce by měly mít  možnost diferencovat navýšení dle území a druhů staveb,ale bohužel s tím tehdy nesouhlasili zelení.Proto se až dnes připravuje na financích patřičná novela zákona.

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

6. 3. 2012 11:21
Pravicově orientovaný politik

by amorální, nesmyslnou a hlavně daň z nemovitosti zrušil.

RvRvRv

Proč se nehlásíte k levicové orientaci ?

0 0
možnosti
PH

petrph

6. 3. 2012 10:55
a ony snad nemohou?

Stačí se podívat do znění zákona  o dani z nemovitosti, par 6,odst 4,písm.b),kde se píše

"pro jednotlivé části obce může obec obecně závaznou vyhláškou koeficient, který je pro ni stanoven v ustanovení písmene a), zvýšit o jednu kategorii nebo snížit o jednu až tři kategorie .."

Tedy-pro jednotlivé části obce.Čili, obec může sama-pro jednotlivé své části stanovit různé koeficienty,může tedy i dnes rozlišit řekněme průmyslové a obytné části obce.Je na plném uvážení a plné zodpovědnosti vedení obcí a měst, že když  už se rozhodly tento koeficient využít,tak to obvykle zdražili uplně pro fšechny po celém území obce.

Další věc, že existují i další koeficienty při výpočet této daně, které rozlišují způsob užívání stavby, zda je to obytný dům, výrobní objekt, komerčně užívaný a pod.

Ale aby si obec bolševicky rozhodovala individuálně - tobě dám vysoké daně (protože ty podnikateli nejsi v mojí partaji) a ty soudruhu předsedo, nemusíš platit nic.to by bylo smutný

0 0
možnosti
SK

slava kunst

6. 3. 2012 10:48
špatně, pane senátore, špatně,

nemůžete totiž nesprávné rozpočtové určení daní, vzniklé někdy za vlády p. Zemana, opravit daní z nemovitosti. Upravte rozpočtové určení a zaveďte daňovou asignaci a hned bude v obcích peněz dost.

0 0
možnosti
PH

petrph

6. 3. 2012 10:20
ono to není úplně přesn´

tak blbě vám funguje.Když se totiž podíváte do

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

6. 3. 2012 10:01
No, to je pěkné

A teď si představte, že podobně by uvažovaly obce o pozemcích, na nichž jsou lesklé "elektrárny" jistého jiného typu. Troufly by si také napálit pořádnou daň?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

6. 3. 2012 10:01
Daň z nemovitosti má hradit náklady obce,

které jim existence nemovitosti přináší.  Podle toho by měla být daň stanovena.  Představa, že to má být další zdanění podnikání je zrůdná.  Proto jediný koeficient: aby obce neokrádaly bezdůvodně podnikatele.  Kdepak - slovo zisk mnohé dráždí k nepříčetnosti.

PS: Ten návrh vychází z jederky - ale co když nesmyslně zatížíte i tak sotva fungující textilku?

1 0
možnosti
FS

aroneček

6. 3. 2012 9:52
Myslím,že je celkem

rozumná úvaha a má to logigu.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

6. 3. 2012 10:01
Re: Myslím,že je celkem

Jakou logiku?  'Podnikatele můžeme okrádat do nekonečna'? Krásná logika!

1 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 830x
Bydlím v Dukovanech vedle jaderné elektrárny. Od počátku její výstavby ji sleduji. V současné době jsem zástupcem jaderné veřejnosti a předsedou Energetického Třebíčska. Před tím jsem byl senátorem a starostou Dukovan.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky