Zjevení Ježíše Krista. Neboli kdo je Ježíš Kristus?

Celá Bible od Starého zákona, až do konce Nového zákona je zjevení jednoho Boha, Pána ježíše Krista. Tři osoby které činí jednoho Boha, nebo Bůh ve třech úřadech? Podíváme se co nám říká Slovo Boží. Ep.S.Pavla k Efeským 4:5 jasně říká," Jeden Pán, jedna víra,jeden křest. ..,.  

 

Ev. S. Jana 1:4, 14+18..(1) Na počátku bylo Slovo, a to Slovo bylo u Boha, a to Slovo byl Bůh. (2) To bylo na počátku u Boha. (3) Všecky věci skrze ně učiněny jsou, a bez něho nic není učiněno, což učiněno jest.(4) V něm život byl, a život byl světlo lidí.

(14) A Slovo to tělo učiněno jest, a přebývalo mezi námi,a viděli jsme slávu jeho,slávu jakožto jednorozeného od Otce, plné milosti a pravdy. (18) Boha žádný nikdy neviděl; jednorozený ten Syn, kterýž jest v lůnu Otce, onť vypravil.

Zjevení 1:12,I obrátil jsem se, abych viděl ten hlas, kterýž mluvil se mnou, a obrátiv se , uzřel jsem sedm svícnů zlatých….. Všimněte si, Jan neříká že se obrátil aby slyšel koho to je hlas. Ale on se obrátil, aby viděl ten hlas. Ten hlas a ta osoba je tatáž. Ježíš je to Slovo. Ježíš řekl, můj Otec je ve mně. Jeho lidské jméno na zemi bylo Ježíš. ( ten pomazaný) Kristus…Proto ta schránka, tělo mohlo říct,“ Můj Otec je ve mně“.

Bůh má mnoho titulků: Kníže pokoje, Všudy přítomný, Otec, Syn, Duch svatý, ale jenom jedno lidské jméno Ježíš. Je manifestován ve třech úřadech. Na zemi byl prorokem, v nebi je Knězem, a až se vrátí na zem tak bude Král Králů. Ten který byl—Ježíš prorok. Ten který je, Veliký Kněz, přímluvce který za nás oroduje na trůnu milosti. Ten který přijde jako Král. Na zemi byl prorokem o kterém mluvil Mojžíš. Na zemi byl Prorokem, Beránkem, a Synem. To z něj nedělá trojici.

Zjevení 4:2-3 a 9-11.. říká….A hned jsem byl u vytržení ducha, a aj trůn postaven byl na nebi, a na trůnu jeden seděl. A ten, kterýž seděl, podoben byl obličejem kameni jaspidu a Sardovi; a vůkol toho trůnu byla duha, na pohledění podobná smaragdu. A když ta zvířata vzdávala slávu, a čest, i díku činění sedícímu na trůnu, tomu živému na věky věků. Padlo těch čtyřme cítma starců před obličejem toho sedícího na trůnu, a klanělo se tomu živému na věky věků, a metali koruny své před trůnem, řkouce:

Hoden jsi, Pane, přijíti slávu, a čest, i moc; nebo ty jsi stvořil všecky věci, a pro vůli tvou trvají, i stvořeny jsou. Všimněte si ve druhém verši říká,“JEDEN“. ( Ne dva, nebo tři ale jeden) seděl na trůnu. V třetím verši říká,“ A Ten“ ( Ne oni). Vzdávali čest ,“ tomu“ (Ne jim) ve verši desátém,“ před obličejem,“ toho“ (Ne před nima) ve verši jedenáctém říká,“ Hoden jsi Pane“Ne Pánové“ Na trůnu seděl jeden“ Stvořitel“ což jest Ježíš, což jest Jahve- Duch- Bůh ze Starého zákona.( Genesis 1:1). Ježíš zjevil mocného všudypřítomného Ducha Božího (Otce) Ježíš byl obraz neviditelného Boha (Otce). Ježíš nám zjevil Boha Otce. Ježíš řekl:“ Kdo vidí mne vidí Otce, já a můj Otec jedno jsme. Ev.S.Jana 14:10.. Nevěříš, že já v Otci a Otec ve mně jest? Slova kteráž já mluvím vám, sám od sebe nemluvím, ale Otec ve mně přebývaje, onť činí skutky.

Dále: K Židům:1:1-3….Ev.S. Jana 1:18…..1. Samuelova 3:21…Ev. S. Jana 5:7….

Jméno Otce,Syna i Ducha svatého je: Pán Ježíš Kristus. Ježíš nepřišel zjevit syna, on přišel zjevit svého Otce. Pokaždé mluvil o jednom Bohu. Proto správný křest je ve jménu Pána Ježíše Krista. Skut. S. Ap. 2:38.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lubomír Vít | středa 3.11.2010 18:30 | karma článku: 16,44 | přečteno: 2145x