Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Víra v Boha, Boží moudrost, nebo jiná moudrost ?

Bůh je Autor víry, Satan je autor moudrosti. Bůh dal svým prvním dětem Jeho Slovo, a řekl jim, aby Mu věřili; a dal oddělení smrti, jako trest,za odpadnutí neposlušnosti víry.

Satan příchází  k Evě s nabídkou moudrosti.“Budete moudří jako Bůh, budete umět rozeznat dobré a zlé. Jak on začal? Jak rychle tato moudrost přišla přímo od ďábla. Není to podivné? Ale je to pravda. Moudrost pochází z ďábla. On je autor moudrosti. Nuže, samozřejmě, všechno co ďábel má, je překroucení originálu. Hřích je zvrhlá, překroucená spravedlnost. Cizoložstvo je povolený akt zvrhlý. Lež je pravda překroucená.

Zde je jednak moudrost Boží, a moudrost Boží je, abysme zůstávali („ s bázní a třesením“ve víře) v Jeho Slovu. Ale Satan jeho moudrostí usiluje vám to Slovo překroutit; to je jeho moudrost. Také je množství víry, která je spojená se Satanem. Ale tím pádem, vy musíte souhlasit se Satanem, musíte nejdříve uvěřit moudrosti, co říká, takže zde je zvrhlá víra v překroucené věci. A kdokoliv se pokouší překroutit Slovo Boží, dát mu jiný význam, než co skutečně říká, tam je při díle falešný duch, který podstrkává svoji moudrost proti moudrostí Boží. Takže my se můžeme na to odvolávat jako na moudrost, a ne jako na Satanovu víru. Je mnoho z věřících, kteří tomu takto věří, s nepokryteckou vírou věří, s plnou vírou, že obdrželi pravdu, že jsou ti správní. To zakrytí pokrývkou se nyní roztahuje na oba dva způsoby. Jediný způsob, jak si být jistý je, se vrátit přímo do slova Originálu. Je to jen tam, kde je všechno založeno, přesně na Slovu.

Shledáváme, že tyto dvě frakce, - neboli prameny jsou: Jedna je moudrost; a druhá je víra. A ony jsou vyzkoušené, jak jedna, tak druhá, od doby stvoření v zahradě Eden. Nyní zde máme děti na obou stranách.Co je moudrost o které  mluvíme? Něco, co nesouhlasí s tím, že každé Slovo je pravda. Je to něco, co odejme něco z té Pravdy, a vyjádří samo sebe za nadřazené poznání, více moudrosti. Protože moudrost tohoto druhu pochází od Satana, tedy jeho děti žijí z této moudrosti. Ale, protože víra Boží přišla od Boha, a Bůh je Slovo, Boží děti žijí z této víry. Říká snad Bible že, “Spravedlivý moudrostí živí budou“? NE. “Spravedlivý z víry živ bude.“ Ne tím, co se může naučit, ale co on může věřit.

Moudrost má úvahu. Víra nemá žádnou úvahu, ale moudrost má své úvahy. Obraťme se ke Slovu a pojďme přímo ke Genesis, třetí kapitole v Genesis. Genesis 3:1, a uvidíme, jak moudrost uvažuje.

Had pak byl nejchytřejší ze všech živočichů polních, kteréž byl učinil Hospodin Bůh. A ten řekl ženě:Takliž jest,že vám Bůh řekl,... (věřit vyslovené Slovo)... Nebudete jísti z každého stromu rajského? A žena řekla k hadu, my jíme ovoce stromů zahrady, ale o ovoci stromu, kterýž jest u prostřed ráje, řekl Bůh: (cituje Slovo)Nebudete ho jísti, aniž se ho dotknete, abyste nezemřeli.

I řekl had ženě: Nikoli nezemřete smrtí.

Poskytuje důvod k úvaze,. “Bůh je úžasně dobrý. Bůh je velice milosrdný. On vás moc miluje.“ Dneska zrovna tak slyšíte toho stejného starého ďábla. “Bůh je příliš dobrý, než aby to udělal. Bůh to neudělá. Bůh nepotrestá." On ale udělá přesně to, co Jeho Slovo říká, že udělá. “Nikoli nezemřete.“ Co se snaží dělat? Přimět ji uvažovat s ním. V té stejné minutě, kdy začneme uvažovat o Slovu Božím, ztrácíte víru. Tak to není...znamená to něco jiného.. je tomu tak a tak. Eva měla správný přístup, ale ona naslouchala jeho argumentům.

Právě dneska máme tolik lidí, kteří mají správné poznání a kteří dobře vědí, že toto Slovo, by mělo být Božím Slovem, a je to Boží Slovo, ale oni klidně snášejí, aby je nějaký student semináře svými úvahami od něho odtáhl ven, pryč od Ducha svatého, pryč od Božích věcí. “Úvahy my musíme odmítnout.“ Nuže, ve 4.verši, uvidíme proč to Satan tak řekl.

I řekl had ženě: Nikoli nezemřete smrtí. Ale ví Bůh, že v kterýkoli den z něho jísti budete, otevřou se oči vaše; a budete jako bohové, vědouce dobré i zlé.

On jí dává zdůvodnění, “chtěla bys být rovnocenná s Bohem?" Vezmi... “Jinak řečeno, “Chceš být skutečně správný před Bohem? Přijmi mé poučení. Poslechni mně. Bůh to takto nemíní. Nikdy to neudělá“. Jakmile něco takového uslyšíte, utečte pryč od toho. To je správné. Je to svůdné syčení hada. Zní to i rozumě. Ale není žádný důvod to činit. Věřte jenom tomu, co řekl Bůh. Vidouce tedy žena, že dobrý jest strom k jídlu...Co to bylo? Jeho argumentace ji přiměla k domněnce, že to bylo pravdivé. i příjemný očima, a k nabytí ... “K nabytí víry“? Ne k nabytí rozumnosti, - učinit jednoho moudrým...Co to bylo? Satan jí představil své poznání, svou znalost, která byla ale protichůdná ke Slovu, “Udělat někoho moudrým.“. vzala z ovoce jeho a jedla; dala také i muži svému s sebou, a on jedl. Tedy otevříny jsou oči obou dvou, a poznali, že jsou nazí; i navázali listí fíkového a nadělali sobě věníků.

Co tím započalo? Rozumové uvažování a vznik různých církví, které svojí moudrostí a výkladem se oddělili od originálního Slova Božího a od apoštolského učení daného Kristem.

 

Autor: Lubomír Vít | úterý 26.10.2010 22:48 | karma článku: 12,80 | přečteno: 1486x
  • Další články autora

Lubomír Vít

Biblemanie?

Jelikož Paní Palkova nedala pod svůj poslední článek povolení k diskuzi, a je tam zmíněno mé jméno,velice rád bych k tomu něco dodal. Podle její odpovědí si můžete udělat,svůj úsudek. Nevím proč ji na blogu vadí články křesťanů?

15.7.2018 v 12:40 | Karma: 16,50 | Přečteno: 721x | Diskuse| Hyde park

Lubomír Vít

Kdo jest ten, co řekl Mojžíšovi, jsem kterýž jsem?

I řekl Mojžíš Bohu: Aj, já půjdu k synům Izraelským a dím jim: Bůh otců vašich poslal mne k vám. Řeknou-li mi: Které jest jméno jeho? co jim odpovím?

8.7.2018 v 14:31 | Karma: 11,96 | Přečteno: 489x | Diskuse| Ostatní

Lubomír Vít

Odpověď blogérům, kteří hledají v Bibli podvody a rozpory.

Pokud je Bible podvod, tak tím pádem veškerá dizkuse ztrátí účel. Já osobně věřím absolutní inspiraci Svatého Písma, které se samo o sobě prokazuje absolutním souladem Starého Nového Zákona,a vyplněných proroctví.

1.7.2018 v 16:37 | Karma: 20,60 | Přečteno: 998x | Diskuse| Ostatní

Lubomír Vít

Velikonoce, nejnesmyslnější křesťanský svátek???

Bože můj, Bože můj, pročež jsi mne opustil? Vzdálils se od spasení mého a od slov naříkání mého." Žalm 22:2.

29.3.2018 v 17:33 | Karma: 18,42 | Přečteno: 894x | Ostatní

Lubomír Vít

Jak stará je naše země?

V Bibli nikde nenajdete stáří země. Je mnoho všelijakých spekulací, a výpočtů ale Bible v tomto směru je velice jasná,a není potřeba stále vypočítavat její stáří.

22.1.2018 v 15:30 | Karma: 15,76 | Přečteno: 749x | Diskuse| Pardubice
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

KOMENTÁŘ: Atentát na velké rudé zvíře se stal šablonou pro politické procesy

1. června 2024

Premium Před 76 lety, 27. května 1948, jen tři měsíce po komunistickém puči, byl spáchán atentát na...

Propalestinští demonstranti vtrhli do muzea v New Yorku. Zasahovala policie

1. června 2024  18:47

V pátek vtrhly stovky propalestinských demonstrantů do Brooklynského muzea v New Yorku. Nad jeho...

Starosta platil vědmu z obecního rozpočtu. Věřil, že mluví s jeho mrtvým otcem

1. června 2024  18:17

Francouzský starosta Gilles d’Ettore skončil ve vazbě poté, co naletěl vědmě oblíbené mezi tamní...

Problémovou čtvrť ovládl islám. Vrací se tam klid a ze Švédů je malá menšina

1. června 2024  18:06

Migrace a problém se začleňováním migrantů do společnosti je ve Švédsku důležitým tématem voleb do...

Rozdáváme ovocné pochoutky ZDARMA
Rozdáváme ovocné pochoutky ZDARMA

Ovoce, nebo čokoláda? Zapojte se do testování a ochutnejte oboje najednou! Šnek BOB přichází s novinkou v podobě ovocných pochoutek v čokoládě....

  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1278x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik