Tvrdohlavý vládce tyran Mugabe.(Topolánek Paroubek ??)

V roce1972 jsme si udělali dovolenou do sousední země v té době Rhodesia dnešní Zimbabwe.Tato zem zkvétala a zásobovala ostatní Africké země.  Tato země neměla skutečný apartheid jako Jižní Afrika v té době. Rozdíl byl jenom v tom že bílá elita spravovala a vládla v té zemi.  Navštívili jsme Viktoríny vodopády,vstup byl zdarma.Tež národni park Vankie dnešní Hwange. Za jeden Rhodesian dolar se dostalo tři Americké. Navštívili jsme též Karibskou přehradu a v hotelu za jeden dolar jsme měli jídlo ktreré jsme trávili celé odpoledne. Zkrátka super dovolená.

Po liberaci kdy černá nová vláda převzala vedení a do vedeni se dostal nový president Mugabe nastal v zemi za pár let chaos.  Pan Mugabe by měl dostat nobelovou cenu za zničení tak krásné země. Nastane otázka jak je možné že jeden člověk to tak dokáže zplundrovat ?? Říká se zde.... můžeš ho vyndat z buše ale buš z něho nedostaneš. Křičejí a brečí o investice ale přitom ti co investovali vyhnal ven téměř všechny farmáře.

Navštívili jsme tuto zemi nedávno ze sentimentálních duvodů. Jaký šok nás čekal. Obchody prázdné,rezervace bez zvířat,není k dostání absolutně nic a veliké fronty. Připomíná mě to dobu Komunismu před kterým jsme utekli když jsme stáli frontu na všechno celou noc.Táta byl zahradník živnostník a kvůli tomu jsem nesměl studovat a byli jsme vedeni jako černé ovce. Protože jsme nebyli ve sraně. Nyní to co zavedli je to co u nás bylo za komunismu obchody za cizí valuty.Tuzex.Nedovedu si predstavit kdyby Česká republika spadla zpátky do komunismu a dostala vůdce jako je Mugabe.

Momentálně v této zemi inflace se řítí do milionů a stále tyrant Mugábe  kterému je už 84 roků se nemíní vzdát vlády. Jednání už trvají několik týdnů bez výsledků. A lidé jsou tak vyhladovělí že nemají už žádnou sílu se proti tomuto tyranství postavit. A navrch na to na všechno hrozejí další sankce pro jeho tvrdohlavost. Jak s toho ven ?? V sázce je 5 milionů lidí kterým hrozí  totální hladomor a vymření.

Mugábe ani o krok zpět  .....Komunisti hlásali... se Sovětským Svazem na věčné časy a nikdy jinak.

Autor: Lubomír Vít | neděle 19.10.2008 14:16 | karma článku: 17,88 | přečteno: 1056x