Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Forrrest

8. 2. 2010 23:35
bible je dobrá kniha - bůh starého zákona:

Ex21/15: Kdo uhodí svého otce nebo matku, musí zemřít. 17: Kdo zlořečí svému otci nebo matce, musí zemřít. Deut22/23: Když dívku, pannu zasnoubenou muži, najde nějaký muž v městě a bude s ní ležet, vyvedete oba dva k bráně toho města, ukamenujete je a zemřou: dívka proto, že v městě nekřičela, a muž proto, že ponížil ženu svého bližního. Num31/17 Nyní zabijte z dětí všechny mužského pohlaví i každou ženu, která poznala muže a obcovala s ním. Všechny děti ženského pohlaví a ženy, jež nepoznaly muže a neobcovaly s ním, nechte naživu pro sebe. Deu13/7: Kdyby tě tvůj bratr, syn tvé matky, nebo tvůj syn nebo tvá dcera nebo tvá vlastní žena nebo tvůj nejmilejší přítel potají ponoukal: "Pojďme sloužit jiným bohům" - Musíš ho zabít. Nejprve se proti němu pozdvihne tvoje ruka, aby ho usmrtila, potom ruce všeho lidu. Budeš ho kamenovat, dokud nezemře, protože tě usiloval odvést od Hospodina, tvého Boha.

Peace and love:)

0 0
možnosti
B

bomben_auf_vatikan

7. 2. 2010 17:37
A CO

ty příkazy ve SZ, které nabádají k ničení kultury cizích národů??

0 0
možnosti
NM

nesmrtelná medvědice

7. 2. 2010 17:35
6idé se podle brutálního starého zákona chovají stále

a už se chystají zpátky do evropy

http://www.haaretz.com/hasen/spages/1121973.html

http://www.youtube.com/watch?v=JL4Cu-K17vE

http://www.petitionspot.com/petitions/hungarymagyarorszag

0 0
možnosti
MV

Martin V

7. 2. 2010 18:06
Re: 6idé se podle brutálního starého zákona chovají stále

koukal sem na to http://www.hunhir.hu a tu petici. Stránky hunhir, alespoń podle toho co přeložil google vypadají jako dost rasistický server a myšlenka, že by byl Izrael postavit za 2 roky v Maďarsku domy pro 3miliony lidí, mi připadá jako dost přitažená za vlasy a to si myslím, že Izrael ci jsou hodně šikovný národ, od kterých bychom se toho měli hodně co učit.

To video je, nejspíše záměrně, špatně přeloženo. Ale je to skvělé, když země, rozlohou srovnatelná s ČR a s mnohonásobně horšíma podmínkama k životu, si může koupit tolik států, ti židé jsou fakt šikovní

R^

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

7. 2. 2010 16:21
Zaplaťbůh za katolíky

ti si alespoň nedovolují takovéto svévolné výklady biblických textů a dějů u vědomí toho, že Bůží počiny jsou pro člověka nepochopitelné. Bohorovnost s jakou napíšete větu: "V případě Kananejských Bůh provedl nutný zásah operativním zákrokem ..." v kombinaci s vaším svatouškovským úsměvem na fotu u blogu mi téměř obrátila žaludek. Doufám, že křesťanů jako jste vy není mnoho.

0 0
možnosti
A

Albert.Pes

7. 2. 2010 12:52
A nemůže to člověk formulovat jinak...?

Třeba, že Hitler byl nástroj Boží, který Bůh užil pro snížení stavu morální špatnosti ve světě? Nevím, spoustě věcí v Bibli nerozumím, dobývání země zaslíbené chápu jako obraz pro duchovní boj v každodenním životě. Problém je, že spousta věcí v Bibli je lidskou logikou naprosto neobhajitelná, buď nedávají smysl nebo si navzájem odporují nebo nás pobuřují apod.. Problém je to proto, protože když člověk v něco věří, má tendenci přizpůsobit svému pohledu na svět prakticky všechno. T.j. věřící dokáže udělat z intelektuálních "hovínek" krásné "bábovičky". Víra je prostě jednou z těch oblastí, kdy si tak maximálně nad pivem můžeme říct, jak to je, a pak jít domů. Hádat se a přesvědčovat nemá smysl. Ani nad tórou.

0 0
možnosti

lost

7. 2. 2010 14:05
Re: A nemůže to člověk formulovat jinak...?hitler

jako nástroj způsobil, aby lid písma nevyšel ze střehu před řády vezdejšího světa, a to tak že na dlouho a efektivně . . .

0 0
možnosti
G

genez.

7. 2. 2010 12:26
|Bůh

Svaté písmo je postavené k hodnotám podstaty stvořeného, věcem skrytých, daných k celému našemu vesmíru, Zákona a Řádu těch, co jsou v prostorách vesmíru první. Čtete písmo, ale nerozebírejte, nestavte je nikam, nestavte nové nauky lidské, vše je postaveno, Základem této nauky je zanést do své mysli tento Zákon a Řád, který se nikde nenaučíte, než přes člověka.

Až přijde čas, který je taktéž už stanoven je budete potřebovat, ať jste věřící, či ne!

0 0
možnosti
MV

Martin V

7. 2. 2010 12:47
Re: |Bůh

Jsem si říkal, co tomu chybíR^

Ještě se naučte dělat ve větách čárky a bude vám skoro rozumět.

0 0
možnosti
RS

leonet

7. 2. 2010 12:14
Jestli pronásledovali mne, budou i vás.

R^ Hezký den ti přeji.

0 0
možnosti

ajsek

7. 2. 2010 10:25
děkuji autorovi článku,

vždy jednou za čas začnu uvažovat o tom, že silná víra v různé bohy nemusí být nebezpečná okolí, naštěstí mi nakonec vždy nějaký pomatenec otevře oči...R^

0 0
možnosti
MV

Martin V

7. 2. 2010 10:41
Re: děkuji autorovi článku,

Ano, to je to pozitivní na těchto blogátorech.R^

0 0
možnosti
K

KJV

7. 2. 2010 10:11
Bůh J.Krista je tentýž jako v době zničení Jericha

K podpoře Vašeho blogu si dovolím pár poznámek. Bůh je Stvořitel a má právo jednat jako "Soudce celé země". On rozhoduje o tom co je dobré a co je zlé. On vynáší rozsudek nad zlem a dává zaslíbení, které přináší dobro. On vynesl rozsudek smrti a zničení nad Kananejskými národy. Nebylo to ze dne na den. Od doby Abrahamovy bylo vyhrazeno 400 let na to, aby se ukázalo, že Kananejci jdou cestou zla. V průběhu staletí se prokázalo, že Kanejci jsou prosáklí odpornými zvyky, zvrhlostmi, zpustlostí, magií, své děti spalovali jako oběti a j. Tato civilizace ztratila právo na další existenci, přinášela jen zkázu a utrpení. Kananejci věděli o mocných důkazech toho, že Izraelci jsou Božím vyvoleným lidem a nástrojem. Ale kromě Raab a její rodiny a měst Gibeoňanů nikdo nevyužil možnost k záchraně. Ap. Pavel napsal, že toto vše bylo zapsáno pro naše poučení a jako předobraz větších věcí. Příchodem J.Krista se Božím vyvolených lidem stali Kristovi následovníci (nikoliv církev. instituce nebo národy).

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

7. 2. 2010 10:39
Re: Bůh J.Krista je tentýž jako v době zničení Jericha

Připusťme na chvíli, že by Bůh opravdu existoval. A že by byla pravda to, co se o něm píše v Bibli.

 

Takže tu máme bytost rasistickou (všechny ty věci o vyvoleném národě), krutou (vraždění lidí včetně nemluvňat), hloupou (své zákony pošle po jednom chlapíkovi a doufá, že mu všichni prostě uvěří), marnivou (to zkoušení Joba, nepřipadá vám to úchylné?), nespravedlivou (Bible je plná nadržování a protekce).

 

Kdyby byla Bible pravdivá, řekl bych, že se tu Bůh pěkných pár tisíc let neobjeví, nejspíš se někde v jiné galaxii stydí za to, co tu všechno navyváděl. A pokud ne, rozhodně bych neměl zájem mu lézt do zádě jen proto, abych se dostal do jeho "ráje".

0 0
možnosti
X

xurek

7. 2. 2010 9:45
Des

A jak jste prisel na to treba ,ze kananejci byli zli okrutni lide ,kteri sirili jen zlo? Nebo jak za to mohli treba dvoulete deti ,ktere taky nechal vybit? NEbo proc se to nedeje dnes? Proc po cesku neskacou tisice zab a komaru? Zase dalsi okecany problem, tak aby vam sedel do vasich scenaru.

0 0
možnosti
  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1278x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik