Stojí za povšimnutí.

Nejen v Americe a v jiných zemích, ale i v Česku. Smutná bilance vražed. V Česku se loni vraždilo každý druhý den, je to nejvíc za 5 let.  

 

15. ledna 2013  11:58,  aktualizováno  13:41 Přes 830 trestných činů se každý den stalo v Česku během loňského roku. Celkem to dělá 304 528 trestných činů, což je o čtyři procenta méně než v roce 2011. Vražd a pokusů o ně eviduje policie 188, zemřelo při nich 105 lidí. Více než polovina trestných činů pachatelům projde.

Policie eviduje dvakrát více vražd než před 30 lety

"Zatímco v 90. letech převládaly vraždy v podnikatelských kruzích, takzvaní bílí koně a podobně, dnes se hodně vražd odehrává v rámci rodiny," přemýšlí hradecký policejní psycholog Jan Hubert.

Celou zemí nedávno otřásl hrůzný způsob, jakým teprve dvacetiletí mladíci zavraždili patnáctiletou dívku v Jihlavě. Ani měsíc neuplynul od vraždy v Chlumci nad Cidlinou, kde čtrnáctiletý chlapec ubodal nevlastní matku.

Počet zvlášť brutálních násilností páchaných dětmi v Česku rapidně roste a Královéhradecký kraj není výjimkou.

Jaká je rodina, takové jsou děti, a takový je národ.

 Vaše rodina je tím, čím jste vy. Vychováváte své děti v určitém prostředí; ono má devadesát osm procent šanci jít správnou cestou než by mělo v případě, kdybyste je vedli nesprávnou cestou. "Vychovej dítě jak se sluší a když ono dospěje, pak od toho neodstoupí." Správná výchova, poučujte své děti, aby jednaly správně: aby byly čestné, aby byly poctivé a slušné, dokonce když jsou ve škole.

 Mnohokráte mají děti sklon k opisování jeden od druhého a snaží se vyžehlit svou pověst ve škole. Ale víte, že když to uděláte  budete cenit toho kusu papíru s dobrou známkou.

Víte, bývalo zvykem, že když žena nebo muž řekli, že jsou křesťany, lidé to respektovali; ale dnes oni hledají příležitost, aby se tomu mohli posmívat. Vidíte? Lidé nemají dost úcty! Aj! Proč? Víte co? Zde je ten důvod. Oni si neuvědomují, že to je pravda. Oni si neuvědomují, že to je Bůh. Nepamatují na to, co říká Bible:Jak máme žít, jak se chovat. A co se rozsévá to se také žne.

 Naše správné vyučování: Mluv, co je správné; dělej, co je správné; mysli na to, co je správné; vždy uvažuj o tom, co je správné.  

Jednej správně, to je tvoje povinnost vůči Bohu. Uvažuj správně, to je tvoje povinnost vůči sobě; a potom jistě dopadneš dobře.

 

Autor: Lubomír Vít | sobota 20.4.2013 17:30 | karma článku: 12,59 | přečteno: 364x