Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J36i80ř38í 32K35i25n10d98l

28. 11. 2013 20:54

Dovolím si přidat jeden výrok, který jsem opsal a jedná se výrok Zahíra Músejna, člena výkonného výboru PLO v rozhovoru poskytnutém holandským novinám Trau,  Ve kterých řekl "Žádný palestinský národ neexistuje. Vytvoření palestinského státu je pouze prostředkem pokračování našeho boje proti státu Izrael za naši arabskou jednotu. Ve skutečnosti dnes není žádný rozdíl mezi Jordánci, Palestinci, Syřany a Libanonci. O palestinském lidu mluvíme dnes pouze z politických a taktických důvodů, protože národní zájmy Arabů vyžadují, abychom jako účinný prostředek boje proti sionismu vyzvedli existenci zvláštního 'palestinského národa'. Jordánsko jako suverénní stát s definovanými hranicemi nemůže uplatňovat nároky na Haifu a Jaffu. Jako Palestinec si však mohu nepochybně nárokovat Haifu, Jaffu, Beer-ševu i Jeruzalém. Jakmile jednou prosadíme naše právo na celou Palestinu, nebudeme váhat ani minutu a spojíme ji s Jordánskem.

3 0
možnosti
Foto

Tak jestli si nějaký Palestinec může nárokovat Haifu, Jaffu, Beer-ševu i Jeruzalém, tak jenom proto, že Izraelem přivlastněním si Jeruzaléma v r. 1983 hodil do koše jediný mezinárodně právní základ své existence Plán OSN na rozdělení Palestiny z r. 1947 tak jako  Hitler hodil do koše Mnichovskou dohodu, když obsadil zbytek Československa.

1 2
možnosti
Foto

Záhadou zůstává, zda-li má o svých hranicích jasno Stát Izrael.

Za druhé 3/4 svého území se zmocnil ve válkách, tedy násilím, což je v rozporu s mezinárodním právem, konkrétně principem nepřipustnosti přisvojení si území silou.

Za třetí nelze rovněž hovořit o stabilním obyvatelstvu, téměř všichni se tam přistěhovali.

3 6
možnosti

a co si myslíte o Palestincích,myslíte,že jde o stabilní obyvatelstvo,také ne. nechci hájit jenom Izrael,ale je nutno problém vidět z obou stran. pokud mne paměť neklame, tak to bylo vždy ve válkách,která začaly Arabové. A´t už vezmete v potaz jakoukoliv válku v tomto prostoru. A jenom jednou jim to vyšlo u chlup,protože zahájili tažení jen o 12hodin dřív než protivník

3 0
možnosti

"Arabové také nedodržují dohody s Izraelem, takže nejsou zatím schopni trvalých vztahů s ostatními státy."

A Izraelci dohody dodržují ? Nenechte se vysmát.

2 4
možnosti
Foto

J53a93k56u74b 51R31o89t39h

28. 11. 2013 16:53

Kdykoliv vás čtu, vytane mi podobné jméno - Marián Kotleba. :-/

2 0
možnosti

J73a21n 80H38l16e77d80í85k

28. 11. 2013 16:46

1))--  obnovit ISRAEL  v původních rozměrech z roku 450 po Kr

2))--  Palestince si rozdělí dosavadní arabské státy--- nikdo to ani nepozná

tím možná vznikne konečně mír a spravedlnost a zmizí kus pouště, země se zazelená, pracovití Židé půdu jenom zvelebí a netahají každý měsíc z Bruselu, New Yorku miliardy, jak líní zato agresivní muslímové (((já vím, že je to pouhý sen a že se to vše brzy podělá)))

8 1
možnosti

Izrael dostává z rozpočtu USA každoročně 3 milardy dolarů, v roce 2017 se tato částka ještě navýší.

0 7
možnosti
  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik