Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

milky

19. 5. 2012 0:20
Zavrhovat sobotu je vzpoura proti Bohu

Ježíš se ani slůvkem nezmiňuje, že by

se mělo na sobotě něco měnit. Nic takového nezmínil ani po svém vzkříšení. To,

že vstal z mrtvých v neděli, neznamená, že tím neděli nějak posvětil.

A hlavně by svým učedníkům nikdy nedovolil, aby měnili Boží zákony a

ustanovení, protože by to byla neposlušnost a vzpoura proti Bohu.

0 0
možnosti
PH

-alvap-

22. 4. 2012 12:30
Moc pěkné, výstižné, pravdivé

R^ R^V

0 0
možnosti
LV

lubanek

27. 4. 2012 16:51
Re: Moc pěkné, výstižné, pravdivé

Děkuji a přeji hezký den.:-)

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

21. 4. 2012 14:30
Dominica-Den Páně!

Neděli jako Den Páně určila stejně jako kánon Písma svatého s jeho výkladem svatá katolická Církev!

Názor heretických judaisovaných sekt není podstatný,ať se jedná o coko-li!

0 0
možnosti
I

Ignatio

21. 4. 2012 9:32
Díky, jen malé doplnění

Často se říká, že neděli zavedl až Konstantin. Není to pravda jako mnoho věcí, které se mu připisují. Jak píšete, doklady o Dni Páně jsou už v Novém Zákoně. Také ale ve velmi raných křesťanských spisech. Didaché (okolo r. 70), list sv. Ignáce (106): "Křesťané už neslaví židovskou sobotu, ale Den Páně.Skrze něho a skrze jeho smrt se zrodil náš život." Podle listu Barnabášova (okolo r. 100) křesťané už neslaví šabat, ale osmý den, den nového stvoření.Podle sv. Justina je sobota pouze dočasným ustanovením platným od Mojžíše do Krista. Podobně jako obřízka - ta byla nahrazena křtem, sobota byla nahrazena dnem po sobotě. Sobota měla připomínat počátek starého stvoření, neděle je pak počátkem světa nového, který začíná Kristovým Vzkříšením.

Nejsme tedy vázáni předpisy Tóry o dni odpočinku, Desatero ale platí: šest dní budeš pracovat, sedmý den je dnem odpočinku... Tím je dnes neděle, kterou bychom měli věnovat bohoslužbě, rodině, odpočinku. Práci jen když je to nezbytně nutné, jinak ne.

2 0
možnosti
LV

lubanek

27. 4. 2012 17:26
Re: Díky, jen malé doplnění

Díky za váš názor. Souhlasím s odpočinkem sedmého dne po sobotě, tak jek se scházeli apoštolé. Ten pravý den Páně teprve přijde.1Tes.5:2..Nebo vy sami výborně víte,že ten den Páně jako zloděj v noci, tak přijde.2 Petr.10..Přideť pak ten den Páně jako zloděj v noci.... Toto jsou dni člověka.V Novém Zákoně není nikde přikázáno, slavit sobotu nebo neděli. V Mat. 5.. když Ježíš rozebíral přikázání,tak se nezmínil o sobotě. Nakonec je mnoho kalendářů, a též na druhé straně polokoule je jiný čas.My se scházíme v neděli, první den po sobotě, který věnujeme odpočinku.Přeji hezký den.

0 0
možnosti
  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik