Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Prvotní křesťané a první organizace.

Před několika lety papež prohlásil: I nevěřící se mohou dostat do nebe, zopakoval papež. Vatikánu navzdory. Dále: "Calling Satan 'evil' does not represent my personal view".  

 Papež prohlásil," Nazývat satana zlým, nereprezentuje moje osobní stanovisko." Dále mám fotografii, kde  papež líbá Korán atd. Zkrátka on může vše předat svým následovníkům a ti mu věří. Nic proti věřícím, ale proti systému, který vede úpřímné lidi do bludů. Stejná taktika jako v ráji. Tam stačilo jedno překroucené slovo a co to způsobilo. No a dnešní papež se přátelí s Muslimskou vírou, přestože Bible jasně praví: Ev. S.Luk: 6:39... Zdali může slepý slepého vésti? Zdaž oba do jámy neupadnou?

(1.Jan.2:21) Žádné z prohlášených dogmat nemá svůj původ ve Slově pravdy. Jejich původ je z jiných pramenů.. Kdo nenalezne přístup k pravdě — ke Slovu, musí si vytvořit náhradu! A kdo nemá důvěru v Boha, jezdí jako papež mezi davy svých přívrženců v neprůstřelném "papamobilu".

Prvotní křesťané, podle starodávných dějin prvotní církve, nosili na zádech kříže, všude kam šli, a tím dávali najevo a ukazovali, že jsou křesťany. Nuže, katolíci tvrdí, že to byli oni, samozřejmě, oni říkají, že byli první, ale katolická církev ještě ani nebyla zorganizovaná. ( Římsko Katolická církev)

Nakonec v roce 325 došli do Nicee ve Francii, kde byl zorganizován velký Nicejský koncil. A tam zformovali dogmata, která má nyní Římsko Katolická církev, a ona byla dál předána protestantům.

Když církev povolila sama sobě, aby se odchýlila od originálu, jako Adam a Eva tím pádem nastala duchovní smrt. Není v ní žádná síla. Stala se z ní monstróznost. Ve stejné minutě kdy církev se oddělila do formy obřadnosti, a kněžství, tím že zorganizovala služebníci do vedení, místo vedení Duchem Svatým a Jeho Slovem nastala smrt. Změnila se do bezmocné skupiny lidí, kterých jedinou zbraní je argument. Nemůže nic produkovat v Duchu, jelikož její doufání je postavené na programech, a ne na víře a Slově. Zasévá program a tak sklízí program.

Různé kulty a náboženství atd. se natolik rozmnožili, že dnes obyčejní lidé nevědí komu věřit. Kdyby měl dnes na zem přijít Ježíš Kristus, z kterou z těch denominací by se stotožnil? Z Metodisti, Baptististi, Adventisti, Jehovovy Svědci, Letniční, Presbyteriáni? atd. Zajisté ne! Každá z těchto církví miluje svojí organizaci, a má svoje přesvědčení, ale tam moc Ducha svatého v ní není. Bůh seslal Ducha svatého v době letnic. V prvotní církvi k nim Duch svatý promlouval, a potvrzoval jejich víru znamenímy a zázraky. Tak proč v tom nepokračovali? Když to tam Bůh začal, tak proč v tom nepokračovali, aby Bůh v tom mohl být a dokončit to? Bůh nenapsal příručku, neb přesvědčení, dogmas a nějaké formule na počátku. On na ně vylil Ducha svatého. Tak jakým právem to nahradili svým přesvědčením a učením?

2. Tim. 4:1-5 Protož já osvědčuji před obličejem Božím a Pána Jezukrista kterýž má souditi živé i mrtvé v příchodu svém slavném a králoství svém. Kaž slovo Boží , ponoukej v čas neb ne včas, tresci, žehři, napomínej, ve vší tichosti a učení. Nebo přijde čas, že zdravého učení nebudou trpěti, ale majíce svrablavé uši, podle svých žásostí shromažďovati sami sobě budou učitelé. A odvrátiť uši od pravdy, a k básněm obrátí. Ale ty ve všem buď bedliv, protivenství snášej, dílo kazatele konej, dokazuj toho dostatečně, že jsi věrný služebník.

Když se podíváme do dějin, Nikejské církve tak zjistíme, že po smrti apoštolů přišli k moci nicejští otcové a pokračovali v díle Božím po několik let.

Kristův krucifix nesymbolizuje katolicismus, on symbolizuje Boha, království. Oni říkají, že svatí jsou symbolem katolicismu. My věříme, že je jenom jeden prostředník mezi Bohem a lidmi, to je Kristus. Ale katolíci věří ve všechny možné prostředníky, tisíce různých žen a mužů a všechno ostatní. Téměř každý dobrý katolík, který zemře, se stává prostředníkem. Kristův krucifix symbolizuje Ježíše Krista.

v Mat.23:9: „A otce nenazývejte sobě na zemi- natož svatého otce"nebo jeden jest Otec váš, který jest v nebesích."

 

Autor: Lubomír Vít | neděle 14.8.2016 7:19 | karma článku: 15,02 | přečteno: 479x
  • Další články autora

Lubomír Vít

500. Jubileum reformace Martina Luthera.

Od 31. října 2016 do 31. října 2017 probíhají v evangelickém kostele oslavy pětistého výročí reformace skrze Luthera. Toto výročí reformace se neslaví jen v Německu, nýbrž v celém světě.

19.1.2017 v 18:59 | Karma: 14,22 | Přečteno: 350x | Diskuse| Ostatní

Lubomír Vít

Návrat Židů do své země.

Židovský lid má za sebou historii plnou utrpení. Po tom, co před 2000 lety byli ze země, kterou jim Bůh dal, roztroušeni do celého světa, existuje od roku 1948 opět židovský stát.

15.1.2017 v 18:37 | Karma: 26,16 | Přečteno: 699x | Diskuse| Ostatní

Lubomír Vít

Pravá vánoční radost.

Každý z nás si přeje obdržet nějakou tu vánoční radost, nebo hezkou vzpomínku. Povídka................

21.12.2016 v 16:30 | Karma: 18,12 | Přečteno: 388x | Diskuse| Osobní

Lubomír Vít

Něco z africké divočiny.

Zajímavé záběry z Krugerova parku, v Jiží Africe. Volavka při lovu ryb a Leopard při lovu mláděte Supa. Fotoblog.

30.11.2016 v 17:46 | Karma: 15,51 | Přečteno: 271x | Diskuse| Ostatní

Lubomír Vít

Životní cesta.

Pro nás věřící je samozřejmé, že nad námi je všemohoucí Bůh, který stvořil tuto zemi se vším, co na ni existuje, včetně nás lidi.

19.11.2016 v 14:45 | Karma: 15,62 | Přečteno: 381x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...

  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik