Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dva mraky

22. 2. 2012 19:19
Ale zase uznejme.

Co bychom delali, vsude raj, zadne vyzvy, zadne stimuly neco delat. Vsude stopy toho ktery vi vsechno a vzdycky vsechno bude umet lepe. Obavam se ze v takovem prostredi musite byt uplne vymyta hlava jinak vam brzo hrabne. Proto tam strom poznani stal a cekal na projev one pro lidi typicke sebeznicujici zvedavosti a vzdoru. Jak si kousli stvoritel uznal, ze dilo se zdarilo a poslal sve deti, dospet aby poznali vitezstvi, porazky a zodpovednost.

0 0
možnosti
F

Faustino

22. 2. 2012 20:50
Re: Ale zase uznejme.

Ale takový ráj bude přece v nebi.

Tam to bude taky pro vymyté hlavy?

0 0
možnosti
F

Faustino

22. 2. 2012 16:00
God bless

"Kdyby naši první rodiče se svým potomstvem dbali na tu Boží moudrost, měli bysme věčný ráj až dodnes."

Nebylo by lépe, kdyby Adam s Evou neokusili ovoce ze stromu poznání? Pak by žili na světě jen dva lidé.

Tak si to přece Bůh přál.

0 0
možnosti
LV

lubanek

22. 2. 2012 17:31
Re: God bless

Gen. 2:28... A požehnal jim Bůh, a řekl jim Bůh: Ploďtež se a rozmnožujte se, a naplňte zemi, a podmaňte ji, a panujte nad rybami mořskými, a nad ptactvem nebeským, i nad všelikým živočichem hýbajícím se na zemi. God bless. Have a good day.

0 0
možnosti
DP

Dědek Plesnivák

22. 2. 2012 15:32
No nazdar ...

To je ale šílená slátanina ... a ta čeština ... Rv

0 0
možnosti
JS

-srdečná-

23. 2. 2012 16:24
Re: No nazdar ...

Zapomnel jste "deku plesnivaku" k tomu svemu prispevku dodat -"podle meho nazoru"!!! A co se tyka cestiny, tak ta je v poradku. Jen nektere citace v napsanem clanku uvedl autor v originalnim zneni- totiz starsi cestinou, coz vas asi nenapadlo, ze? A nebo jste jeste nikdy necetl zadnou knihu, ktera byla psana starocestinou??

0 0
možnosti
MR

rodd

22. 2. 2012 14:15
Zmatky jsou jen v našich hlavách

a to jak celistvě vnímáme svět a jeho děje. Náboženství je jen ryze úzkoprofilové vnímání světa a je hodně dětské, má hodně aspektů s vývojem lidského života. Svět je položen na jiném řádu a je nesmysl, aby jeden jeho stav na úseku času, prostoru a dimenze, tj. člověk, vytvářel skrz svůj personální stav i svět. To je blud. Svět konkrétně pozemské prostředí je založeno na bohatosti ekosystémů a vzájemných interakcí, tj. zákon akce a reakce = transformace. Lidská duševnost, též aby vůbec vznikla a rostla potřebuje opět bohatý ekosystém chování, stavů, projevů tak aby si ne něj vytvořila odpovědí a osobnost. Člověk se rodí v nulovém stavu, jen s predispozicemi a teprve kontakt s okolím a rodinou, školou, společností, vytváří jeho osobnost, ne Bůh. Doposud bylo lidské poznání stavěno jen na jednom činiteli, aktuální stav, jen že svět není tady a teď, proto k poznání Jsoucna potřebujeme jiné více vrstevnaté vnímání o poznání. Tedy vědecké poznání dimenzí, času, prostoru, vývoje ... .

1 0
možnosti