Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

M51i98l15a23n 92K40a94s72l

27. 5. 2013 21:00

Proč si myslíte, že rozumíte Bohu nejlíp ze všech? To je, pane, velká pýcha a to je hřích. Rv

0 1
možnosti
LV

Dobrý den. JaK víte co si myslím? Ap. Pavel řekl: K Řím. 1:16... Neboť se nestydím za Evangelium Kristovo. Přeji hezký den.:-)R^

0 0
možnosti
EH

Prosím, co znamená "vykoupení a spasení" Co si mám pod tím představit?

2 0
možnosti
LV

Vzahradě   Eden, Bůh učinil s člověkemsmlouvu aby nejedl z toho stromu. Ale přesto člověk selhal a tím ztratil věčný život, a navrátil se do prachu země.Ale On slíbil, že jednoho dne vše vykoupí zpátky do originálního postavení. Ato mohl učinit jenom sám Bůh, který na sebe vzal lidské tělo, vzal na sebevšechny lidské hříchy a za nás za všechny na Golgatě zemřel. Tím nás vykoupilsvojí obětí, krví. Bůh nemůže zničit zem pokud je tam to krvavé tělo Ježíše.Ale až jednoho dne Ježíš z toho trůnu milosti sejde, přestane milost. Spásaodčinění, činění pokání je pro každého. Ale když člověk nepřijme tu milost,odčinění, činění pokání a dostane se pak do Jeho přítomnosti jako hříšník, takje mimo milosti a není spasen. Kdyby to bylo universální, tak bude každýspasen. Ale On ví předem kdo to přijme a kdo ne, to ho činí Bohem Všemohoucím.:-)

2 1
možnosti
OM

Pane Víte, prosím Vás, dříve, než budete kritizovat papeže, musíte vědět, co skutečně řekl:

"Byli jsme stvořeni jako Boží obraz a Kristova krev nás všechny vykoupila! Každý z nás tedy má povinnost konat dobro. Toto přikázání může být dobrou cestou k dosažení pokoje. Kdybychom všichni druhým činili dobro, nakonec se naše cesty protnou. A pomalu, postupně, poznenáhlu se utvoří ona kultura setkávání, které máme tolik zapotřebí. Setkáme se, protože konáme dobro. “Já ale, Otče, nevěřím, jsem ateista”. Konáš ale dobro, a tam se setkáváme!“"

Papež neřekl nic nového, ani nic překvapivého. Mluvil o vykoupeni, ale ne o spáse. Předmětem kázání je setkávání všech lidí v dobru.

3 2
možnosti
LV

Papež František káže: „I ateisté se mohou dostat do nebe, když konají dobro.”  Každý slušný občan  se snaží dělat dobro, aniž by byl věřící. Nikodém byl věřící a dělal dobro a přesto, mu Ježíš velice jasně řekl:Nenarodí-li se kdo z vody a z Ducha, nemůže vjíti do králoství Božího. Ano tak krev tekla za každého, ale ta milost se musí přjmout a uvěřit tomu.Víra v to co pro mě bylo uděláno. Ale ateisté tomu nevěřejí a nepřjímají to. Nebo tak Bůh miloval svět, že dal Syna svého jednorozeného, aby každý kdož uvěří v něho nezahynul, ale měl život věčný.

3 2
možnosti

Ještě byste měl citovat z doktora House!

3 3
možnosti
PK

P50a34v45e29l 64K67u93l23a

25. 5. 2013 10:20

Tak papež už taky 8-o?

1 3
možnosti

Jako kdyby Bůh neměl už dost starostí s věřícími, ještě aby se tak staral o ateisty. I tak už neví kam dřív skočit - ale kdoví jak to je, možná své pravomoci deleguje i na jiné, a díky tomu si může aspoň občas trochu orazit:-)

1 8
možnosti
  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1278x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik