Nevěřící Tomáš.

Při zmrtvýchvstání Pána Ježíše, Petr a několik žen byli u hrobu a Petr rozpoznal, že Pán vstal z mrtvých. Kdyby dnes vstal z mrtvých Mohamed, celý svět by o tom věděl během jednoho dne.

 

Při zmrtvýchvstání Pána Ježíše, Petr a několik žen byli u hrobu a Petr rozpoznal, že Pán vstal z mrtvých. Kdyby dnes vstal z mrtvých Mohamed, celý svět by o tom věděl během jednoho dne. Ale je jenom jedno náboženství pravdivé, a to křesťanské. Ve všech ostatních náboženstvích, jejich zakladatelé jsou mrtví.

 Petr se okamžitě vrátil k učedníkům a řekl:,, Pán vstal z mrtvých.” A všichni ostatní začali velebit Pána, protože věděli, že On měl vstát z mrtvých. Začali se z toho radovat.

,, Tomáš pak jeden ze dvanácti, kterýž slou Didymus, nebyl s nimi, když byl přišel Ježíš. I řekli jemu jinní učedlníci: Viděli jsme Pána. Ale on řekl jim: Leč uzřím v rukou jeho bodení hřebů, a vpustím prst svůj v místo hřebů, a ruku svou vložím v bok Jeho, nikoli neuvěřím.( Jan 20:24-29)

V jejich skupině chyběli dva učedníci, jeden z nich se jmenoval Kleofáš; on a jeho kamarád. Oni byli na cestě do Emaus a velice smutní se vraceli domů. Ještě o tom nic neslyšeli. A když tak kráčeli, zjevil se jim Ježíš. On nezačal vyprávět něco fantastického, ale vešel do Slova, a řekl:,,Ó, hloupí a leniví srdce! Cožpak nevíte, že proroci mluvili, že Kristus musel trpět nejdříve, aby mohl vejít do slávy? A když se jim dal poznat skrze znamení, oni se rychle vrátili a uprostřed lidu našli člověka jménem Tomáš. Řekli Tomášovi co viděli, a co zažili. Ale Tomáš tomu neuvěřil.  Ale Bůh je dobrým Bohem.

On se zjevil a řekl:,, Tomáši pojď sem. Vlož své ruce zde, do mého boku. Cítíš mne? Pokud chceš něco cítit, zde to je, Tomáši. Dotkni se mé ruky.” A Tomáš řekl:” Ó teď věřím.” Pán můj a Bůh můj!     Musel mít nějaký pocit. Ti ostatní nemuseli mít nějaký pocit. Oni měli víru. Nepotřebovali nějakou senzaci. Tomáš musel mít nějaký důkaz. Oni nepotřebovali žádný důkaz. Slovo bylo zapsáno a oni měli víru v to psané Slovo. Ježíš mu řekl: ,, Teď věříš? O co větší je odměna pro ty, kteří nikdy neviděli, neprožili žádné vzrušení, a přesto věří?

Ev. S. Jana 20:29.. Dí jemu Ježíš: Žes mne viděl, Tomáši, uvěřil jsi. Blahoslavení, kteříž neviděli, a uvěřili.

Chci být na jejich straně, oni obdrží větší odměnu. Shalom.

 

Autor: Lubomír Vít | neděle 10.4.2016 17:03 | karma článku: 18,68 | přečteno: 458x