Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Antonín, topič

7. 2. 2011 15:55
S vírou je to jako s melodií.

Melodie napřed neexistuje. Potom se zrodí v hlavě autora a existuje jenom tam. Autor ji pak přehraje a v tu chvíli existuje melodie v časoprostoru. No a potom existuje v nějaké reprezentaci na nosiči (nepovinná část). Když se pak dostane k posluchačům, vleze jim do hlavy a pak existuje, i když ji nikdo nehraje a autor třeba již nežije.

Melodie ovšem obvykle nemají ambice upevňovat svou existenci v myslích lidí nějakými pohrůžkami peklem, pocitem odpovědnosti za prvotní hřích a podobně.

0 0
možnosti
J

jardahol

6. 2. 2011 22:27
Máte pravdu.

Diskuze vedená k Vašemu článku to plně dokazuje.

Otázkou je čemu kdo věří. Je zajímavé, že lidi spíše uvěří různým astrologům, šarlatánům, apod. Ale uvěřit v existenci Boha, který stvořil  vše, to je ani nenapadne.

V současnosti je vedená i mediální  snaha vše co se týče  křesťanských základů zpochybňovat.  Snaha zpochybnit Bibli  jako Boží slovo, snaha zpochybnit význam Ježíše, atd.

Každý kdo poukáže na  pravidla daná věřícím Biblí  a na  nutnost je dodržovat  je v tu ránu označen za fanatika.

0 0
možnosti
H

huggo1

6. 2. 2011 22:45
Re: Máte pravdu.

Já zrovna neříkám nic o fanatikovi, ale jenom je pro mě nepochopitelné, že někdo potřebuje knižní návod, aby věděl jak se má chovat ve společnosti ostatních lidí. To je přece absurdní.

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

6. 2. 2011 21:00
ale jděte

"Lidé to považují za něco přežitého, zastaralého, berličku, pánbičkářství, nemoc, fanatismus atd."

Tohle se ale netýká Boha, to se týká katolictví, a zejména toho zaslepeně fanatického ve Vašem podání.

0 0
možnosti
LV

lubanek

12. 2. 2011 7:11
Re: ale jděte

Není mým zvykem někoho odsuzovat a kamenovat protože má jiné názory než vy.!

0 0
možnosti
E

eldaha

6. 2. 2011 19:33
K titulku.

Vzhledem k množství křesťanů na celém světě by pro Vás hovor o Bohu měl být zcela jednoduchý. Problém bude zřejmě v tom, že Vy chcete hovořit o Bohu s lidmi, kteří na toto téma hovořit nechtějí

0 0
možnosti
R

rizo4

6. 2. 2011 19:40
Re: K titulku.

pripadne s temi, kteri mu k hovoru o bohu mohou rici jen to, ze v nej neveri a nezajima je

0 0
možnosti
PH

petrph

6. 2. 2011 18:26
jedna otázka na začátku,druhá na konci

Ta na konci nemá  řešení ani pro ateisty,ani pro věřící. Stejně jako ateisté nedokáží vědecky zdokumentovat onu prvotní buňku ,ani věřící nedokáží odpovědět na otázku,kde se vzal onen Bůh a jak (jakými silami) vlastně tvoří. Ba dokonce ani , proč se zrovna naše Země se stala oním místem sporu mezi Bohem a Satanem a lidé jeho pokusnými objekty. (srovnejme příběh Joba)

Ta na začátku je jednodušší.Odpověděl na ní Sienkiewicz v románu Quo vadis. Apoštol Petr,když se k němu sbíhali pronásledování římští křesťané,vyprávějí o masakrech,o ukřižování svých bližních, a ptají se kde je boží pomoc, smutně odpověděl "Copak jste mne špatně poslouchali? Sliboval jsem vám snad jen tento život?

0 0
možnosti
LV

lubanek

6. 2. 2011 18:48
Re: jedna otázka na začátku,druhá na konci

Dobrý večer. Souhlas. Quo vadis jsem viděl na DVD. Bůh stvořil soupeře Satana, který byl po Bohu nejmocnějším Andělem krásy. Též mněl své svobodné rozhodnutí.

On ale selhal, protože se chtěl povýšit nad Boha a tím se stal nepřítelem. Dnes jsou dvě možnosti: Poslouchat inspiraci Satana a nebo Boha. Konec je jasný ve zjevení.

Muselo se tak stát, aby Bůh vystavil své atributy a poznalo se co je dobro a co je zlo.

Job obstál ve své zkoužce. Satan nemůže nic činit, pokuď to Bůh nepovolí pro svojí slávu. Aby Bůh zachoval dobré, tak musí zničit to zlé, co si nedá říct. On své děti miluje a říká," Běda těm co ubližují mým maličkým."

0 0
možnosti
P

pantadeas

6. 2. 2011 15:45
Nesouhlasím

Oponujete proti něčemu,co se vám nelíbí, ale používáte stejné metody a argumenty, jako oni proti křesťanství. Já církev nemám příliš v lásce, což ovšem neznamená, že nevěřím. Proč bychom měli věřt zrovna ve vašeho Stvořitele? V čem je lepší než ostatní druhy víry? Zkuste upustit od předsudků, které vám dali lidé, kteří si napsali bibli podle svých vlastních potřeb a skutečně věřit v něco nadlidského a ne pouze lidského.

0 0
možnosti
LV

lubanek

6. 2. 2011 15:51
Re: Nesouhlasím

Dobrý den. To není jenom můj Stvořitel, ale všech věřících po celém světě. Jeho jméno je: Pán Ježíš Kristus, který zemřel za naše hříchy, vstal z mrtvých a zaslíbil věčný život. Mohamed z mrtvých nevstal. Jiná náboženství mají spousta morálních zásad, ale jejich zakladatel neučinil to co učinil ježíš Kristus.

0 0
možnosti
R

rizo4

6. 2. 2011 15:30
par odpovedi na hloupe otazky

Jsou někteří přesvědčeni, že celé stvoření vziklo bez Stvořitele velkým třeskem. Ale viděli to místo kde k té explozi došlo?--ne, nevideli, neni potreba vse videt, ja sem karla 4 taky nevidel, presto si myslim, ze skutecne zil

Ti co věří, že všichni živočichové vyvinuli z jedné prvotní buňky, by také měli říci, kdo dal život této prvotní buňce?---a proc, vetsina tech co si mysli, ze jednim z kroku zivota na teto planete byla prokaryoticka bunka, vubec nezastavaji teorii ze zivot musel nekdo stvorit, tak proc by mel nekdo tvorit zrovna prokaryota

Kdo zastává evoluční teorii, musí také vysvětlit, proč ještě existují všechny možné nižší čeledi živočichů, pakli se přece všechno vyvíjelo dále. --to uz je davno vysvetleno, to ze se postupne ze starsich druhu odstepuji mladsi, nemusi nutne znamenat zanik techto starsich

0 0
možnosti
JN

tom-2718281828459

6. 2. 2011 14:45
místo pro křesťanství

myslím, že víra v všemocného boha  již nemá v moderní společnosti smysl. Sloužila lidem k vysvětlení věcí, které si jinak vysvětlit nedokázali.

Na druhou stranu podporuji šíření křesťanské víry v méně rozvinutých oblastech, protože je mnohem neškodnější než třeba islám. 

0 0
možnosti
K

Kozel_

6. 2. 2011 14:53
Re: místo pro křesťanství

První věta je jak z učebnice marxismu. Marxismus šel na smetiště dějin, ale víra v Boha trvá dál.

Jinak by mě zajímalo, jak to šíření křesťanské víry podporujete? Řečmi tady na diskusi, něbo nějak konkrétněji?

0 0
možnosti
T

tomasz.

6. 2. 2011 14:13
.

Lide nameji ani tak problem s virou, ale s nabozenstvim a ruznymi zarucene pravdivymi svatymi knihami. A navic neustale kecani cirkvi do zivota lidi i nevericich.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

6. 2. 2011 14:27
Re: .

No, já se k tomu stavím tak, že naslouchám a nejsem v žádné církvi, do života si nenechávám kecat od církví, ale přitom se snažím pochopit, co to pro mne znamená.

0 0
možnosti
M

mojepostovnischranka

6. 2. 2011 14:10
Nechápu, jak může v dnešní době i jen průměrně vzdělaný

člověk věřit v nějakého boha(y) v podobě, jak je všeobecně prezentován různými náboženstvími.

Přece vědecké argumenty popisující fungování vesmíru a vznik života jsou naprosto jasné, logické a snadno pochopitelné.

Samozřejmě, že nikdo neví, co bylo před tzv. Velkým třeskem, ale že bych si zrovna měl myslet, že je to nějaký bůh, který to způsobil a pak čekal 13,5 mld. let na to, až se objeví u jednoho z milionů miliard nějakého termonukleárního reaktoru (hvězdy) kousek šutru a na něm pak vytvořil nějaká stvoření, která ho budou uctívat (často fanaticky), tak to bych si nepřipadal normální.

Víra v boha(y) je jen známkou nedokonalosti těchto stvoření, u kterých se (z mě často nepochopitelných důvodů) v rámci evoluce vytvořila schopnost sebeuvědomění a vyššího stupně myšlení.

Proč si člověk myslí, že je nej na planetě? Vždyť nevíme, jestli si třeba pes taky neuvědomuje sebe sama apod.

0 0
možnosti
M

mojepostovnischranka

6. 2. 2011 14:11
Re: Nechápu, jak může v dnešní době i jen průměrně vzdělaný

Jsme jen náhodné uskupení atomů a po smrti se zase na ty atomy rozpadneme. Až naše hvězda za pár mld let ukončí svou existenci, zbude tu taky jen obláček pár atomů. Ale možná, že lidstvo Slunce předběhne, a ve jménu svých vír v bohy, jedině pravdivé pravdy a podobné nesmysly se vyhubí samo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1278x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik