Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Narození Ježíše Krista v Betlémě.

Když se pak narodil Ježíš v Betlémě Judově za dnů Herodesa krále , aj, nudrci od východu slunce přišli do Jeruzaléma, Řkouce: Kde jest ten narozený král Židovský? Nebo viděli jsme hvězdu jeho na východu slunce, a přišli jsme, abychom se klaněli jemu.  To uslyšev Herodes král, zestrašil se, i všecken Jerusalém s nim.  Protož svolav všecky přední  kněží a zákoníky lidu,  tázal se jich, kde by se Kristus  měl naroditi.  Oni pak řekli jemu:  V Betlémě Judově. Nebo tak jest psáno skrze proroka.  A ty Betléme, země Judská, nikoli nejsi nejmenší mezi knížaty Judskými: nebot' z tebe vyjde vývoda, ktrerýž pásti bude lid můj Izraelský.

Narození Ježíše Krista.  Ježíš Kristus se nenarodil 25. Prosince nebot' v této době kopce v Judově jsou pokryté sněhem až po pás.  Ježíš Kristus se narodil někdy v Dubnu,  nebot' beránek se rodí na jaře a ne v Prosinci. Též ovečky a beránci se rodí ve chlévě a né v domě. Co znamená slovo Christmas?                  ( Vánoce)  Slovo C-H-R-I-S-T-m-a-s, ''Christ's mass.  Kristova mše. Toto slovo bylo ustanoveno Římsko Katolickou Církví v roce  AD 306.  Římští pohané uctívali Jupitera boha slunce a též uctívali  Ashtoreth, což byl bůh měsíce v jiném smyslu matka nebe která reflektuje  Marii. Což stále zůstává až do dnes uctíváním  idolů, což je spojené s křest'anstvím.  Oni uctívali a respektovali znovuzrození boha-slunce Jupitera.  Je to od prvního prosince až do 25. prosince kdy slunce přechází přes capricorn ( OBRATNÍK KOZOROHA)  A, jak-mile přejde přes capricorn dny se začnou prodlužovat až do července. Tak zvaný slunovrat.  A v té době Římští pohané měli veliké oslavy a různé hry kdy oslavovali znovuzrození boha slunce.  A aby se ty oslavy  mohly konat společně s Římskýmy křest'any, spojili to s narozením Syna Božího ve stejný den 25. Prosince. A  tak  spojili pohanské oslavy s narozením Kristovým.

A tento den nazvali Christ-mass Kristova mše. A v tom stejném dni  Santa Claus, nějaký starý pán v Německu jménem  Kriss Kringle,  chodil kolem a rozdával dětem dárečky. On byl Katolík a oni ho učinili svatým.  Takže jeho jméno je nyní Saint  Nicholas z čeho pochází Mikuláš. Takže to nemá nic společného s narozením Kristovým. Je to pohanský zvyk a tradice. 

Mudrcové když uviděli jeho hvězdu byli od něho vzdáleni mnoho set kilometrů a vzalo jim to dva roky než se k němu dostali.   A když se k němu dostali, nenalezli nemluvn'átko ale dvouleté dítě.  V Bibli to tak nikde není napsané. A když se k němu dostali nebyl už ve chlévě ale v domě. Takže Křest'anské tradice vše převrátily. Oni   ho nenalezli ve chlévě ale v domě.   A když vešli do domu našli tam dítě a Marii.  Proč Herodes rozkázal aby všechny děti od dvou let byli zavražděny, jestliže byl nemluvně? Bible říká všedše do domu, nalezli dět'átko s Marií, matkou jeho.  V jiném překladu nalezli mladé dítě, ( young child.)

Proč se Ježíš Kristus narodil v tak malém městečku Betlémě?? V Angličtině slovo Betlehem má určitý význam v překladu. B-e-t-h Znamená dům  E-L znamená Bůh.  V Hebrejštině  E-L-H-E-M  znamená chleba.  Jak se to hezky šikuje k Ježíšovi: Chléb věčného života.  Proto král slávy se musel narodit  v Betlémě.    Ev. sv. Jana 6:35  Ježíš pak řekl jim: Já jsem ten chléb života....Proto On se nemohl narodit někde jinde.  Kristus se narodil v Betlémě a stal se Božím domem.. chlebem věčného života. Též On je ten pramen živé vody na naší životní pout'i tímto životem. Každý historik ví že v Betlémě byla nejlepší voda v celém kraji která zavlažovala obilná pole na výrobu chleba. Vánoční koledy byly poprvé zpívány Anděly při narození Krista...    .Nebo tak Bůh miloval svět že poslal syna svého jednorozeného aby každý kdož uvěří v něho nezahynul ale měl život věčný.

 

Autor: Lubomír Vít | středa 3.12.2008 19:50 | karma článku: 17,95 | přečteno: 3688x
  • Další články autora

Lubomír Vít

Slepý Bartimeus.

Říká se, pokud někdo nesplní své sliby, tak to jsou chyby. Ne tak, se ale stalo v případě slepého Bartimeuse. On měl pevnou víru v Boha, a věděl že Bůh nezklame.

13.11.2016 v 15:34 | Karma: 18,32 | Přečteno: 302x | Diskuse| Osobní

Lubomír Vít

Česko slaví 28.říjen v dusné atmosféře. Zeman jmenoval nové generály atd.

Zatímco Česko slaví 28. Říjen v dusné atmosféře, zde v Jižní Africe už proběhla krátká oslava této události dne, 24. října v přátelské pohodě. Nechybělo ani české tradiční jídlo.

28.10.2016 v 17:14 | Karma: 16,02 | Přečteno: 343x | Diskuse| Ostatní

Lubomír Vít

Zajímavý příběh k zamyšlení.

Nedávno mi přišel do internetové schránky od známých zajímavý článek, který mě velmi zaujal. Tento článek napsal sice neznámý autor a nevím, zda je autentický, přes to věřím, že je škoda, abych si ho nechal jenom pro sebe.

27.10.2016 v 14:36 | Karma: 19,25 | Přečteno: 828x | Diskuse| Osobní

Lubomír Vít

Co vše obnáší křesťanství.

Mnozí lidé si jednoduše myslí,že když se stanou křesťany, že to je vše, co potřebují udělat a že je vše jednou provždy vyřízeno.

22.10.2016 v 15:03 | Karma: 16,04 | Přečteno: 370x | Diskuse| Ostatní

Lubomír Vít

Co způsobilo falešné učení o svaté Trojici a nenávist k Židům.

Křesťanští náboženští otcové pocházející z pohanství stáli více nebo méně pod helénistickým vlivem modloslužby a pověr. Starý Zákon neznali , a vykládali Nový Zákon podle svého porozumění

14.10.2016 v 17:59 | Karma: 14,76 | Přečteno: 736x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Bez krytí celníky by Březinova skupina nefungovala, řekl žalobce v závěrečné řeči

2. května 2024  12:49,  aktualizováno  15:38

Soudní projednávání vynášení informací z Celní správy členům tak zvané lihové mafie se dnes dostalo...

SPOLU paroduje heslo ANO a spojuje ho s Ruskem, premiér Fiala to hájí

2. května 2024  10:56,  aktualizováno  15:35

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

Emigrantovi v USA pomohl s důchodem archiv StB, našli v něm doklad o zaměstnání

2. května 2024  15:15

Seniorovi žijícímu v USA pomohl s důchodem v ČR archiv Státní bezpečnost (StB). Právě v něm totiž...

U Prahy vykolejil v zatáčce osobní vlak. Jel 100 km/h, strojvedoucí v něm nebyl

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  15:13

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik