Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NR

henryni

15. 4. 2010 14:23
Chci odpovědět na otázku....

Proč to BŮH, tak zařidil, jakým způsobem PÁN JEŽÍŠ přišel na naši zem a podstoupil obět za hřích. Odměnou za hřích je smrt, proto obětí ze zvířat ve starém zákoně, ale to to nebylo postačující, musel to být člověk, ale člověk byl hříšný, jeho obět by byl pouze spravedlivý soud za jedince, proto musel přijít BŮH SYN jako bezhříšný člověk aby podstoupil svou oběti, soud za všechny lidi, a když BŮH se stál člověkem,tak se vším včetně narození jako člověk, z jednou vyjimkou a to velice nadpřírozenou a to je, citují bibli " sestoupí ne tebe DUCH SVATÝ a zastíní tě moc NEJVYŠŠÍHO"řekl anděl Marii,před narozením DÍTĚTEJEŽÍŠ,  BŮH se stáva ČLOVĚKEM bez hříchu, podle BOŽÍ představy, stvořený člověk Adam zkazil hříchem PÁNU BOHU představu člověka, musel přijít BŮH ČLOVĚK aby naplnil BOŽÍ pořadávky na člověka, každý, kdo vírou přijme BOHA ČLOVĚKA PÁNA PÁNŮ A KRÁLE KRÁLŮ JEŽÍŠE, ten se stáva spaseným pro věčnost a stáva se člověkem podle BOŽÍCH představ.

0 0
možnosti
LV

lubanek

15. 4. 2010 18:46
Re: Chci odpovědět na otázku....

Souhlasím.R^

0 0
možnosti
B

Bernard_Gui

14. 4. 2010 20:37
Vase arianske bludy se uz opravdu nedaji cist

pred par lety bych si s Vami poradil - a po autodafe byste nosil deset let na krku kajicnicky kriz, ale co ted s Nami - to opravdu nevim. Nebudu Vas cist.

Traduje se, ze Pannu Marii ma v jiste ucte a satan, protoze doufa v jeji primluvu po sve definitivni porazce. Vy ale, jak vidno jdete jeste dal.

Nu, co naplat, nechtel bych byt ve Vasi kuzi az odejdete na Vecnost. s takovym ´´kredem´´.

S. Maria, mater Dei - ora pro nobis peccatoribus.

P.S. Mohu se zeptat, zda nejste uvlivnen talmudem

0 0
možnosti
B

Bernard_Gui

14. 4. 2010 20:38
Re: Vase arianske bludy se uz opravdu nedaji cist

opr. : co ted s Vami.

co s nami - to resi censor;-)

0 0
možnosti
KV

_-1-_

12. 4. 2010 14:03
Pane Víte, uměl byste vysvětlit

.

proč Bůh, který stvořil nebe, zemi, ...., ...., ..... a člověka v tom případě postupoval tak podivným způsobem? Stvořil embryo a vložil ho do dělohy Marie. Proč nestvořil přímo Ježíše, tak jako Adama a Evu?

0 0
možnosti
LV

lubanek

12. 4. 2010 18:11
Re: Pane Víte, uměl byste vysvětlit

Aby se vyplnila veškerá proroctví. Na příklad před tisíci lety bylo prorokováno:  Izaiáš 7:14.........protož sám Pán dá vám znamení. Aj panna počne a

porodí syna, a nazůve jméno jeho Imanuel což se vykládá Bůh s námi. Bůh nepracuje podle lidského rozumu. On se snížil natolik že se narodil ve chlévě, jel na oslátku on nebyl žádný selebrita podle lidských představ. Obyčejní lidé ho přijali s radostí. Největší problém měl s církvemi. Dnes kdyby takovýmto způsobem přišel tak by byl znovu zamítnut. Pkud uzdravoval a činil zázraky, tak ho následovalo tisíce lidí. Ale když začal kázat tak mu byli nakonec věrní jenom jho učedníci.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

12. 4. 2010 13:38
A co svatba v Káni?

Zamyslel jste se někdy hlouběji nad událostmi na svatbě v Káni v Galilei?

0 0
možnosti
LV

lubanek

12. 4. 2010 18:13
Re: A co svatba v Káni?

Dobrý den. Nevím co máte na mysli, ale ten příběh znám velice dobře.

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

12. 4. 2010 0:37
A ještě maličkost!

Za tenhle kacířský hnus NEJSEM Vaším přítelem......;-€

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

12. 4. 2010 0:22
Fuj! Až mne píchlo u srdce!

Jedním z poznávacích znaků lidí kteří se ubírají k věčné záhubě, je neůcta a snižování významu Panny Marie, Matky Boží a prostřednice všech milostí.....!! ;-(

Lubánku jste kacíř na kvadrát!

Byl Ježíš Kristus Bohočlověk? Bůh který se stal člověkem?Měl podstatu bořskou i lidskou??

Byla Panna Marie Jeho Matkou?

Byla!! Ostatní jsou Vaše demagogické závěry na základě Vaší,herezí pokřivené logiky!!! Rv!!

0 0
možnosti
LV

lubanek

12. 4. 2010 8:21
Re: Fuj! Až mne píchlo u srdce!

Dobrý den. Myslím si že jsem to napsal Jasně. Bůh nemá počátků ani konce, tak jak může mít Matku? Matouše1:23 Aj panna těhotná bude, a porodí syna, a nazvou jméno jeho Emmanuel, kteréž se vykládá: S námi Bůh. Mat. 1:20... což v ní jest počato z Ducha svatého jest. Kdo je otcem Ježíše? Marie byla propůjčeným lůnem, v kterém Bůh stvořil krevní buňku a vajíčko . Samozřejmě že porodila Ježíše ona byla nositelkou. On nepošel z Josefa. Kdo zapřičinil početí? Ona byla matkou v tom smyslu že ho vynosila. Ev. Jana 19:26...Když byl Ježíš na kříži tak řekl: Ženo aj syn Tvůj.Ona není matkou Boha. To by musela být před Bohem.:-)

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

11. 4. 2010 18:58
Maria řekla:

"Duše má velebí Pána a můj duch jásá v Bohu, mém spasiteli, že se sklonil ke své služebnici v jejím ponížení. Hle, od této chvíle budou mne blahoslavit všechna pokolení, že se mnou učinil veliké věci ten, který je mocný. (Lk 1,46-49)

0 0
možnosti
JM

jarmach62

11. 4. 2010 14:03
Já nejsem tvoje matka

Trochu mi to připomíná Cimrmanovu hodinu pravdy;-DJá nejsem tvoje matka, jsem tovje babička...já nejsem tvůj strýc, jsem tvůj bratr...já nejsem tvůj syn, jsem tvůj dědeček...:-)

Jinak proti věřícím a víře nic nemám, víra v "něco" je každého soukromá věc. I já ji mám. Mě akorát trochu děsí to bezmyšlenkové papouškování. Jak z článku tak z diskuse. Jakoby autor neuměl používat vlastní slova a myšlenky, ale dokázal se vyjadřovat jen citáty z bible.:-/

0 0
možnosti
LV

lubanek

11. 4. 2010 15:25
Re: Já nejsem tvoje matka

Dobrý den. Moje myšlenky mohou být různé, zrovna jak tak vidím vaše.  Lidské se stále mění, ale Bůh se nemění v tom je ten rozdíl. Přeji hezký den.:-)

0 0
možnosti
RS

leonet

11. 4. 2010 11:28
Zajímavý pohled.

Ahoj, něco ti k tomu napíšu, ale na email, až najdu kde jsi mi poslal adresu. R^

0 0
možnosti
LV

lubanek

11. 4. 2010 12:20
Re: Zajímavý pohled.

Ahoj. Líbil se mě tvůj poslední článek. Přeji hezký den.:-)

0 0
možnosti
S

sucharda

11. 4. 2010 10:38
...Pokr.....

...ačování: ....ekumenismus by měl být nadřazen všem pokusům o sblížení s bohem,přivlastnění si boda,tedy všem různým náboženstvím,které se nesmějí povyšovat jedno nad druhé.Pokud tato myšlenka zvítězí bude mír.Neexistují žádní  nevěříci,každý má právo věřit v něco jiného,důležitá je pokora  se Silou nad námi...

I toto řeší Konz.strana L.Vaculíka : kozojet@seznam.cz

0 0
možnosti