Může existovat pravé náboženství?

Náboženství které vzniklo v průběhu času a odvolává se na smrtelného člověka?   Svoboda umožňuje, že každý člověk má právo věřit tomu, co pokládá za správné.

 

Ale je též pravda, že každému náboženství vymyšlenému člověkem chybí to definitivní, o němž nelze pochybovat.  Dá se to říct na příklad o Islámu ?

Mimo šesti hlavních náboženství – židovství, křesťanství, islámu, budhismu, hinduismu je mnoho jiných náboženství a sekt. A všichni  jsou přesvědčeni, že jejich náboženství je to pravé. Ale přesto přezevšechno, mezi nejrozšířenějšími knihami na zemi zaujímá s velkým odstupem Bible první místo. Bible je jediná kniha, která nás informuje o tom, co se stane od počátku času až k událostem na konci času. Jsou v ní celé dějiny lidstva již do předu. A to co se nyní ve světě děje, je v proroctví Starého a Nového Zákona předpověděno.  Jejich zakladetelem je Ježíš Kristus, který vstal z mrtvých a žije. V ostatních náboženstvích, jejich zakladatelé jsou mrtví.

Podle údajů světových biblických společností z ledna 2015 byla Bible přeložena do 563 jazyků. V celém světě od roku 1960 až do roku 2010 bylo prodáno asi 3,9 miliard výtisků. Je to jediná kniha, která se právem nazývá Svatým Písmem a Božím Slovem. Jako časné stvoření nemáme automaticky věčný život: ten nám může dát jen věčný Bůh.

Kde můžeme vidět Boha? Nejprve vidíme Boha ve stvoření. Majestátní stvoření vesmíru. Božský pořádek všech živočichů ve vodě, na zemi, ve vzduchu,všechno rostlinstvo, stromoví, setba a žeň, život a rozmnožování, to všechno zůstává jako živé svědectví samotného Stvořitele. Evoluční teorie, je jen zoufalý pokus o popření Stvořitele.  Je to pouhá teorie, zatímco samo stvoření je realita. Prokázané skutečnosti mluví prostě za sebe. Jestliže člověk slyšel o Boží všemohoucnosti, tak ji může vidět otevřenýma očima ve stvoření. Až do dnes všechno rodí podle svého druhu, jak to řekl Stvořitel.

Od počátku dějin, lidstvo bylo provázeno tragickými událostmi, které otřásaly víru mnohých. A tak tomu je I dnes. Pán nebes se ještě neujal Své vlády na zemi, tak jak je to předpověděno. Stále ještě světu vládne kníže temnoty, pod jehož vlivem se nachází všechno lidstvo. Do té doby nebude na světě mír. A proto se modlíme v Otčenáši:,, Tvé králoství přijď!”

A ono jistě přijde.

Autor: Lubomír Vít | čtvrtek 29.9.2016 17:09 | karma článku: 16,15 | přečteno: 566x