Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

SID09

21. 3. 2012 13:38
Vaše starosti bych chtěl mít.

Jedni vzývají volný trh, druzí komunismus .......   důležité je, aby tím svým vzýváním nikomu dalšímu neškodili. ;-)!!

0 0
možnosti
MP

Vrah

20. 3. 2012 22:03
Autore, reagujete v diskusi, jen když se vám to hodí?

Komentoval jsem některé vaše myšlenky v příspěvku nadepsaném „Je Ježíš Kristus Bůh?“.

Pokusil jsem se pomocí argumentů vysvětlit, že píšete hlouposti, o nichž nic nevíte.

Vy v diskusi neodpovídáte? Kašlete na diskusi? V tom případě kašlu já na vás. Už mě nezajímáte a nebudu vaše bláboly číst. Mějte se jak chcete.

0 0
možnosti
LV

lubanek

21. 3. 2012 13:10
Re: Autore, reagujete v diskusi, jen když se vám to hodí?

Dobrý den. Promiňte ale mám jiné povinosti, a nesedím u počítače celý den. Podle mých možností pokaždé rád odpovím. jenom mně velice překvapuje, že jenom a opakuji z české republiky dostávám okamžité odpovědi, že píšu hlouposti, nehledě na jiné urážky, aniž byste se o tom přesvědčil a trochu přemýšlel. Dělám snad to samé. V Bibli je jasně napsané," Je-li mezi vámi nesrovnalost zkušujte Písmo.  Na vaší otázku , Je Ježíš Kristus Bůh? No přeci Jana 1:1... to vysvětluje jasně ne? Přečtete si mé články kde je podle Bible jasně vyjádřeno Božství. Žádná svatá trojice není v Bibli zaznamenána. To už mně i potvcrdil Pan Vlad IV. JEDEN BŮH VE TŘECH ÚŘADECH. Jahve ze starého zákona je : Pán Ježíš Kristus.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

20. 3. 2012 10:35
Přečtěte si znovu,

jak to bylo tehdy v té Káni.

A přemýšlejte o tom trochu pečlivěji.

0 0
možnosti
G

genez.

19. 3. 2012 22:41
+++++

Jde-li o matku ,,Ježíše“, jedná se o Matku Svatou, její podstata staví obraz svaté Rodiny v pozemském světě.

Její Duch Svatý se nachází ve vyšším hierarchickém postavení vůči celému zástupu Jahve, To je ten zástup co převedl ,,Mojžíš“ svou holý přes ,,moře“, kterému zde všichni podléháte. Její Svátost má možnost zjevení ku pomoci zástupu člověka, není v moci nad zástupem Jahve. Jde-li o Matku Boží staví obraz nebeské Rodiny JHVH.

Matka a Otec jsou v nejvyšším hierarchickém postavení a nevstupují do dění zástupu Jahve, ani zástupu člověka.

Nebeská Rodina má dva Syny. Tyto Synové mají moc nad dvěma zástupy Jahve a vstupují v cyklech před syny člověka.

0 0
možnosti
II

Igor Indruch

19. 3. 2012 22:43
Re: +++++

Super. Tohle mi chybělo. :-)

1 0
možnosti
MP

Vrah

19. 3. 2012 22:38
Je Ježíš Kristus Bůh?

„Odkdy má Bůh matku? Již tento výraz je zcela nebiblický. Ona nebyla matkou Boží, ale porodila Ježíše Krista, našeho Pána a Spasitele. “

Na to jako evangelík odpovídám: Je-li Ježíš Kristus Bůh, pak nemám problém nazvat Marii matkou Boží. Ten termín totiž – pro vaši informaci – nevznikl proto, aby oslavil Marii (myslím, že by o to jako pokorná služebnice Páně nestála), ale v polemice s těmi, kteří k Kristu říkali, že byl jen člověk. Termín theotokos, bohorodička, je totiž původně christocentrický.

Mimochodem – od evangelíka poťouchlá otázka k tématu: prosíte své přátele za to, aby se za vás modlili, podobně jako vyzýval svatý Pavel křesťany v Efesu („V každý čas se v Duchu svatém modlete a proste, bděte na modlitbách a vytrvale se přimlouvejte za všechny bratry i za mne…“ – Ef 6,18), Kolosech („Modlete se také za nás…“ – Ko 4,3) a v Tesalonice („:Bratří, modlete se i vy za nás!“ – 1Te 5,25)? A jestliže ano, co vám připadá modloslužebného na tom, když katolíci za totéž prosí Marii?

3 0
možnosti
II

Igor Indruch

19. 3. 2012 20:52
Nejen Mariánský kult

Všichni ti svatí a patroni jsou vlastně pozůstatkem polyteismu. Tam byl na kde co nějaký ten bůh, bůžek či alespoň duch "specialista", na koho bylo možné se obrátit, když byla třeba mizerná úroda, v lese málo zvěře apod. A najednou jeden Bůh. Navíc Bůh do značné míry abstraktní, který nemá žádnou konkrétní podobu, žádné konkrétní sídlo - to je pro spoustu lidí dodnes příliš neuchopitelné. Takže takový Mariánský kult je vlastně jakousi derivací kultů Ištar, Inany, Aštoreth, Astarte, které byly velmi populární... ;-)

2 0
možnosti
FS

Friedrich Spee

19. 3. 2012 20:58
Re: Nejen Mariánský kult

Igore prosím. Nepleťte se tam, kde ani nevíte o čem mluvíte,. A už vůbec, závěr Vašeho příspěvku do religionistiky.

Ostatně, jak vysvětlíte ....Zdrávas Maria, milosti plná?

1 0
možnosti
I

Ignatio

19. 3. 2012 20:28
Doplnění

Pokud píšete, že P. Maria se zjevovala pouze v katolických zemích, tak to prosím není pravda. Co známé zjevení v mexickém Guadalupe v dobách, kdy Mexiko ještě vůbec nebylo křesťanské a po tomto zjevení se jím stalo. Najděte si info o poměrně nedávném zjevení v Akitě - Japonsko také zdaleka není katolická země. Tam mj. z očí sochy P. Marie tekly slzy, i krvavé, a to kvůli těm, kteří jsou stále zatvrzelí vůči Božímu volání a vůči jeho Katolické církvi.

2 0
možnosti
FS

Friedrich Spee

19. 3. 2012 20:35
Re: Doplnění

Dokonce v islámských zemích, kde katolíci vůbec nejsou a dokonce muslimům.

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

19. 3. 2012 19:55
Magnificat

I Maria řekla: Velebí duše má Hospodina a duch můj zaplesal v Bohu,Spasiteli ménu,že shlédl na ponížení své služebnice,neboť hle, od této chvíle BLAHOSLAVITI MNE BUDOU VŠECHNA POKOLENÍ ! (L 1: 46-48)

p.s. Od této doby nehodlám házet perly sviním.......

Nehorázný štěk,že Bůh nemůže mít matku,ať si s vámi vyřídí protestanti,majíli čest v těle! Za nekřesťany jako vy, a ten šášula ,,frnek ,, je třeba se modlit zvlášt! Slibuji,že příští svaté přijímání obětuji vám dvěma..........

5 0
možnosti
FS

Friedrich Spee

19. 3. 2012 20:15
Re: Magnificat

Salvě bratře....ale on tam necituje Písmo, ale nějaké pošuky na obhajobu svého;-D;-)XVX

0 0
možnosti