Kristova církev. ( Prvotní)

Kde je ta pravá církev Boží, která je postavena na Slově Božím.  Ev. S. Jana 1:1-3.. Na počátku bylo Slovo a to Slovo bylo u Boha, a to Slovo byl Bůh. Všecky věci skrze něj učiněny jsou, a bez něho nic není učiněno, což učiněno jest.

 V prvotní církev neměla žádné jméno a skládala se s lidí, kteří Boha skutečně zažili. Ti, kteří uvěřili, byli pokřtěni ve vodě způsobem Ducha svatého jako údové v jedno mystické tělo Ježíše Krista( 1.Kor.12:13) které bylo obdařeno dary Ducha svatého (1.Kor. 12:7-11) a plody Ducha svatého ( Gal.5:22-23). Zrovna tak jako měl Bůh v Kristu tělo, které bylo chrámemem, v kterém přebýval a skrze které působil, tak tvořila prvotní církev tělo páně, které On, je hlavou(Kol.1:18).

Pán jim řekl:" Jako Mne poslal Otec, tak i já posílám vás." ( Jan.20:21) na rozmanité úkoly, kde ustanovil apoštoly, proroky, pastýře, učitele a evangelisty. (Ef. 4:11 Apoštolové byli muži, kteří slyšeli Slovo z úst Páně a na základě Jeho příkazu je předávali dál. A tímto prostřednictvím obdržela novozákonní církev, čisté, nezfalšované Slovo Boží, jako základ na kterém spočívá Boží pečeť.

Například Pavel, který byl povolán nadpřirozeným způsobem a určen jako vyvolený nástroj, byl samotným Pánem vyvolen k prvotním apoštolům. A protože měl přímé povolání od Pána, tak mohl říci:" Já zajisté přijal jsem od Pána, což i vydal jsem vám." 1.Kor.11:23). On napsal nejvíce listů. 100 kapitol s 2325 verši. Petr napsal 8 kapitol se 166 verši. Pavel obdržel evangelium stejným způsobem jako proroci, skrze zjevení.( Gal.1:11-12) proto mohl vyslovit toto napomenutí:" Ale bychom pak i my nebo anděl s nebe kázal vám mimo to, co jsme vám kázali, prokletý buď:!! (Gal.1:8)  Takže co nesouhlasí s evangeliem prvních apoštolů, je pod kletbou. 

Vše ostatní je padělané křesťanství, založené na lidské moudrosti a výkladech. Skutky apoštolů nám jako první představují nadpřirozený vznik rané církve skrze vylití Ducha svatého. Zde se jednalo o událost v horní místnosti přicházející z nebe. Ve svém prvním kázání apoštol Petr v Božím pověření řekl těm co uvěřili, že k obrácení je nutné pokání, biblický křest ve jméno Pána Ježíše Krista a stejné prožití křtu Duchem svatým, zrovna tak jak to zažilo těch 120 v té místnosti, kde byla též Marie a přijmula křest Duchem svatým,  tak jako všichni ostatní. Žádná vyjímka.

 Bůh sám zachraňuje a připojuje ty, kteří uvěřili, skrze Ducha svatého ke Své církvi (Sk.2:47) Hned po založení novozákonní církve, bylo hlásáno pouze čisté evangelium, biblické učení a apoštoly vykonávána praxe. Prvotní církev byla organismem prodchnutým Kristovým životem a vedným Duchem svatým, a nebyla to tedy žádná organizovaná instituce, nebo denominace.

Později se Pavel a ostatní apoštolové museli už potýkat s učiteli bludů a se svůdci. Od té doby započal pluralistický vývoj; jedni se řídili podle Slova a evangelia které kázali poslaní apoštolé, a kteří také podle toho žili. Jan to potvrzuje takto: „Kdo zná Boha,poslouchá nás; kdo není z Boha neposlouchá , a po tom poznáváme ducha pravdy a ducha bludu." ( 1.Jan.4:6) Ostatní náboženství jsou směsici pravdy a vlastních výkladů, z kterých později vzikla různá učení.Takové muže označuje Písmo svaté za „falešné bratry", kteří se vloudili, aniž by obdrželi božské povolání k službě. Pavel je jmenuje felešnýma bratříma, kteří se vloudili a zvěstují jiného Ježíše. (Gal.2:4) ( též církev vedená člověkem).

 

Autor: Lubomír Vít | neděle 4.3.2012 14:21 | karma článku: 14,99 | přečteno: 1171x