Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Naprosto tendenční blábol bez jakéhokoliv smyslu pro realitu.

1 3
možnosti
Foto

Pane autore, co říkáte na tyto věty: "Deut 3:2-7

Hospodin mi řekl: „Neboj se ho! Vydal jsem ho s celým jeho lidem i s jeho zemí do tvých rukou. Naložíš s ním, jako jsi naložil s emorejským králem Sichonem, sídlícím v Chešbonu.“ … Bili jsme je, až z nich nezůstal jediný živý. Všechna jeho města jsme tenkrát dobyli. Nebylo tvrze, kterou bychom jim nevzali – šedesát měst, celý kraj Argob, Ogovo království v Bášanu. … Navíc jsme dobyli veliké množství venkovských osad. Vyhladili jsme je jako proklaté, jako jsme to učinili chešbonskému králi Sichonovi, vyhladili jsme každé město – muže, ženy i děti. Všechen dobytek a kořist z těch měst jsme si pak rozebrali"

2 3
možnosti
MP

A co se z toho snažíte vyvodit vy?

0 0
možnosti
Foto

Samozřejmě, že má :)

0 0
možnosti
Foto

Jak křesťanského Boha, tak i Islám vymysleli jen a jen lidé.

Co s tím?

2 6
možnosti
Foto

Nemyslíte pane autore, že mínus je trochu chabá odpověď?

1 5
možnosti
MK

A také současný židovský Bůh nemá nic společného s křesťanským Bohem, protože jak říkal Ježíš Kristus židům: "Váš otec je ďábel a vy chcete dělat, co on žádá. On byl vrah od počátku a nestál v pravdě, protože v něm pravda není. Když mluví, nemůže jinak než lhát, protože je lhář a otec lži. [JAN 8,44]"

1 3
možnosti
MP

Tím chcete říct co? Že židé věří v ďábla? Váš výklad odkazovaného textu je hodně mimo mísu.

5 2
možnosti
JK

mají ti Bohové nějaká setkání? Bilaterální (např. Manitů s Budhou,), nebo vícestranná, u kulatého stolu, kde se dohadují, kdo ve skutečnosti co stvořil, kdo jako první, kdo to jenom kopíruje a tak? Nebo spolu nekomunikují vůbec?

5 3
možnosti
AN

Při šíření křesťanství bylo taky hojně využíváno násilí a meč. Náboženský fanatizmus je zlo.

6 1
možnosti
MP

Jakýkoli fanatismus je zlo, nejen náboženský.

5 0
možnosti
AF

To je mi teda zase objev. To už věděli křižáci v 11. století.

0 0
možnosti
ZB

Pokud opravdu " něco" jako Bůh existuje a jenom jeden, nedává to žádnému náboženství právo usurpovat si ho pro sebe a vystupovat jako jediný prostředník mezi Bohem a lidmi.Tento pohled má jak křesťanstí, tak islám úplně stejný.Bůh má lidi spojovat a ne rozdělovat.

6 1
možnosti
MP

Náboženství je prostředník mezi Bohem a lidmi? To mi není jasné. Já, ač členem církve, se k Bohu modlím sám za sebe a nestojím o to, aby mě nějaký „pan náboženství“ jakkoli zastupoval. Kdo je to ten náboženství a jak dělá prostředníka?

3 1
možnosti
  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik