Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jak se jmenuje Bůh?

0 0
možnosti

Snad se pan autor nebude zlobit když zkusím odpovědět. Pro Starý Zákon doporučuji článek na cs.wikipedii "Boží jména v judaismu". A pro doplnění vztahu ke křesťanství posílám lyrické video Amy Grant :

https://www.youtube.com/watch?v=T5-6gwssX0Y

1 0
možnosti

Článek považuji po věroučné i kazatelské stránce za bezchybný. Jenže, pane Víte, většina Čechů je z Bible ochotná akceptovat nejvýše Kázání na hoře. O nějakých hlubších souvislostech, jako je vykoupení, znovuzrození, spasení neví nic. A asi ani vědět nechtějí. Prostě kulturní bariéra. Kéž byste vzbudil zájem aspoň některých. Též přeji hezký den.

0 0
možnosti

Děkuji za příspěvek. Shalom.

0 0
možnosti

"Faith is belief without evidence" = "Vira je akceptovani bez evidence" (prosim, volne prelozeno). Pro verici je clanek prinos. Pro ateisty ukazka nelogicnosti. Pro historika cirkvi, ukazka jen ctyr knih, ktere zakladatele pouzili pri zakladani katolicke cirkve (za cisare Constantina). Dalsi knihy (clanky) z doby, kdy mel zit Kristus, byli zniceny. Pro cistotu katolickeho uceni.

1 0
možnosti

D21a24v55i29d 74V59l27k

23. 1. 2016 17:44

Vítejte v 21 století;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Ježíš lidi vykoupil de facto sám od sebe (součast boha-trojboha) tím, že se nechal na pár hodin coby nesmrtelný zabít.

0 0
možnosti

P57a14v55e26l 34K24u58l78a

23. 1. 2016 16:54

Málokdo udělá pro averzi lidí vůči církvi víc, než vy:-/

2 0
možnosti

Díky za příspěvek. Přeji hezký večer.:-)

0 0
možnosti
Foto

Promiňte, ale takové popisy dost postrádají uchopitelné souvislosti. Já vím, o to ve víře právě jde, protože logika by jí záhy pohřbila.

2 0
možnosti

Ano. Vše je založené na víře. EP.S.PAVLA K ŽIDŮM.. 11:6..Bez víry pak nemožné jest dobře se líbiti jemu; nebo přistupující k Bohu věřiti musí, že jest Bůh, a těm, kteříž ho hledají, odplatu dává.

0 0
možnosti
  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik