Kdo bude presidentem, neb co by měl president znát.

   Fischer, Zeman, Dienstbier, Schwarzenberg...postaví Českou republiku na úroveň, kde by měla být?   Jedním takovým presidentem na příklad , které kdy Spojené státy měly; včetně Washingtona, byl Abraham Lincoln.  

In regard to this Great Book, I have but to say, it is the best gift God has given to man. All the good the Saviour gave to the world was communicated through this book.

 Abraham Lincoln měl velice těžký začátek. Byl chudý. Neměl žádné zázemí, vzdělání nebo něco velikého, nebo peníze, nebo něco, co by mu mohlo pomoci, jako měl Washington. Washington byl absolvent vysoké školy a měl vědomosti; byl to bystrý muž, velký muž, a s tím začínal. Ale Lincoln byl vychován v malém srubu uprostřed rozsáhlých polí v Kentucky, bez jakékoli slávy; v malém, starém srubu, který je dodnes na něj památkou v Louisville. Ale byl to velký člověk a musel se naučit psát při orání pole, na kterém pak sel kukuřici.
 
 Něco pro mladé lidi. Víte, že Abraham Lincoln nikdy v životě nevlastnil žádnou knihu, dokud mu nebylo více než jedenadvacet let, vyjma Bible a Foxovy Knihy mučedníků? Víte, to co čtete, utváří váš charakter? Není divu, že dnes máme tolik neurotiků; fantastické časopisy, korupci, samá špína a nesmysly ve výlohách novinových stánků. On vlastnil Bibli a Foxovu Knihu mučedníků.
Pohleďte, co to z něj udělalo!
Tváří v tvář tomu všemu jednoho dne učinil takovéto prohlášení. Řekl: “Je-li ve mně něco dobrého, je to díky mé zbožné matce,” která ho vychovala ke službě Pánu. Dodržoval desatero Božích přikázání. Žádná korupce, přátelé, nebo nahromaděné a ukryté milióny pod podlahou!

 On se řídil tímto heslem z Bible: 2. Par. 7:14...A ponižujíce se lid můj, nad nimž jest vzýváno jméno mé, modlili by se, a hledali by tváři mé, a odvrátili by se od cest svých zlých; i já take vyslyším je s nebe, a odpustím hřích jejich a uzdravím zemi jejich.

Autor: Lubomír Vít | sobota 26.5.2012 17:18 | karma článku: 12,99 | přečteno: 1084x