Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Šerlok Homeless

20. 1. 2010 9:30
Jsou.

To odpovídám na otázku v nadpisu článku.  Ptáci náleží (zpodle fylogenetického systému) do skupiny Dinosauria.

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

16. 1. 2010 12:59
Hlavně nosouhlasí Vaše tvrzení, že

"Cladogram ptačího vývoje začíná od Velociraptora". Nemůže. Velociraptor žil ve svrchní křídě (?santon, kampán), asi před 80-70 miliony, kdežto kupříkladu Archaeopteryx na konci jury před asi 156-150 miliony let. Archaeopteryx ovšem nemusí být předkem ptáků, ale příslušníkem slepé vývojové linie. Tak to bývá skoro vždycky. Ale ukazuje na to, že už na konci jury mohli vzniknout létající dinosauři podobní pozdějším ptákům.

To, že vznikají falzifikáty, ještě neznamená, že hypotéza je vyvrácena. Snahou falzifikátorů nebývá vždy nečestnými prostředky dokázat hypotézu, ale spíš získat slávu, nebo - v tomto případě - spíš se napakovat. Ostatně - falzifikát byl PRODÁN.

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

16. 1. 2010 13:36
Re: Hlavně nosouhlasí Vaše tvrzení, že

Moderní ptáci vznikli pravděpodobně radiací ve svrchní křídě a byli ne potomky, ale spíše současníky velociraptora. Typově jsou podobní spíš compsognathovi, což ovšem neznamená, že compsognathus byl jejich předkem. K ptákům měli ale dinosauři "nakročeno" během svého vývoje často a peří asi bylo u nich běžnější, než se dosud myslelo.

0 0
možnosti

pletiplot

16. 1. 2010 3:04
Najdou se vykukové

... kreří se chtějí (nebo chtěli - uvědomte si, že některé Vámi uvedené případy jsou 100 let staré) svézt na vlně evolucionismu a vydělat nějaké prachy. Ale zástupci církve na tom nebyli v minulosti o nic líp. Prodávání odpustků, křižácké války, války organizované přímo papežem a v neposlední řadě aféry s pedofily, kteří církev využili pro svůj prospěch byť motivováni jinými cíly než penězi. Špatní lidé se nacházejí ve všech skupinách a tvrdit, že darwinisté kvůli pár aférám s podvodníky ztrácí půdu pod nohama, když vedle nich stojí zástupy vědců se skutečnými objevy, kteří jsou navíc schopni podvodníky mezi sebou odhalit, to je trochu přehnané tvrzení. Ani já nehodlám tvrdit, že církev ztrácí díky aférám půdu pod nohama, a to ani přesto, že k napravení mnohých hříšníků ve svých řadách musela církev projít nejednou občanskou válkou se spoustou mrtvých (od válek husitských až po potyčky v Severním Irsku).

0 0
možnosti
BG

Magdalen

15. 12. 2009 1:17
Vůbec s Vámi nesouhlasím.....

....ale myslím, že píšete pěkně, takže dávám karmu, což dělám velice vzácně. :)

0 0
možnosti
Y

Ygrain

14. 12. 2009 9:13
demagogie

Jistě že se najdou vykukové, kteří si na super "fosiliích" chtějí namastit kapsu nebo reputaci, ovšem vyvozovat z toho, že všechny fosilie jsou podvrh, je buďto velká demogogie - anebo velká pitomost. Autor nechť si sám vybere, co o něm platí.

0 0
možnosti
VP

Sípomat

13. 12. 2009 23:49
Biblické stvoření

Stvoření světa tak,jak jej popisuje bible,nikdy nemůže být přijato jako vědecké vysvětlení. Nejsou důkazy,celá "teorie" se opírá o pravdivost Bible. Ovšem pravdivost Bible nelze nijak dokázat,jediný "důkaz" pravdivosti Bible můžeme hledat zase jenom v ní. Začarovaný kruh (ne)logiky.

0 0
možnosti
VF

vaťák

13. 12. 2009 21:40
Karma

R^

0 0
možnosti
PK

dolch

13. 12. 2009 19:10
Dobrý článek

Měl bych na evolucionisty taky jeden dotaz. Když jsme u těch ptáků, jak vysvětlíte evolučně vznik schopnosti budovat, často velmi sofistikovaná, hnízda? Dnes je to jasné, ptáci to prostě "mají v genech". Ale nějaký prapředek ptáků musel kdysi osvědčit naprosto nadstandardní dávku inteligence, nebo ne?

0 0
možnosti
TVE

tučňák v exilu

13. 12. 2009 19:45
Re: Dobrý článek

Proč? Je to to samé, jako vývoj oka (oblíbený to argument kreacionistů) - v žádné fázi vývoje nebylo "půl oka" nebo "půl sofistikovaného hnízda", ale byl "světločivný orgán s poloviční účinností" či "jen způlky tak vymakané hnízdo". Postupem času se pak stavěla hnízda vymakanější a vymakanější - člověk taky neúřaduje v mrakodrapech jen tak z ničeho nic.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

13. 12. 2009 18:53
No jo - darwinisté namají důkazy (podle vás)

Vy máte důkazy pro své teorie???

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

16. 1. 2010 13:08
Re: No jo - darwinisté namají důkazy (podle vás)

Jasně. "Bůh tomu tak chtěl" - a vyvraťe to.

0 0
možnosti
JP

johnpeters

13. 12. 2009 17:31
Prosim o vysvetleni,

bude-li to mozne,a to ve veci vylihnuti krokodyla z vajicka,trapi mne to uz nejaky cas.O co jde: aby se mlade krokodyla mohlo dostat ze skorapky.musi k tomu pouzit t.zv.skorapci vyrustek,kterym tuto prorazi.Vrta mi hlavou,kdy se onen vyrustek evolucne vyvinul-ve skorapce by nato evoluce mela malo casu-tim padem by se ale mlade nedostalo ven.A bylo-li to vne vejce,tak k cemu by se ten vyrustek vyvijel?Dekuji vam za objasneni.J.P.

0 0
možnosti
K

K-D

13. 12. 2009 18:25
Re: Prosim o vysvetleni,

Copak krokodýl, ale takové lidské dítě, to je teprve problém. Plave si v plodové vodě a ví, že si musí udělat plíce a ve vhodnou chvíli se nadýchnout. Přitom Adam ani Eva tento problém neměli. Nebo měli?

0 0
možnosti
  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1278x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik