Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

29. 9. 2010 0:50
když už se ptáme na pravost Bible

Ptejme se, kdy a jak vlastně vznikla. Což už je problém. Sama se dělí na Starý a Nový zákon, ,přičemž ten Nový se na Starý odvolává. Ergo - už Starý zákon existoval samostatně, dávno když vznikal Nový. Což asi nikdo nevyvrátí.

Když se pak podíváme i jenom na Nový zákon, vidíme že různí autoři vytvářeli po desítky let samostatně evangelia, dopisy......

A teprve potom někdo, mnohem později ze Starého zákona a vybraných novozákonních dokumentů vytvořil celistvou sbírku a nazval jí Biblí. Kdy a kým - dokáže někdo zodpovědět???

A třeba, proč součástí Bible není evangelium Petra, kterého Kristus určil svým nástupcem na zemi...

0 0
možnosti
LV

lubanek

29. 9. 2010 0:56
Re: když už se ptáme na pravost Bible

Přečtete si můj článek:

Že Bible je od Boha, víme z jednoho prostého důvodu-

0 0
možnosti
JC

Jorge Calisto

29. 9. 2010 0:36
Je Bible důležitá?

Vazeny autore, je mi to moc lito, ale dnes uz ne. Spolecnost, ve ktere zijete se opira o zidovsko-krestansky zaklad, nicmene postupem casu, jak tora, tak bible, ztraci na vyznamu. Neni to zadne dusevni ci spiritualni vakuum, jen jste nestacili zabranit pristupu k informacim, takze si dnes muze kazdy udelat svuj vlastni nazor. A vase "panbuh dal, panbuh vzal" uz jaksi nestaci. Ten sofistikovany proces vymyvani mozku uz vam malokdo v soucasne dobe akceptuje. Stanete se tak maximalne podiviny a spolecnost vas sama vycleni na svuj okraj, coz uz nastalo.

Jiste budete privolavat na vsechny ateisty ohen a siru a vecne zatraceni, ale jedine ceho dosahnete je, jen odmitave mavnuti ruky. 

Pokud mate potrebu sirit svou demagogii, piste na christnet. Tady vam to uz nikdo tzv. "nesezere". ;-)

0 0
možnosti
JJ

tenkdomacas

28. 9. 2010 23:43
sorry, to nebylo na vás, ale na první příspěvek

pod mým příspěvkem.

0 0
možnosti
JJ

tenkdomacas

28. 9. 2010 23:08
Tedy ,když vezmu bibli přísně vědecky.

Bibli nepsal Bůh, ale konkrétní lidé. Mohli tam napsat co chtěli a vydávat to za boží vnuknutí nebo, že si o tom s Bohem pokecali. To takový Mohamed to má v Koránu vykoumanější. Jemu to přece přímo diktoval Bůh. Takže z toho vyplývá, že Korán je daleko důvěrihodnější než bible. Ale zase , jak u Bible , tak i u Koránu nemáme jediný vědecký důkaz ,že to tak opravdu bylo. Takže máme jen dvě možnosti. Věřit nebo nevěřit. A protože nás Bůh stvořil k obrazu svému, dal nám taky rozum a některým i inteligenci. Takže pokud se nechceme ztotožnit s vírou v Boha, plníme tím vlastně jeho boží vůli. Co je na tom špatně?? a můžete se na mě teď vrhnout a vyvrátit mé argumety!

0 0
možnosti
D

dampfer

28. 9. 2010 23:13
Re: Tedy ,když vezmu bibli přísně vědecky.

neexistuje žádné ani jedno slovo v Bibli, které se podobá vašemu nelogickému závěru,::"Bůh chce, abych v Něho nevěřil..." Dobrý žert.

0 0
možnosti
D

dampfer

28. 9. 2010 22:55
A tak asi

český národ vyučen vulgárním materializmem komunistů věří v to, co má v žaludku a v peněžence. Úmrtím pro něho vše končí a proto je pro něho směšné se zabývat etikou víry v Boha. Heslo:: kdo nekrade-- okrádá rodinu nebo každá koruna je dobrá, to je credo většiny lidí. Vždyť tolik lidí nepracuje, krade, lže--- a žijí spokojeně až do smrti. A liberalizmus je ještě ochraňuje, lituje a podporuje. V Bibli je věta o špatném příkladu v souvislosti s provazem a mlýnským kamenem-- dnes nemožné. Kdo dává špatný příklad je celebritou a je slavný a bohatý. Myslím si, že Janova Apokalypsa nebyla ještě pochopena a že by si zasloužila objevného výkladu.

0 0
možnosti
JC

Jorge Calisto

28. 9. 2010 23:54
Re: A tak asi

...a me se treba libi "Sedmero krkavcu" je taky moc pekna ;-)

0 0
možnosti
F

fakta666

28. 9. 2010 22:46
Zjevení Sv.Jana odst.13-16

Všem malým i velkým, bohatým i chudým, svobodným i otrokům nechá dát znamení na  ruku nebo na čelo, takže nikdo nebude moci kupovat ani prodávat, nebude-li mít to znamení... !!

http://www.youtube.com/watch?v=tA-eNaQfSAk&feature=related

0 0
možnosti
LV

lubanek

29. 9. 2010 1:29
Re: Zjevení Sv.Jana odst.13-16

Watch, it's the number of a man. And up over the pope of Rome, it's wrote, "VICARIUS FILII DEI." It's wrote in Roman letters. Just write it out yourself tomorrow. V-I-C-I-R... oh, just keep it out in Roman letters, and draw your line and add it up, and see what you got: 666. Where's he setting? On seven hills.:-)

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

28. 9. 2010 22:41
Bez Bible

Byly také vybudovány Aztécké a Inské říše ve jménu šíření Bible zničené. Římské Impérium procházející největším obdobím úpadku po jejím přijetí. Čínské císařství které je tady s miniaturními obměnami (V podstatě pouze změny názvu) už 5000 let dodnes.

Ono to bez ní jde. A celkem snadno.

0 0
možnosti
JC

Jorge Calisto

28. 9. 2010 23:57
Re: Bez Bible

naprosty souhlas, take nemam rad demagogii nejake pohadkove knizky, ktere rikaji bible nebo tak nejak ;-D

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

28. 9. 2010 22:35
Přestaňte

otravovat alespoň na svátek národního katolického světce sv.Václava, judaisovaný heretiku!

P.S. Dříví mám pořád dost....

X Sancti Venceslaus ora pro nobis X

0 0
možnosti
KS

karels

28. 9. 2010 22:34
Díky

Souhlas a karma... R^

0 0
možnosti
PV

Pytlík

28. 9. 2010 22:16
Populárně náboženské dílko s mnoha chybami

Pokud zcela odhlédneme od nábožensko-mystického obsahu, je bible jakýmsi populárně náboženským dílkem, psaným několik set let po době, kterou měla popisovat. Dnes bychom řekli bulvár. Je v průběhu několika set let psaná lidmi, kteří zmiňované děje (pokud byly) znali z doslechu přes propast několika set let. Dnes, v době, kdy je vše okamžitě co nejpodrobněji zaznamenáváno, se často za pár dní nedozvíme, jak to ve skutečnosti bylo. Tehdy to bylo mnohem, mnohem horší a tak nelze Bibli přikládat jiný význam, než kupř. Starým pověstem českým.

0 0
možnosti
  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1278x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik