Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jaké následky má darování panenství?

Jestliže sex s kýmkoliv, kdekoliv a kdykoliv pokládáš děvče jen za zábavu, přijde čas, že z něho nebudeš mít skutečnou radost. Naopak. Budeš se sama sobě hnusit. A jak se jednou bude cítit tvůj manžel když zjistí, že jsi svoji čistotu nezachovala pro něho- pro muže se kterým chceš prožít celý život?

Hledáš-li štěstí v posteli mnoha mužů, nikdy ho nenajdeš. Přesvědčíš se, kolik z nich tě oklamalo.

Možná z toho budeš mít nějaký čas požitek, ale dřív nebo později tě opustí TEN, o kterém jsi věřila, že tě skutečně miluje.

Nastane čas, že ze sexu nebudeš mít žádný požitek, že tě nenadchnou ani scény ve filmech. Kolik lidí žije v bezmezném zoufalství a s nenávistí vzpomíná na ty kteří je oklamali. Uvědomují si, že pro několik minut "požitku" je okradli o něco, co už nikdy nedostanou zpět.

Dokonce se může stát, že se nakazíš nevyléčitelnou chorobou.

Tento svět a jeho způsoby tě nutí uvěřit, že panenství je jakási choroba, ze které se musíš uzdravit, že je to něco, od čeho se máš při první možné příležitosti osvobodit. Zamlčují, že jsi tím promarnila něco, co má nesmírnou cenu. Je to lež! Pravda je v tom, že tvoje panenství je poklad, na který třeba střežit, který si musíš starostlivě chránit a uchránit!

Mohlo by se stát, že budeš mít dítě, i když je nechceš. Věděla bys, co s ním? Představ si, co by s ním bylo, když se o ně nedokážeš postarat? Nebo bys je zavrhla?

Možná, že bys volila interrupci. Líbí se ti takové řešení? Uvědom si, jak si tím můžeš uškodit a kolik bolestí bys musela vytrpět. A jak je drahá! Takže je jen jediný jistý způsob jak zabránit početí: nebýt ve styku s muži, nebo-li nemít s nikým tělesné spojení!

Možná ti namluvili, že si můžeš bez následků "užívat". Zapomněli však dodat, že žádný z doporučených ochranných prostředků není úplně spolehlivý. Je mnoho děvčat, která otěhotněla vzdor tomu, že udělala všechno pro to, aby se to nestalo. Chtěla by ses už starat o své dítě? Dítě se má narodit do rodiny, ve které je otec i matka. Rodina potřebuje byt, kde je její domov.

I nyní máš sice domov, ve kterém žiješ. Ale ten sis nevybudovala ty. Je výsledkem péče těch, kteří se o tebe starají. Zde jíš, spíš, dostáváš vše, co potřebuješ. Ještě nejsi samostatná. Anebo si ochotná a připravená vzdát se všech výhod? Nemyslíš, že je lepší, když se dítě narodí až potom, až budeš mít reálnou představu o své budoucnosti, ukončenou školu, životního partnera? To jsou důležité věci, na které je třeba se připravit, na které se vyplatí čekat, o kterých je třeba vážně uvažovat.

Jsi-li moudrá, budeš žádat radu těch, kteří tě mají rádi a poznají následky toho, čemu ty ještě nerozumíš. V prvé řadě musíš mít vypěstovanou zodpovědnost.

Dříve, než si něco začneš s nějakým chlapcem, je třeba si promyslet otázky o kterých jsme mluvili. Určitě bys nechtěla stát se podřadným zbožím, které se vykládá na pulty v obchodech a je levné, neboť o ně už není zájem. Nedovol, aby taková hodnota, jako je tvoje tělo, bylo znehodnoceno!

Mnoho mladých si myslí, že jejich pohlavní orgány jsou jen "zprostředkovateli" požitku. Nechci tím říct, že sex nemůže být požitkem - doufám, že mě chápeš... Většina chlapců a děvčat se domnívá, že odmítnou-li sex, jsou nekamarádští. To je však veliký omyl. Jsi-li dost silná říct někomu ne, uděláš tím velkou laskavost i tomu druhému, i když to momentálně tak nepřijímá. Pomůžeš příteli uchránit si tělo pro toho, koho mu určil Pán Bůh. Potom se oba budou moci těšit, že dokázali čekat na to nejkrásnější na této zemi, na rodinu.

  • Tvoje tělo je především Boží. On je nestvořil na to, abys je zneužívala na sobecké účely.
  • Sex je součástí manželského života. Vážným a rozumným mladým lidem by ani na mysl nemělo přijít vyzkoušet ho dřív, než vstoupí do manželství. Věřím, že chceš být tím moudrým člověkem a chceš vážně zacházet s něčím tak vážným a vzácným jako je sex.
  • Ovládat svůj pohlavní pud je jako ovládat dostihového koně pomocí udidla; neškodí mu, naopak, stupňuje jeho výkon.

Zavčas se rozhodni, že se nepoddáš všeobecnému smýšlení.

Musíš mít smělost plavat proti proudu; dát se unášet proudem hříchu je jistě lehčí. Přesto tomu můžeš říci NE. Bůh ti pomůže, když Ho o to popro-síš Nezapomeň "jen zdravé ryby plavou proti proudu"!

Vyhýbej se pokušení!

Vyhledávej společnost podobně smýšlející mládeže; podle možnosti chodívejte spolu i s druhými, nikdy ne jen ve dvojici. Jestliže si myslíš, že jsi jediná na tomto světě, která má jiné a podle mnohých "zastaralé" názory, začni o tom mluvit s ostatními. Tvoje smělost pomůže i ostatním vyjít z ulity.

Nezapomeň, že ochranu svého panenství nemusíš zajistit na deset let!

Vždy jen na jeden den! A neobávej se, že si ho musíš udržet navěky. Usiluj se jen v dnešní den a dnešní noc. Když si to budeš přát, Pán Bůh ti určitě přijde na pomoc! I mně po mnohá léta pomáhal různými způsoby.

Řiď se biblickým zaslíbením: Panovník Hospodin je moje pomoc, proto nemohu být zahanben (Izaiáš 50, 7).

Ti, kteří poznají a milují Boha, budou se mnou určitě souhlasit, že Boží upozornění jsou dobrá a chtějí tě uchránit od každého zla. On nám nechce pokazit radost, vždyť nás miluje.

Určitě tě už očkovali proti nějaké nakažlivé chorobě. Není to požitek, vždyť tě musí píchnout jehlou. Ale je to zanedbatelné v porovnání s tím, co by mohla způsobit choroba.

Není nič horšího, než zatrpkle vyhlásit: "Když jsem už i tak vše pokazila, mohu v tom pokračovat."

Nyní však už víš, co je dobré. Jestli to chceš dělat, začni. Nikdy není pozdě. Pán Bůh ti sice panenství už nevrátí, ale když ti bude líto svého pokaženého života, tvůj hřích ti odpustí. Pomůže ti a nasměruje tě do nového života.

 

Jak si mladík udrží svou stezku čistou? Musí se vždy držet tvého slova. (Žalm 119, 9)

 

 

 

Autor: Lubomír Vít | sobota 23.1.2010 20:07 | karma článku: 15,39 | přečteno: 1826x
  • Další články autora

Lubomír Vít

Biblemanie?

Jelikož Paní Palkova nedala pod svůj poslední článek povolení k diskuzi, a je tam zmíněno mé jméno,velice rád bych k tomu něco dodal. Podle její odpovědí si můžete udělat,svůj úsudek. Nevím proč ji na blogu vadí články křesťanů?

15.7.2018 v 12:40 | Karma: 16,50 | Přečteno: 721x | Diskuse| Hyde park

Lubomír Vít

Kdo jest ten, co řekl Mojžíšovi, jsem kterýž jsem?

I řekl Mojžíš Bohu: Aj, já půjdu k synům Izraelským a dím jim: Bůh otců vašich poslal mne k vám. Řeknou-li mi: Které jest jméno jeho? co jim odpovím?

8.7.2018 v 14:31 | Karma: 11,96 | Přečteno: 489x | Diskuse| Ostatní

Lubomír Vít

Odpověď blogérům, kteří hledají v Bibli podvody a rozpory.

Pokud je Bible podvod, tak tím pádem veškerá dizkuse ztrátí účel. Já osobně věřím absolutní inspiraci Svatého Písma, které se samo o sobě prokazuje absolutním souladem Starého Nového Zákona,a vyplněných proroctví.

1.7.2018 v 16:37 | Karma: 20,60 | Přečteno: 998x | Diskuse| Ostatní

Lubomír Vít

Velikonoce, nejnesmyslnější křesťanský svátek???

Bože můj, Bože můj, pročež jsi mne opustil? Vzdálils se od spasení mého a od slov naříkání mého." Žalm 22:2.

29.3.2018 v 17:33 | Karma: 18,42 | Přečteno: 894x | Ostatní

Lubomír Vít

Jak stará je naše země?

V Bibli nikde nenajdete stáří země. Je mnoho všelijakých spekulací, a výpočtů ale Bible v tomto směru je velice jasná,a není potřeba stále vypočítavat její stáří.

22.1.2018 v 15:30 | Karma: 15,76 | Přečteno: 749x | Diskuse| Pardubice
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Starosta platil vědmu z obecního rozpočtu. Věřil, že mluví s jeho mrtvým otcem

1. června 2024  18:17

Francouzský starosta Gilles d’Ettore skončil ve vazbě poté, co naletěl vědmě oblíbené mezi tamní...

Problémovou čtvrť ovládl islám. Vrací se tam klid a ze Švédů je malá menšina

1. června 2024  18:06

Migrace a problém se začleňováním migrantů do společnosti je ve Švédsku důležitým tématem voleb do...

Nikdo mi neřekl, jak o jizvy pečovat, říká zakladatelka organizace Císařovnám

1. června 2024  17:32

Seriál Před pěti lety čekala Eva Zubec svého prvního syna. Během porodu lékaři vyhodnotili, že bude muset...

V Indii po šesti týdnech skončily parlamentní volby. Očekává se vítězství Módího

1. června 2024  17:30

V sobotu završila Indie po šesti týdnech proces parlamentních voleb, ve kterých současný premiér...

  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1278x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik