Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

log-out

12. 12. 2010 18:54
...

Začnu nový thread, už je toho moc.

Neodpověděl jste na otázku, která je imho klíčová: Pochopil jsem dobře, že dle Vašeho chápání bible je Kristus jakékoli zjevení Boha na zemi (tzn. včetně starozákonních zjevení mojžíšovi aj.).

Tak mám tři otázky: když bylo seslání Ducha svatého (ohnivé jazyky) - to byl tedy taky Kristus? Nebo Ty ohnivé jazyky nebyl Bůh?

V Kristu ve formě ohnivého sloupu - byla pouze jedna vůle (Božská) nebo ještě nějaká jiná?

V Kristu ve formě člověka byla - byla pouze jedna vůle (Božská) nebo ještě nějaká jiná?

0 0
možnosti
LV

lubanek

12. 12. 2010 19:50
Re: ...

Zdravím. Velice rád odpovím na vaše otázky. Ale dnes už to nebude. Jenom vám dám na přemýšlení tyto veršíčky.ohn 14:16 says that the Father will send another Comforter.

But verse 17 says that He (Jesus) dwelleth with them and should be IN them later.

In verse 18 He says He will come to them.

In verse 23 in speaking to the disciples He said, "We (Father and Son) will come unto him." Thus it is the Father, Son and Holy Ghost all coming in at the one time for IT IS ONE PERSON comprising the Godhead. That advent took place at Pentecost. There aren''t two comings of the Spirit, just one. The trouble is that people don''t know the real truth, and they simply believe in Jesus for remission of sin but never go on to receive the Spirit.

0 0
možnosti
UMPP

utajená milenka pana premiéra

7. 12. 2010 16:31
První křesťanské náboženství bylo hlavně pronásledované.

Zakázané a jeho vyznavači byli v Římě považováni za kacíře, předhazováni lvům a upalováni na kříži. O pár set let později stavěli hranice křesťané a hořeli na nich jiní kacíři. Paradox. :-/

0 0
možnosti
PK

dolch

4. 12. 2010 22:01
Ahoj Lubo

pěkný :-)

0 0
možnosti
LV

lubanek

5. 12. 2010 6:48
Re: Ahoj Lubo

Ahoj Pavle. Jak se daří? Zatím co jste ve sněhu a my zde na druhé straně u bazénu.:-)

0 0
možnosti

jarinka

4. 12. 2010 21:03
Krásné.

Ta skromnost a pokora, ta mě přitahuje.

0 0
možnosti
JN

log-out

5. 12. 2010 1:06
Re: Krásné.

Pokora? Jestli jsem autora dobře pochopil, tak píše, že jen málo církví je autentickými křesťanskými církvemi. Tedy jen velmi málo lidí je auntentickými křesťany. Sám se ovšem evidentně za autentického křesťana považuje.

Postoj - drtivá většina lidí je mimo, jen já (a pár dalších vyvolených) vím, jak to je.... to mi zrovna moc pokorné nepřipadá :-)

0 0
možnosti
RH

Kruton

4. 12. 2010 20:11
Prvotní křesťanství

Jak víte, jak vypadalo prvotní křesťanství? Nemáme téměř žádné zdroje informací o křesťanech a různá evangelia a křesťanské spisy si protiřečily a byly časem odmítnuty. V té době byl blízký východ plný různých kultů, takže v některých spisech je patrný vliv gnosticismu, místních kultů nebo i mithraismu či zoroastrismu. V té době to bylo lidové náboženství, takže co vesnice to vykladač kristova učení. Takže jak víte, jak vypadalo to prvotní křesťanství?

0 0
možnosti
LV

lubanek

4. 12. 2010 20:41
Re: Prvotní křesťanství

Dobrý večer. Nevím jestli umíte anglicky, neboť mám celou knihovnu, historii, víru naších praotců. Mohu též vypálit disk a všechny knihy poslat na dvd.Je jich velice mnoho. Ale mohu říci jedno, že málokterá církev zůstala věrná apoštolskému učení, které přesně souhlasí s Biblí.

Mám též celou historii Israele atd.

Učení je dnes stejné ale je málo těch co to praktikují.

0 0
možnosti
A

alaga

4. 12. 2010 18:54
láska boží

Prosím, vysvětlete mi někdo, jak mám vnímat lásku Boží, jak poznat, že Bůh lidi miluje, když je na světě tolik hrůz. A jak ho mám milovat já, když ho neznám? Pořád o tom čtu a vůbec tomu nerozumím. Chtělo by to aspoň nějakou definici co je to vlastně  tahle "láska"

0 0
možnosti
A

asako

4. 12. 2010 19:18
Re: láska boží

Myslím, že žádné odpovědi se tady nedočkáš. A pokud ano, tak po jejím přečtení na tom budeš stejně jako na začátku. ;-)

0 0
možnosti
S

sůva

4. 12. 2010 17:31
Nadpis byl "první náboženství" ,teď je přidáno "křesťanské"

- tak to už si vyříkejte , já jsem budhista.

0 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

4. 12. 2010 17:34
Re: Nadpis byl "první náboženství" ,teď je přidáno "křesťanské"

Nějaká specifická odrůda budhisty?

0 0
možnosti
P

pavelfranz

4. 12. 2010 17:21
nevim

katolicka = obecna ,puvodne byla cirkev obecna az pozdeji se zacala lisit dle denominaci, cirkev jako instituce muze byt rozdelena, ale v realu je vzdy jen a jen jedna... to bych tu zminil spis

0 0
možnosti
S

sůva

4. 12. 2010 17:19
Víra je stará jako rozum

- bez ní skoro nelze žít, nevěřit že přežiju,uzdraví se mi dítě,seženu jídlo - to nelze .A na pomoc si od začátku lidské civilzace brali lidé bohy,amulety,totemy,stromy,kameny- moc to pomáhá, když nemám všechno na bedrech sám. A každé rozšířenější metody víry se chopily nějací kněží,církev - někdy s lepšími, někdy s horšími úmysly jak ovládat ostatní, žít na jejich úkor,získat moc,území,bohatství . K víře v cokoliv ale není potřeba prostředník, zvláště ne organizace, která se i historicky znemožní. Čím je poznání lidí větší, tím více by člověk předpokládal ústup z irracionální víry v pomoc neznámého a nástup víry ve vlastní schopnosti . Ale ukazuje se pravý opak, čím je poznání větší,svět složitější, přístroje dokonalejší - tím roste většina, která tomu nerozumí, svět je opět tak složitý jak byl pro pračlověka, který také nerozuměl blesku,povodni - a lidi hledají berličku víru- islám,křesťanství,sekty všeho druhu. Jsou to ale paradoxy.......

0 0
možnosti
M

mam.kvalitni.nazory

4. 12. 2010 17:14
První zaznamenané

náboženství bylo Mezopotámské - http://en.wikipedia.org/wiki/Mesopotamian_religion

Ovšem první nábožentsví jsou jistě starší, ale nemáme o nich žádný záznam.

Takže ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1278x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik