Jak Petr použil ty klíče ke spasení?

Petr pod vedením Ducha svatého otevřel cestu do králoství Božího, a bylo to svázáno jak na nebi tak i na zemi. Skut. S. Ap. 2:38.. Tedy Petr řekl jim: Pokání čiňte, a pokřtí se každý z vás ve jméno Ježíše Krista na odpuštění hříchů, a přijmete dar Ducha svatého.......” (Otevřel králoství pro Židi.)

Ve Skut. S. Ap. 8:16..ale pokřtěni toliko byli ve jméno Pána Ježíše...
” (Nyní pro pohany...) ”Skut. 10:48 “...A rozkázal je pokřtíti ve jménu Páně”(Nyní pro samaritáni...) Skut.S. Ap.19:5 “ Kteříž pak uposlechli pokřtěni jsou ve jménu Ježíše Krista...”(znovu přepokřtěni..)I. Ke Kor.. 1:13 “Je Kristus rozdělen? Byl Pavel za vás ukřižován ? Byli jste pokřtěni v Pavlovo jméno ?” (Ne! Jste pokřtěni ve jméno  toho, který za vás byl ukřižován.)

Kol. 3:17 “A všecko, cožkoli činíte ve slovu neb ve skutku, všecko čiňte ve jménu Pána Ježíše. (Otec, SYN, Duch svatý? )Kol. 2:9 “Nebo v něm přebývá všecka plnost Božství, tělesně.”To jméno (jednotné) ze třech úřadů Boha (Otce, Syna, i Ducha svatého) je Pán Ježíš Kristus. Poté co církev rozdělila Boha ve tři osoby ( Trinity) Pravda  o křtu byla ztracena. Eff. 3:14 “Pro tu příčinu klekám na kolena svá před Otcem Pána našeho Jezukrista, z něhož všeliká rodina na nebi in a zemi se jmenuje.

Deut. 6:4.. Slyš Izraeli, Hospodin Bůh náš, jeden jest. Marka 12:29.. A Ježíš odpověděl jemu, že první ze všech přikázání jest; Slyš Izraeli, Pán Bůh náš Pán jeden jest. Gal.3:20..Ale prostředník není jednoho, Bůh pak jeden jest. 1 Tim. 2:5 ...Jeden jest zajisté Bůh, jeden také i prostředník Boží a lidský, člověk Kristus Ježíš. Jak. 2:19....Ty věříš že jest jeden Bůh. Dobře činíš... ZJev 4:2...A hned jsem byl u vytržení ducha, a aj trůn postaven byl na nebi, a na trůnu jeden seděl. Gal. 3:20 Ale prostředník není jednoho,Bůh pak jeden jest. 

Autor: Lubomír Vít | pondělí 21.5.2012 17:49 | karma článku: 6,32 | přečteno: 324x