Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P70e15t43e98r 36S43m38r68e62k

20. 12. 2013 15:31

Je pekné vidieť ako si tu drukujú komunista Řezník a nácek Koleba;-D To vyzerá "ako začiatok nádherného priateľstva" V

4 2
možnosti

Tak to už tu chyběl jen demagog Smrek ;-D

1 4
možnosti

Víte, co zkontrolujte si ta čísla s knihou o Palestině, která vyšla v češtině někdy v 30. letech. A dalšími soudobými statistikami. A přiďdte s vysvětlením, odkud se tam ta hausnumera vzala.

1 5
možnosti

Takže kniha Palestina v bouři (1937) od Dimitrije j. Toseviče uvádí pro r. 1914 100 000 Židů, pro 30. letá 400 000, což mělo představovat jednu třetinu všeho palestinského obyvatelstva.

1 5
možnosti
Foto

;-D Tak tohle je odstavec, co si zaslouží vejít do dějin ;-D Cituji z blogu "Počátkem 20. století nebylo v Palestině žádných muslimských Arabů. Když velitel britských jednotek generál Allenby obsadil v roce 1917 svatou zemi, žilo v ní jen pár tisíc muslimských Arabů. Většina z nich byli křesťané a muslimové tam přišli z Turecka" ...

Nejdříve se dovíme, že tam nebyli muslimští Arabové, vzápětí se dozvíme, že jich tam bylo jen pár tisíc...a dorazí náš informace, že většina těch muslimských Arabů byli křesťané R^ ;-D

4 4
možnosti

Pan Vít totiž nemá problémy jen s chápáním historie, ale i s prostou logikou ;-)

2 4
možnosti
Foto

Vážený pane, byl jste všude, ale asi ne v Izraeli a Palestině. Asi právě proto píšete tak „zasvěceně“ o „Svaté zemi“. Jsem ateista a když čtu něco takového, tak vím proč. Přesto si dovolím „odbornou“ poznámku. Co vás vede k tomu urážet zdravý rozum a toho Pána, kterého hrdě dáváte do záhlaví textů, které nejsou ničím jiným, než pohrdáním člověka samého.

2 5
možnosti
Foto

Pane Kotyku, nechápu proč uráží zdravý rozum Pána, kterého má v záhlaví ?

3 1
možnosti

"Objev jiných obyvatel Palestiny, kteří tvořili 93 procent domácích obyvatel, znamenal tehdy tvrdou ránu prvním židovským usedlíkům. Max Nordau, jeden z blízkých spolupracovníků Theodora Herzla, k němu přišel jednoho dne v roce 1897 s nářkem: “Ale v Palestině jsou Arabové! To jsem nevěděl.” To bylo padesát let před založením Izraele."

http://www.lilienthal.czechian.net/jacipal.html

3 4
možnosti

Člověk by si myslel, že těm hloupým pohádkám, podle nichž byla Palestina prakticky neobydleným územím už nikdo nevěří. A přece jenom ;-D

Samozřejmě, že nešlo o žádných "pár tisíc". Ve skutečnosti v době Balfourovy deklarace v roce 1917 zde žilo 700 000 obyvatel, z toho bylo jen 7 procent židů !!

Takže pořád nechápu, proč by tito lidé měli dle autora někam odcházet ? Neměli by spíše odejít ti, co tam v posledních desítkách let přikočovali ze Sovětského svazu ?

3 5
možnosti
Foto

Pane Kolebo, ale, ale Palestina dříve Judea byla země, kde byla polopušť. Byla to území, které nebylo obývané. Ze začátku Arabové vitali příchod Židů, protože oni tu půdu začali zúrodńovat.  Pokud mluvíte o  Balfourovy deklaraci z roku 1917, tak ta  je vyjádření postoje britské vlády v otázce vytvoření židovské domoviny po první světové válce na území, které ztratila Osmanská říše. Ale už nic nemluví o počtu obyvatel. V televizi běžel zajímavý seriál o histori Jeruzaléma a z toho seriálu by jste zjistil, že na konci 19 století tam bylo více Židů než ostatního obyvatelstva. Příště  si údaje nevymýšlejte.

4 1
možnosti
  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik