Doktor Mojžíš a jeho lid na poušti

Jak se to jen mohlo stát? Mojžíše na  cestě pouští, doprovázelo kolem dvou miliónů  lidí. Měli tam malé děti, staré muže a ženy.

 

Ale na té cestě pouští, po neustálém reptání se dostali do místa Marah. Bible říká  ,,A přišedše do Marah, nemohli píti vod z Marah, nebo byly hořké; protož nazváno jest jméno jeho Marah. Z té příčiny reptal lid na Mojžíše, řka: Co budeme píti? I volal k Hospodinu, a ukázal mu Hospodin dřevo, kteréž jak uvrhl do vod, učiněny jsou sladké vody. Tu vydal jemu práva a soudy, a tu ho zkusil. A řekl: Jestliže skutečně poslouchati budeš hlasu Hospodina Boha svého, a činiti budeš, což spravedlivého jest před očima jeho, a nakloníš uši k přikázáním jeho, a ostříhati budeš všech ustanovení jeho; žádné nemoci, kteréž jsem dopustil na Egypt, nedopustím na tebe; nebo já jsem Hospodin, kterýž tě uzdravuji.”(2.Mojžíšova 15:23-26)

Na té cestě pouští a čtyřicetiletého putování se narodilo přes dva milióny dětí. Jaké léky používal Mojžíš, na všechna ta poranění, bolesti, vředy, slepotu, hluchotu a němotu? Vždyť bylo řečeno, že když vyšli z pouště , nebyl mezi nimi ani jeden nemocný. Věřím, že by každý dnešní lékař, rád věděl jakou to měl lékárničku.

A další věc byla ta, že se dokonce jejich oděv neroztrhal. Ani jejich boty se nerozedraly, ačkoliv chodili po kamenech. A Izraelitům se nerozedřel ani kousek kůže na jejich botách v průběhu čtyčiceti let. Co to měl ten Mojžíš ve své lékárničce? Měl tam to, co mu zaslíbil Bůh:  Já jsem Pán tvůj lékař. Někdo řekl:,, Ó Mojžíši, můj otec nedaleko odtud spadl a zlomil si nohu. Jaký máš lék pro něj?” Řekni mu.” Jestliže budete poslušní mému hlasu a budete dělat všechno, co vám přikazuji, nesešlu na vás žádnou nemoc. Jsem Pán, který vás uzdravuje.

A lidé odcházeli s radostí. To bylo všechno co potřebovali:,, Já jsem Pán který tě uzdravuje. V Novém Zákoně je vice než 600 nesporných zalíbení Božského uzdravení a přesto lidé zpochybňují Boha. Ev. S. Jana 15:7.. Zůstanete-li ve mně, a slova má zůstanou-liť ve vás, což byste koli chtěli, proste, a staneť se vám.

Autor: Lubomír Vít | čtvrtek 7.4.2016 16:26 | karma článku: 17,45 | přečteno: 485x