Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

lubanek

13. 6. 2011 12:14
První apoštolé.

Skut. S. Ap. to vyjadřují velice jasně a není k tomu potřeba žádný výklad.Sk.4:12...A neníť v ŽÁDNÉM jiném spasení; neboť NENÍ jiného jména pod nebem daného lidem, skrze kteréž musíme spaseni býti. Už tenkrát zakazovali ve jméně Ježíše učit a co řekl Petr? 19... Tedy Petr a Jan odpovídaje jim řekli: Jestli to spravedlivé před obličejem Božím, abychom vás více poslouchali než Boha suďte. Petr mněl zjevení od Otce jaké je jméno Boha a on nebyl neposlušen ani Pavel když to jméno při každém křtu vyslovili. Vše na zjevení.

0 0
možnosti
AK

Alka.24

12. 6. 2011 21:58
A jaká

asi jiná, než římskokatolická církev je Ježíše Krista? Koho asi jmenoval svým zástupcem na zemi? Bibli sice občas citujete, ale obracíte si ji k obrazu svému.:-/

0 0
možnosti
LV

lubanek

12. 6. 2011 22:16
Re: A jaká

1. EP. S. PAVLA K TIM. 2:5.. Jedenť jest zajisté Bůh, jeden také i prostředník Boží a LIDSKÝ, člověk Kristus Ježíš.  Na počátku bylo Slovo a to Slovo bylo u Boha a to Slovo byl Bůh a ne papež. Bůh je ve svém slově a nemění se. Tak proč ho lidé mění? Jakým právem? To tak začal dělat satan v ráji a když pokoušel Ježíše. On má též svojí církev kde magisterial může jeho slovo změnit jak se mu zachce?

0 0
možnosti
Y

Yarda.

12. 6. 2011 20:04
"Tatí, co je to kostel?"

"Boží dům. Jako naše synagoga."

"Boží dům? Ale vždyť rabín říkal, že Bůh bydlí na nebesích."

"Na nebesích bydlí. Ale tady má kšefty."

0 0
možnosti
JS

-srdečná-

12. 6. 2011 19:57
Velmi hutný pokrm

Samozřejmě, že každý systém, který se odvrátí od původní myšlenky, od originálu, tak je to zrada na upřímných lidech.

0 0
možnosti
LV

lubanek

12. 6. 2011 20:04
Re: Velmi hutný pokrm

D

0 0
možnosti
K

Kozel_

12. 6. 2011 19:24
Poznal jsem řadu katolických kněží

Jeden byl nemravný, tj. měl nemanželské děti a žil s kuchařkou na faře. To byl jeden, těch farářů byla celá řada. Většinou velmi slušní lidé, vzdělaní, dobrých mravů. A dosti z nich bylo za bolševika různě vězněných, leckdy nešlo o vězení po odsouzení, ale o internaci bez soudu. Oficiálně to nebylo vězení, fakticky to byl koncentrák.

Tihle lidé pro víru v Boha trpěli, i potom žili jako kněží velmi skromně. Takže bych byl opatrný na to někoho odsuzovat. Jestli vy jste žil v zahraničí a stále žijete, tak jste žádné pronásledování nezažil - tihle lidé ano. Takže hádejte, koho si víc vážím. Ti kněží přitom nikoho nekritizovali, v podstatě byli velmi zdrženliví i v kritice vůči bolševické vrchnosti. To nebylo jen za komunismu, to je i nyní.

Ano, jsou v katolicismu mnohé věci, které mi nejsou blízké. Ale nevidím důvod to řešit, navíc tak, že budu o tom vykládat nevěřícím lidem. Chcete ty nevěřící lidi získat pro něco (Boha) nebo proti něčemu (církvi)?

0 0
možnosti
LV

lubanek

12. 6. 2011 19:33
Re: Poznal jsem řadu katolických kněží

Zdravím. nekritizuji lidi na to nemám právo, ale systém který vede upřímné lidi do bludů.

0 0
možnosti
D

dampfer

12. 6. 2011 19:23
Zdá se

že jste ovládán satanem a učení Krista si upravujete podle toho, jak právě potřebujete. Tíhnete k animismu indonézských šamanů, což prokládáte myšlenkami z Bible.

Křížové výpravy si vynutili muslímové, kteří agresivně a nemilosrdně obsadili svatá místa v Palestíně, kde do dneška straší svými krvavými atentáty.

0 0
možnosti
K

Kozel_

12. 6. 2011 19:28
Re: Zdá se

Ano, křížové výpravy - některé byly možná zneužité, ale celkově zabránili expanzi islámu do Evropy. Asi jako války s Turky, kteří došli až před Vídeň. Křžižáci bojovali za dobrou věc. 

Určitá negativa se vyskytnou v každé armádě, tak to na vojně chodí.

0 0
možnosti
RK

McCorner

12. 6. 2011 19:16
-

Nedávno jsem tak uvažoval jestli by ap. Pavel napsal vzhledem k historii katolické církve to samé co napsal ve Filipským 1:15-18.

0 0
možnosti
K

Kozel_

12. 6. 2011 19:14
Já myslel, že budete psát o mormonech

A ono o katolické církvi. Ano, v mnohém bych souhlasil. Ale rozhodně ne se vším a vůbec mi nepřijde vhodné psát článek, který je jen hanobením katolické církve a sám nic jiného nenabízí. Navíc, pokud chci nějakou církev kritizovat, bylo by čestné nejdříve říci, jsem v té a té církvi.

Bohatství církve mi zas tak nevadí, nevěřím v evangelium chudoby. Kupodivu katolická církev tohle spojuje, jako instituce je velmi bohatá, ale jednotlivci v ní žijí obvykle velmi skromným životem. Trošku opak toho, co jsme zvyklý, státní kasa leckdy zadlužená a všichni utrácejí, všem se dává. Není to o tom, kdo umí jak hospodařit?

Ta kritika katolictví mi přijde taková plytká, silně mi připomíná to, co se tu říkalo za bolševika. Laciné omílání frází stále dokola. U reformátorů byla snaha církev reformovat, nechtěli zakládat další církev. Komunističtí kritici si vypůjčili některé věty a dokola je omílali, oni ale nechtěli církev reformovat, ale likvidovat.

Než hanět jiné, tak si myslím, že byste měl radši

0 0
možnosti
KD

SecondWisdom

12. 6. 2011 19:08
Kdyby..

..byla hloupost nelegální, tak jste zavřenej na doživotí. ;-D

0 0
možnosti
MTS

Ma Te S

12. 6. 2011 19:05
Tomu snad sám nevěříte...

RvRvRv

0 0
možnosti