Bůh je všemocný,inteligentní a mravní.

Důvod vyplývající z kreace, z tvoření nedokazuje  jenom, že Bůh je, ale dokazuje, že je všemocný, že je mocností.

BŮH JE VŠEMOCNÝ

Pouze Bůh nejmocnější moci mohl vytvořit a stále spojité udržovat vesmír se vším co v něm je. Jeho energie je nepředstavitelná. On stvořil všechny hvězdy, on drží pohromadě i ten nejposlednější kvark v protonu. On natáhnul objektivně zvenku vesmírný orloj který odtikává pod druhým termodynamickým zákonem. Každý atom z kterého jsme stvořeni drží zase objektivně zvenku pohromadě svojí mocí. Všechnu energii k životu, pohybu, i přemýšlení máme od Něho - Boha nejvyššího! Je to hrozné uvědomit si Jeho přesvatou Svatost projevenou v Jeho moci vyústěné v Jeho tvorbě. Jeho moc je nepředstavitelná, je nekonečná oběma směry do maxima i minima, protože On je počátek i konec všeho co je, nic není co by nepovstalo skrze Něho! Navíc, což je úplné mimo naše chápání, aniž by se stvořil, udržuje svoji existenci, protože je svébytný.

BŮH JE INTELIGENTNÍ

I Carl Sagan, slavný americký hvězdář a ateista připouští, že vesmírný projekt je daleko složitější než co by mohl vymyslet člověk. Důvod účelného projektu nejenže dokazuje Boží existenci a moc, ale i Jeho inteligenci. Bůh ví všechno, protože vše stvořil a vše udržuje. Zná vše a my samozřejmě všechno neznáme. On stvořil naše myšlení, naši duši i ducha. Proto zná naše myšlenky a vždy je znal. Veškerá inteligence jako ostatně všechno ve světě viditelném i neviditelném je odvozena od Něho. Bůh nemůže zvyšovat svoji inteligenci, ani nic jiného ze svých povahových vlastností, protože je neměnný. A neměnný je proto, protože je nezapříčiněný. Kdyby se Bůh zdokonaloval, tak by vyšší dokonalost musela přicházet od někoho vyššího.

BŮH JE MRAVNÍ

Existence objektivního mravního zákona v mysli mravního Zákonodárce nám ukazuje, že Bůh je mravní Bytost. Bůh nestojí mimo mravnost. Boží povaha je mravní. To znamená že zná rozdíl mezi dobrem a zlem, podle Něho se mravnost měří a s nikým kromě se sebou Svoje zásady mravnosti nekonsultuje.

Z toho také vyplývá, že Bůh není jen mravní, ale je i dobrý;Bůh stvořil nás lidi. Pravda, jsme hříšní, jsme padlí, ale přesto stále víme, že dobro je lepší než zlo, a tuto znalost máme od Boha, tomu se říká svědomí. I ten, kdo nepřímo tvrdí, že člověk nemá hodnotu protože je jen shluk hmoty, přesto očekává, že se s ním bude zacházet lépe než se shlukem hmoty, že jeho názory i osobnost budou respektovány, takže se za nakonec za shluk hmoty přece jenom nepočítá. Jestliže i popíratel Boha má svědomí, které jej nabádá k dobru, potom je jasné, že je má od Boha, protože Bůh nemůže udělit něco co nevlastní. Kdokoliv kdo tvoří, nebo způsobuje mravní osoby se smyslem pro dobro, musí být sám dobrý a mravní. Bůh - Příčina musí vlastnit všechny povahové črty které předává svému stvoření - důsledku.

 

 

 

Autor: Lubomír Vít | neděle 6.6.2010 18:47 | karma článku: 16,77 | přečteno: 1215x