Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Martin Kavka

24. 4. 2010 19:47
hmm

tak jsem si precetl dalsi Vase clanky. Prominte,ale jste bludar. Takze Maria nebyla matkou Bozi? a co Lukas a chvalozpev Mariin?

0 0
možnosti
LV

lubanek

25. 4. 2010 8:05
Re: hmm

Dobrý den. Marie v pravém smyslu slova nebyla matkou Boží. To by jí to stavělo nad Boha. Ona byla propůjčeným lůnem, který si Bůh vybral aby si stvořil schránku ve které přebýval. Ježíš jí nikdy nenazýval svojí matkou.  Když umíral na kříži řekl to samé. On zde říká Janovi tomu muži: „Synu,

zde je tvoje matka.“ Neřekl: „Matko zde je tvůj syn.“ Ale „Ženo, zde je

tvůj syn.“ Vidíte, ona nebyla matkou Boží. Co říkají lidé je jiná věc. Všechno co v ní bylo počato bylo z Ducha svatého.Čistá opravdová žena, kterou si Bůh vybral na vynošení těla Ježíše. Ona musela projít stejným způsobem života,jako každá jiná žena aby byla spasená. On se narodil Kristus spasitel a při narození všichni chválili Boha.

0 0
možnosti
MK

Martin Kavka

24. 4. 2010 17:19
Hezky napsáno,

Karma, ale jako katolík nemohu plně souhlasit. Protože pak bych musel popřít i všechny křesťanské autory starověku, včetně Augustina, kteří čerpali z apoštolské tradice a tradice prvotní církve.

0 0
možnosti
  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1278x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik