Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

Po roku a půl v Česku jsem se vrátil na Floridu. Opravdu je tu všechno otevřené a lidé si žijí normálně.

Měl jsem úplně Dejavou připadal jsem jako jako bych zase prchal z ČSSR.

Lidé nesmí mít návštěvu v bytě jinak se muže stát že vás někdo udá?

Nesmí se cestovat z okresu do okresu? Když nemáte roušku na ústech tak hned vás Policie šikanuje?

Když jsem přistál v O’Hare v Chicagu věděl jsem že jsem zpátky “in the Land of the Free”. Lidé si pochutnavali na jídle v restauraci v baru si lidé povídali u piva a všichni bez roušky.Na Floridě je všechno otevřené lidé žijí normálním životem.

Když jdete do velkého obchodu tak roušky jsou povinné ale lidé jak vyjdou hned to sundaji.

Přeji vám Čechách aby se to co nejdřív vylepšilo ale já tam asi záse dlouhou dobu nepojedu.

2 0
možnosti
PM

P23e45t26r 41M57u82n49z63a95r

31. 3. 2021 19:48

No Švédi mají sice 6x méně obětí než jim bylo předpovězeno ale skoro 10x víc obětí (poměrně k počtu obyvatel) než sousední Norsko, které má srovnatelné podmínky s tím rozdílem, že tam se opatření zavedly.

2 0
možnosti
IL

I84v42a54n80a 65L91a71n93c55e

31. 3. 2021 13:31

V USA jsou otevřené státy Florida, Georgia, Texas. Vnučka chodí od srpna 2020 do školy. Skoly jsou otevřené, roušky děti nepoužívají. Asi je blbost snažit se zabránit dětem, aby si prodělaly respirační choroby a vytvořily si imunitu. Ve škole, kterou vnučka navštěvuje, se chodí děti povinně procházet ven na hriště a čerpat imunitu ze sluníčka. Bez roušek.

Státy, které jsou otevřené, mají na stejný počet obyvatel uplně stejný počet kovidových případů a umrtí, jako je ve státech uzavřených, jako je NY a Kalifornia. Zajímalo by mě, kde dělají "soudruzi" v uzavřených státech chybu?

8 1
možnosti
Foto

Když tedy pominu podnebí, které je tam trošku jiné tak lze porovnávat i s jinými státy, které jsou rovněž uzavřeny a mají tam nákaz méně

0 0
možnosti
Foto

U nas do vesnice to na podzim přineslo dítě (cca 15 let) jednoho zaměstnance obecního úřadu.

Vysledek bylo, že se nakazilo 5 lidi co s nim pracovali, pani kde opravovali byt a nekolik dalších jejich rodinnych příslušníků.

Tedy 1 prenos ze školy znamenal cca 6 přenosů v praci a následně dalcich cca 5-10 v rodině (dál nejsem schopen to vysledovat).

0 2
možnosti
Foto

A proto je správné donutit lidi k absolutní poslušnosti, aby se mohly testovat různé nápady politiků.

6 1
možnosti
Foto

To je pane Všeználků. Mám dva vnuky a oba covid měli. Chytili ho od kámošů ve škole. Děti totiž nikdy nebudou respektovat 2m rozestupy a jiné příkazy. Lehčí chřipka, aspoň si to odbyli. Chytla to i dcera, jejich mamka. Taky to zvládla, i v padesátce, celkem snadno. Bydlí samostatně. Jenomže jsou i vícegenerační domácnosti. Když covid chytnou od dětí jejich prarodiče, může být hůř.

7 3
možnosti
PB

P29e77t36r 91B33u82r18i37a69n

31. 3. 2021 19:56

Jak víte kdo od koho to chytl? Časový sled propuknutí nemoci u jednotlivých lidí je zavádějící, protože u každého je inkubační doba jiná.

0 1
možnosti