Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nývlt v Austrálii

Není co divit, kam Svět spěje, když autentickou moc přebírají loutkáři tahající za nitky tupých dvojníků - nývltů. Několik příkladů z poslední doby: "Usama Bin Ladin", "Rudolf Hess", "Václav Klaus" ...

Častá otázka v soutěžích typu "Chcete být milionářem" se točí kolem původu slova "robot." Pokládá se jaksi za součást obecné vzdělanosti vědět, že ROBOTa dal světu Čech - Josef Čapek. Méně známo ovšem je, odkud se v mezinárodní diplomacii vynořil pojem "nývlt." Češi  vědí - popularitu fenoménu NÝVLTů má na svědomí dvojice SS (Svěrák - Smoljak), kteří na jeho  existenci vystavěli zápletku filmu Jára Cimrman ležící, spící. Dvojník arcivévody Ferdinanda samozřejmě nebyl první prostoduchou loutkou, která si zahrála v kulisách fantasmagorie světového významu. Bohužel, byl jen jedním z mnoha stále přibývajících ozubených koleček, která hýbou mašinérií mezinárodních vztahů našich dnů. Cimrmanovské odhalení Nývlta přišlo v době, kdy  význam dvojníků na poli vnitra a diplomacie byl již nepřehlédnutelný, ve finále tzv. Studené války. A dnes? Podívejme se nejdřív domů:

Tzv. "válka proti terorismu" a s ní spojené neustálé utahování šroubů v zájmu tzv. "maximální bezpečnosti" odůvodnila vznik pravděpodobného tajného "nývltova dodatku" přísahy nejvyšších ústavních činitelů: Špičkoví představitelé vlády a parlamentu převzetím funkce automaticky souhlasí s tím, že je bude podle potřeby zastupovat dvojník - tzv. nývlt. Kdy? Podle jaké a čí potřeby?

A kdo o tom rozhoduje? Těžko říct.

Jisté je, že se původně šikovná myšlenka v reálu  tu a tam vymkne kontrole.

Pro všechny ústavní a politické činitele je zpočátku neodolatelně svůdné působit dojmem neúnavně a stále tvrdě pracujících (v 5 v Dejvicích, v Brně před 6tou ...)Hnidopich všzáhy zjistí, že se to po D1 prostě nedá stihnout. Ale dá - když máte v Brně nývlta, můžete být ještě v 7 v klidu na Hradě. Pokud však nývlt nedělá blbosti ...

Např. náhradní "Václav Klaus." Je zjevné, že Hradní V.K. se svým nývltem nejpozději od tzv. sarajevského atentátu http://www.ceskatelevize.cz/ct24//exkluzivne-na-ct24/37206-tzv-sarajevsky-atentat-odstartoval-zatim-nejvetsi-politickou-krizi-v-cr/odmítl nadále spolupracovat. Bohužel, tajné služby napojené na Internacionálu Pravdy a Lásky se svého nývlta jen tak nevzadají.

Následky pro ČR jsou velmi nepříjemné.

Další přímý útok na Václava Klause prostřednictvím nývlta vyšel najevo v tzv. Hnízdilově aféře, http://euportal.parlamentnilisty.cz/PrintArticle/5852-sokujici-intriky-lekaru-sesazeni-klause-pripravovalo-vice-lidi.aspx kdy se tajné služby pokusily vyvolat řízení o znesvéprávnění VK z psychiatrických důvodů. Nevyšlo to. Klaus sice křeslo ustál, ale jen pod podmínkou dodržení platnosti "nývltova dodatku." Klaus zůstává prezidentem, a zároveň všeobecně (mediálně) vysmívaným kůlem v hradním plotě. Nývlt je nedotknutelný - a  lékařská klika napojená na intriky s dvojníkem rovněž.

Co se stalo v Chile? http://www.youtube.com/watch?v=zpe4T0lXZcE Nezdrženlivý nývlt se proslavil v neuvěřitelně nehorázné kampani s "krádeží" protokolárního pera. Protiklausovský blok celému světu ukázal, že si s prezidentem může hrát jako kočka s myší a Klaus je proti štvaní Pravdy a Lásky naprosto bezmocný.

Ale není, Klaus se nevzdává. Důkazem je čerstvá příhoda v Austrálii, kdy opět přetekl pohár Klausovy shovívavosti s nývltovskou fraškou. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/203726.aspx Australští burani zvyklí na to, že nikdo jiný než mentálně zaostalí a nevyzpytatelní nývltové už se ve světové politice nepohybuje, trvali na tom, aby VK prošel bezpečnostním rámem. Hradní Klaus pochopitelně takovou potupu odmítl. Náhradní nývlt zvyklý na permanntní ponižování, ústrky a direktivy z Bruselu, Londýna, Washingtonu, Moskvy a Jeruzaléma by samozřejmě bez cavyků rentgenem prošel a ještě by se nachal vysvléknout do trenek, kdyby panstvo ráčilo ...

Politologové si stále víc stěžují, že Evropa a  Svět nemá charismatické vůdce, jako býval Churchill, De Gaulle, Adenauer, Strauss, Reagan ... http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/karel-hvizdala.php?itemid=11794 (Putin se samozřejmě nepočítá.) Bodejť by byli, když je to v OSN, v EU, v NATO, MMF, OECD atd. samý nývlt!

Není co divit, kam Svět spěje, když autentickou moc přebírají loutkáři tahající za nitky tupých dvojníků - nývltů. Dispečéři světových událostí sice rádi uklízejí dvojníky na mořské dno (viz tzv. Usama http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/236368-potapec-chce-najit-v-mori-telo-bin-ladina.html a naposled tzv. Rudolf Hess http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/236368-potapec-chce-najit-v-mori-telo-bin-ladina.html , ale občas holt nějaká ta politická mrtvola vyplave.

Naše naděje budiž v tom, že každý nývlt má své slabé místo.

Achilovou patou dvojníka je vždycky jeho originál.

Buďte nám dlouho zdráv, pane prezidente! A šťastnou cestu přes moře ...

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Michal Vimmer | středa 27.7.2011 11:00 | karma článku: 14,14 | přečteno: 1175x
  • Další články autora

Michal Vimmer

Udělej Bartoška !

Změna názvu strany je hotová a Ledovci se tak mohou věnovat tomu, co jim šlo vždycky nejlíp - intrikám, podrazům, černotě a vyvolávání duchů temné minulosti. K úspěchu v pražských kuloárech jim pomůže nová Umělá Inteligence z Brna

23.5.2023 v 10:02 | Karma: 19,80 | Přečteno: 743x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

První rána se počítá

"Nechtěla jsem, ale musela", je neprůstřelná odpověď všem kverulantům, kteří ubohé koalici vyčítají, že ještě včera, natož před volbami slibovala něco úplně jiného než vzápětí udělá. První rána platí a kdo střílí rychle, vítězí.

12.5.2023 v 8:43 | Karma: 27,49 | Přečteno: 817x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

Červená rtuť ? Zelený vodík ? Fialový kámen mudrců ?

Že je alchymie podfuk provozovaný za účelem okrádání důvěřivých boháčů, naučil nás Werich. A co když ne ? Zlí jazykové zase tvrdí, že demokracie je podvod provozovaný za účelem ovládání důvěřivých chudáků. A co když není ? Kdoví?

4.5.2023 v 9:56 | Karma: 26,17 | Přečteno: 690x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

Úroda české rýže bude opět velmi špatná

To by nebyl skaut Fiala, aby nepodnikl tajnou cestu za barmskými ženami, když už byl v té Azii. Nálada v pohraničí byla opět vynikající. Jako loni v Kyjevě. Už proto, že barmská legenda vypráví, že kdo spatří fialového páva, tomu

25.4.2023 v 9:13 | Karma: 33,52 | Přečteno: 1157x | Diskuse| Politika

Michal Vimmer

Singapurský atentát : úřednická vláda na cestě

Zatímco prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M. vyjednává v Uzbekistánu podmínky exilu pro svůj brněnský dvůr, Nekula pátrá, proč byl před vánoci drahý cukr a Rakušan sází na filatelistické burze, nastává hvězdná hodina generála PPvv

20.4.2023 v 10:03 | Karma: 31,63 | Přečteno: 1309x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Podporujeme kulturu nahoty. Obec na Sardinii jako první umožní nudistické sňatky

3. května 2024  7:26

Obec San Vero Milis na severu středomořského ostrova Sardinie jako první v Itálii umožní sňatky...

Demonstrace v Tbilisi pokračují. Premiér odvolal návštěvu Spojených států

3. května 2024  7:08

Gruzínská policie začala zatýkat demonstranty, kteří i ve čtvrtek pokračovali v metropoli Tbilisi v...

Izrael zasáhl budovu bezpečnostních sil v Damašku, osm vojáků utrpělo zranění

3. května 2024  6:43

Při izraelském vzdušném úderu byla ve čtvrtek večer zasažena budova syrských bezpečnostních sil na...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

  • Počet článků 456
  • Celková karma 29,45
  • Průměrná čtenost 1132x
autor: 96 hodin u Vokouna na statku (1998, komiks), Pleonasmus (2000, novela ), Bad Design (2008, ilustrovaný román)

 

Seznam rubrik